Düzgün biçimde yalıtım yapılmayan yapılarda sürekli olarak su sızdırma ve rutubet gibi sorunlar görülür. Bu sorunları çözmenin en etkili yolları arasında sıvı veya kauçuk membran kullanımı yer alır.
Likit halde olan bu membran çeşidi uygulandığı bölgede yapıya zarar verecek nemi ve rutubeti engeller. Su yalıtımı için ekonomik ve pratik çözüm sunan bu ürünün genel özellikleri şöyledir: Tek komponentli ürün özelliği ile kapağı açılır, açılmaz uygulanabilir.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
İçeriğinde yanıcı ve zehirli madde bulunmadığından yaşam alanı olamayan kapalı alanlarda (bodrum, depo, otopark vb.) güvenle uygulana bilir. Karışımında su bulunduğu için nemli yüzeylerde bile iyi bir yapışma sağlar. Soğuk uygulamalıdır ısıtma, inceltme ve seyreltme işlemi gerektirmez.
İlgili 25 soru bulundu
İç ve dış mekanlarda, yatayda ve düşeyde, düz ve eğimli çatılarda, teras, balkon, havuz ve su depolarında, oluk, saçak ve baca kenarlarında, beton, sıva, tuğla, çinko, galvaniz, briket gibi yüzeylerde kullanılabilir.
%100 elastomerik yapıdadır, solvent ihtiva etmediği için hacim kaybına uğramaz. • UV dayanımlıdır, çatlama, sararma ve akma yapmaz. Dış mekânlarda rahatça kullanılabilir. • Nemli yüzeylere dahi astarsız mükemmel yapışır, yüksek aderans sağlar. Astar ileuygulanarak ıslak yüzeylere yapıştırılabilir.
Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın. Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz. Cam önünde oluşan rutubetler için de karışımı sıkıp bez ile silebilirsiniz.
Rutubet giderici ortamdaki nemi içine hapseden tabletler aracılığı ile nemin azalmasına yardımcı olur. Rutubet giderici cihazlar, kullanımı kolay ve pratik ürünler arasında yer alır. Bulunduğunuz ortamın nem oranını dengelemek için ekonomik bir yöntem arıyorsanız rutubet giderici ürünler kullanabilirsiniz.
Rutubetli duvarın durumuna göre temizlik sürecine karar verilir. Duvarın kuru bir bezle silinmesi, kabaran yerlerin bir spatula yardımıyla kazınması gibi yöntemler uygulanabilir. DRYFİX NM-S 10 (Nem ve Rutubet Boyası) en iyi sonucu verebilmesi için duvardaki kabarıkların giderilmiş olması gerekmektedir.
Böylelikle kış aylarında iç-dış mekân sıcaklık farkına bağlı nemlenme önlenebilir. Çamaşırlarınızı kaloriferin üstünde ya da havasız odalarda kurutmamalı ve ev içinde çamaşır kuruturken evinizi düzenli olarak havalandırmalısınız. Nem alıcı ve nem giderici cihazları kullanabilirsiniz.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Odamızdaki nemin giderilmesi için odamızı düzenli olarak havalandırmak en basit ve etkili yöntemdir . Odada çamaşır kurutulmamalı , çamaşır kurutmak zorunlu ise kurutmadan hemen sonra oda havalandırılmalıdır .
Likit membranlar kaliteli ve dayanıklı duvar ve zemin kaplamasıdır. Çatı izolasyonunda su sızıntılarını önlemek için yaygın olarak tercih edilir. Sıvı membran, boya şeklinde sürülerek uygulanır. Uygulandığı bölgede su izolasyonu sağlar.
Likit Membran Boyanabilir mi? Amacına uygun bir kullanım özelliği sağlayan likit membran ürünler, elastiki özelliğe sahip ancak boya tutan ve boyanabilen yapıya sahiptirler.
20 - 30 m2 (zemine göre değişmektedir.)
Evde bitki veya akvaryum varsa bunlar da evi nemlendirir. Kedi kumu çok iyi bir çözümdür. Nemi çekme kapasitesi yüksek olduğundan oldukça işe yarar. Ev içinde çamaşır kurutmak nemi arttırır.
Dekoratif sıva, bu sorunlarla mücadelede önemli bir rol oynayabilir. Bazı dekoratif sıva türleri, su buharının duvarlar arasında dolaşımını sağlayarak yapıların “nefes almasına” yardımcı olur. Bu sayede, duvarlardaki nem birikimi azaltılır ve rutubetin oluşma riski minimize edilir.
Naftalin, ayrıca nem alıcı olarak da kullanılabilir. Havadaki nemi emerek, küf ve rutubeti önlemeye yardımcı olur. Banyo, mutfak gibi rutubetli yerlerde kullanılır.
-Isı ve ses yalıtımı sağlar. -Nem ve rutubeti önler. -Darbe emicidir-Darbelere karşı dayanıklıdır.
Evde rutubet kokusu ile karşılaşmamanız için oda içerisinde çiçek bulundurmamanız öneriliyor. Rutubet kokusu giderici niteliği taşıyan su ve beyaz sirke karışımının da rutubetli alanda kullanılması gerekiyor. Peteklerinizin önünü açık tutarak da evde rutubet kokusuna karşı önlem alabilirsiniz.
Kullanışlı Çeşitleri ile Küf Boyası
Mutfak ve banyolar için özel geliştirilmiş antibakteriyel rutubet karşı boya seçenekleri, sadece küf oluşumunu geciktirmekle kalmaz, sonrasında oluşan nemlerin de kolayca silinebilmesini ve ortadan kaldırılmasını mümkün kılar.
1) Birinci kat olarak sürülen inceltilmiş ilk kat 2-3 saat sonra, 2) ikinci kat takriben 2-3 saat sonra kabuklaşır, 3) Hava sıcaklığına bağlı olarak 24 – 36 saat sonra tam prizini alır.
MEMBRAN ASTARI, her marka bitümlü membran uygulamasından önce astar olarak kullanılır. Üstün yapışma özelliği sayesinde, üstüne uygulanan bitümlü membranların, yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar.
Kullanım Alanları Bütün yatay ve düşey yüzeylerde, temel, mahzen ve bodrumların pozitif yönden (dıştan) yalıtımında, banyo, mutfak, tuvalet gibi kapalı ıslak hacimlerde sızıntı sularının izolasyonunda kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri