f. (2) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden (Alo 199) alınacak randevu ile veya randevusuz olarak yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz. Nüfus Kayıt Örneği Almak İçin Tıklayınız.
Kimlik belgesi, vatandaşlarına devletçe verilen, kimlikleriyle kişisel durumlarını gösteren resmî belge. Türkçede kimlik, kafa kâğıdı, kafa koçanı, nüfus kâğıdı, nüfus tezkeresi, hüviyet cüzdanı gibi isimlerle de anılır.
Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzedeler, kendilerinin yanı sıra veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini de e-devlet'ten barkodlu olarak temin edebilecek.
4. Nüfus Kayıt Örneği (E-devletten alınabilir.) https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus- kayit-ornegi-belgesi-sorgulama Pdf Nüfus Kayıt Örneği Tipi - Aile, Vukuatlı Belge (Olayları Göster) - Evet, Belgenin Neden Verileceği - Kuruma İbraz, Kurum Adı - Gazi Üniversitesi yazılarak sorgula tuşuna basarak belgeyi oluşturunuz.
İlgili 27 soru bulundu
Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU
Kimlik Kartı başvurusu; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik Kartı başvurusu, yurt içinde; Alo199 üzerinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden yapılır.
Devletin resmi kişisel bilgi sorgulama adresi E-Devlet sorgulamaları ile kişisel kimlik bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sitesi üzerinden hakkınızda açılan davalar, sim kartlar veya herhangibir vergi cezası kolayca sorgulanabilir.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak aşağıdaki adreslerden alabilirsiniz.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
Yeni doğan çocukların nüfus kağıdını çıkarmak için her hangi bir belge almadan doğum raporuyla Nüfus Müdürlüğüne başvurulabilir. Muhtarlığımız ve Pursaklar İlçe Nüfus Müdürlüğünde kaydınız olması durumunda kimliğinizle beraber gelerek adınıza düzenlenmiş belgeyi muhtarlığımızdan alabilirsiniz.
Kimlik Kartınızı kullanarak e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilmek için: e-Devlet Kapısı "Giriş" sayfasındaki "T.C. Kimlik Kartı" seçeneğini tıklayınız. e-Devlet Kapısı Kimlik Kartı Uygulaması'nı bilgisayarınıza indiriniz.
Nüfus cüzdanı, kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge, geçici kimlik belgesi gibi geçerli fotoğraflı resmi bir belge ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır.
Çift yüz 2,00 TL. Tek yüz 1,78 TL. Çift yüz 2,23 TL.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
E-devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahiptir.”
Konuyla ilgili hükümler, mevzuatımızda dağınık bir şekilde yer alıyor. Uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi de kimlik kartı hükmünde kabul edilmektedir. Yine bazı kurum ve kuruluşlarca verilen mesleki kimlik kartları da kendi mevzuatlarında resmi kimlik hükmünde kabul edilmektedir.
e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
Android arayüzü kullanıcısı iseniz yapmanız gereken; Telefonunuzdaki Play Store uygulamasına tıklayıp e-devlet kimlik kartı uygulaması yazmanız. Arama sonuçlarından karşınıza ilk çıkacak olan uygulamayı indirmeniz ve kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekmekte.
Kimliğinin kaybedenlerin veya çaldıranların öncelikle ALO 199 çağrı merkezini araması gerekmektedir. Aksi taktirde bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne bizzat müracaat etmeniz gerekir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılması için randevu alınması şart.
T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden vehttp://tckimlik.nvi.gov.trinternet adresinden öğrenilebilir.
Eski kimliklerde fotoğrafın tam altında bulunan seri numarası yeni kimliklerde fotoğrafın sol tarafında bulunur. Burada harf ve rakamlardan oluşan dokuz haneli olan sayı, seri numarasıdır. Cilt numarası ise yeni kimliklerde yer almaz. Cilt numarası öğrenilmek isteniyorsa e-Devlet sistemine giriş yapılarak öğrenilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri