Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu hükümlerine istinaden Kanunun amacına uygun faaliyet ve çalışmalar yapmak üzere her il ve ilçede Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulmuştur.
Bu kanun çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı kanunun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur.
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Ödemeler iki ayda bir 250,00TL. olmak üzere toplam 500,00TL. PTT aracılığıyla hak sahibine ödenir. Ödeme ayları 2., 4., 6., 8., 10., 12., şeklindedir. Düzenli Merkezi ödeme yardımı olarak Vakfımızdan Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Aylık alanlar, Muhtaç Asker Aylığına başvuru yapamamaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesine (www.ailevecalisma.gov.tr) giriş yapın. Ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan "Başvurular" butonuna tıklayın. "Sosyal Yardım Başvurusu" seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada "Annelere Yönelik Yardım Başvurusu" seçeneğine tıklayın.
Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Ev hanımlarına 1100 TL yardım için başvuru, e-devlet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. E-devlet hesabınıza TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili sayfasından başvurabilirsiniz.
İkametgah adresinize yakın bir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru yapabileceğiniz gibi e-devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.
* Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İdari Makam, İdari İşlem, İcrailik, İdari Yargı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'na göre özel hukuk tüzel kişileridir.
Muhtaçlığı Mütevelli Heyet Kararı ile tespit edilen ailelere 0-60 ay arası çocukların Sağlık Ocağında düzenli sağlık kontrollerinin yapılması şartı ve hanede SGK kaydı bulunmaması şartı ile belirli periyotlarda ödenen PTT vasıtasıyla annelere yapılan nakdi yardımlardır.
Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen şartlı eğitim/sağlık yardımları, kömür yardımı, gıda yardımı, engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, barınma yardımı, doğum yardımı vb. yardımlar ile proje destekleri hakkında yapılan her türlü ...
Sosyal yardım ve dayanışma vakfı personeli bir memur gibi işe alınıp çalışmalarına karşın işçi statüsünde tutuluyor. Seslerini ise kimseye duyuramıyorlar. Ülkemizde faaliyet gösteren 1000 adet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve bu vakıflarda çalışan 10 bin personel bulunuyor.
Koop-İş'in 2004 yılından bu yana sürdürdüğü haklı ve kararlı mücadele, büyük bir zaferle sonuçlandı ve SYD Vakıflarının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı kamu işyerleri olduğu ve işletme toplu iş sözleşmesine tabi olduğu yasayla tescil edildi.
Başvurular e-devlet platformları üzerinden yapılmaktadır. Parola olmadan başvuru işlemini tamamlayamazsınız. Başvurular sadece dijital ortamlar üstünden yapabileceksiniz. Başvurunun dijital ortamda yapılmasının ardından sonuçlar en kısa sürede e-devlet üzerinden açıklanacaktır.
Başvurular yalnızca e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacaktır.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir. -İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.
Depremden etkilenen çocuklu ailelere yönelik, bir defaya mahsus olmak üzere 900 TL ödeme yapılacaktır. Programın bir bileşeni de yararlanıcılara çocuk koruma ve sosyal hizmetler hakkında ve erişebilecekleri hijyen ve sanitasyon önlemleri hakkında bilgilendirici mesajlar vermektedir.
İşte ev hanımlarından istenen başvuru şartları... 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 2- Türkiye'de yaşıyor olmak 3- Mavi kart sahibi olması, 4- 18 yaş üzerinde olmak, 5- Kira ödüyor olmak, 6- Evde eğitim gören çocukların bulunması, 7- Kronik hastalığı olan anneler ödemelerden yararlanabilecek.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğum yapan annelere para desteği veriliyor. Doğum yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor. Başvuru sonucu genellikle kısa sürede olumlu olarak dönüyor ve ailelerin doğum yardımı alma hakkı elde ediyor.
Türkiye'deki ev hanımları ve çalışmayan anneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen resmi duyuruyla maddi destek müjdesi aldı. Bakanlığın yakın zamanda hayata geçireceği bu yeni destek ödemesi, annelere 3.700 TL'ye kadar yardım imkanı sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri