Suya Dayanıklı Parke Çeşitleri Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler. Bu nedenle, suya dayanıklı parkeler arasında en çok tercih edilen iki seçenek lamine ve laminat parkelerdir.
Bu nedenle de AGT, Çamsan ve Floorpan gibi markalar su geçirmez laminat parke üretir. Bu parkeler genellikle 'Aqua Swing' parke modelleri adıyla da anılmaktadır.
Ülkemizde Suya Karşı Dayanıklı Parke Markası
Özellikle aquafloor markası ülkemizde sudan etkilenmeyen parke markaları arasında en çok tercih edilendi.
Su ve nem, banyoyu ahşap zeminler için zorlu bir ortam haline getirir. Lamine parke zeminler evinizdeki çoğu oda için uygun olsa da, banyo, tuvalet ve çamaşır içeren ıslak odalar için önerilmez. Banyo gibi suya çok fazla maruz kalan alanlara daha uygun olan bir dizi alternatif zemin kaplama seçeneği mevcuttur.
Suya Dayanıklı Parke
Piyasada % 100 suya dayanıklı laminat parke, aqua swing veya sudan etkilenmeyen laminat parke adı altında reklam ve satışı yapılan ürünün aslında petrol esaslı polimer yapısı olan pvc, muşamba türü % 100 plastik ürünler olduğunu bilmemiz gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Her Parke Suya Dayanıklı Mıdır? Standart bir reçine içerikli panel, hiç şişmeden suya 3 saat maruz kalabilir. Suya dayanıklı parke modelleri, reçine içeriği diğerlerine nazaran birkaç kat daha yüksek olan paneldir. Bu tür laminatlar, uzun ömürlü ve şişme olmaksızın yaklaşık 6 saat neme maruz kalmaya dayanır.
Suya dayanıklı parke, anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Gönül rahatlığı ile zeminlerinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca insan sağlığını zararlı herhangi bir malzeme içermemektedir.
Laminat Parke suya dayanıklı değildir.
Banyolar için en iyi zemin nedir? Banyolar için en iyi zemin seçenekleri, neme dayanabilen, ıslakken kaygan olmayan, temizlemesi kolay ve ayağın altında rahat olan zeminlerdir. Neme dayanıklılık açısından lüks vinil karoları (LVT), rulo vinil ve porselen veya seramik karo en iyi banyo zemin seçenekleridir.
Zeminin durumu, ısı yalıtım ihtiyaçları ve hareket yoğunluğuna göre parke kalınlığı tercih edilmektedir. Genel olarak 8 mm parkeler tüm ihtiyacı karşılasa da ısı yalıtım performansı arttırılmış, 10 mm ve 12 mm kalınlığındaki modelleri de iç mekân tasarımlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Parke sınıfları genel olarak 21, 22, 23, 31, 32 ve 33 olarak ayrılmıştır. 21 ve 22.sınıf parkeler insan yoğunluğunun çok az olduğu yerlerde kullanılır. 32 ve 33.sınıf parkeler ise insan yoğunluğunun çok fazla olduğu yerlerde kullanılır. Genellikle ev için ideal olan parke 31.sınıf parkelerdir.
Mesela laminat parkenizde su, sıcaklık ya da olası herhangi bir durumdan dolayı meydana gelen problemleriniz şişme, parçalanma, kırılma gibi durumlarda parkeler dikkatli bir şekilde sökülmelidir, zemindeki bozukluklar varsa düzeltilme, nem problemleri varsa kurutulmalı daha sonra yeniden parkeler döşenmelidir.
“MAVİ MELEK AMBLEMİNİ” sağlık kalite standartları çok yüksek laminat parke markaları almaktadır. TSE VE İSO belgeleri mutlaka olmalıdır. Laminat parkenin bileşeninde kullanılan ağaç miktarı da çok önemlidir. Önemli olan Ağaç ( ahşap ) bileşen arttıkça, laminat parkenizin sağlığa daha uygun olmasıdır.
Derzli parke; parkelerin birleşim alanlarında V şeklinde boşluk kalarak birleştirilen parke modelidir. Parkelerde oluşan boşluk görüntüsü derin bir boşluk olmamakla birlikte sadece görüntü bakımından boşluk görünümünü verir. Parkeler kalınlığı ve aşınma sınıfıyla laminantın dayanıklılığını belirtir.
Özellikle banyo gibi ıslak hacimlerde su sızdırma durumu çok önemlidir. Çünkü herhangi bir durumda zemine su sızması durumunda banyo zemini sökülerek yeniden yapılandırılması gerekebilir. Banyo zemin karoları için; vinil, seramik ya da laminat gibi alternatif zemin kaplaması malzemeleri tercih edebilirsiniz.
Örneğin, duş veya küvet bölümünde seramik veya doğal taş kaplama, lavabo alanında laminat parke veya vinil döşeme, tuvalet alanında kauçuk zemin veya beton zemin kaplama kullanılabilir. Banyonun genel tasarımı, bütçe ve kişisel tercihler, banyo zemin kaplamasının seçiminde etkili olan faktörlerdir.
Kalebodur ve fayans yüzeylere laminat parke ve lamine parke montajı tabii ki yapılabilir!
Derzli parkeler boşluk görüntüsüne sahip olsa da temizlik ve bakım konusunda derzsiz parkelerden farksızdır ve bir bez ile kolayca temizlenebilir. Derzli parke modelleri mekânda akıcılık sağlarken aynı zamanda alanın daha geniş görünmesini sağlar.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz.
Lamine parke %100 doğal ahşaptır ve çeşitli ağaç türlerinden üretilen bir malzemedir. Laminat parke ise farklı ağaç atıklarından üretilen malzemenin “işlenmiş” halidir. Malzemeler, bazı kimyasallar ve yapıştırıcılar aracılığı ile MDF olarak bilinen başka bir maddeye dönüştürülür.
Kaliteli laminat parke mutfaklarda kullanılabilir ve suya dayanıklı özelliklerinden dolayı masif parkeden daha iyi bir seçimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri