Notlar hesaplanırken; (HBN* - Sınıfın HBN ortalaması) / Standart sapma) formülüyle aldığınız notlar Z Standart Notuna ve Z standart notları da (T=10Z+50) formülüyle T Notuna dönüştürülecek. Hesaplanan T Notu (TSkor), yeni notunuz olacak.
T-skor değerlerinin harf notuna dönüştürülmesi: T-skor karşılığındaki harf notu öğrencinin söz konusu dersteki nihai başarı durumunu gösterir şekilde kaydedilir.
Standart T puanları ya da kısaca T puanları; ortalaması 50, standart sapması 10 olan ve normal dağılım gösteren 'iyi' tanımlı tipik puanlardır. T puan dönüşümü ise ham verilerin T puanlarına dönüştürülmesinde kullanılan doğrusal bir puan dönüşümüdür.
HARF NOTU HESAPLAMA PROGRAMI
Vize notunun %40'ı final notunun %60'ı toplanarak dersin ortalaması bulunur. Daha sonra aşağı kısımda aldığınız not ortalamasının hangi harf notu aralığında olduğunu görebilirsiniz. Sol taraftaki sınıf listesi ve notlar örnek olarak oluşturulmuştur, üzerinde değişiklik yapılmaz.
Kulağa sinir bozucu gelse de zaten bu sık sık yaşanan bir durum olarak görülmüyor. Çan eğrisi için genel kullanılan hesaplama yöntemi ise şu şekildedir: Ham başarı notu - Sınıfın ham başarı notu ortalaması / Standart sapma.
İlgili 15 soru bulundu
Bu sistemde sınıfın ortalaması ve standart sapması çok büyük önem arz ediyor. (HBN* - Sınıfın HBN ortalaması) / Standart sapma) formülüyle aldığınız notlar Z Standart Notuna ve Z standart notları da (T=10Z+50) formülüyle T Notuna dönüştürülecek. Hesaplanan T Notu (TSkor), yeni notunuz olacak.
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
Standart T puanı ortalaması 50, standart sapması 10 olan ve normal dağılım gösteren bir puandır. Formül incelendiğinde z-puanları ile T-puanları arasında doğrusal bir ilişki olduğu görülmektedir. T puanları, Z puanlarının 10 katının 50 fazlasıdır.
Z ve T puanları , eşit aralıklı ölçek kapsamında ele. alınır. bunun yanında bağıl bir ölçüttür.
Türkiye'de çan sisteminin üniversitelerde geçerliliği vardır. Çan eğrisi, genel not ortalamasının baz alındığı notun dersi geçmemize katkısı olan puandır. Bu notlar harflerle belirtilir. İyi, orta, kötü, başarısız gibi harf puan sistemiyle isimlendirilmiştir.
Öğrencinin tamamlamış olduğu yarıyıl da dâhil olmak üzere, o güne kadar kayıt yaptırdığı her dersin AKTS değerinin dersin başarı notunun ağırlık katsayısı ile çarpılması ile elde edilen sayıların toplamının almış olduğu tüm derslerin AKTS değerleri toplamına bölünmesi ile hesaplanır.
Değerlendirme sonuçları fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokul kurulları tarafından karara bağlanır. Bu işlemlerde; ilgili YÖK, KTÜ mevzuat hükümleri ve Üniversite Senatosunda alınan kararlar uygulanır. TABLO-1: Öğrenci sayısının 30 ve daha fazla olduğu durumlarda T-Standart notunun harfli nota dönüşümü.
Öğrencinin tüm derslerden aldığı ortalamaların toplamının toplam ders sayısına bölünmesi öğrencinin dönem puanını, iki dönemin toplam puanlarının aritmetik ortalaması ise Yılsonu Başarı Puanını oluşturuyor.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Örneğin, 90-100 arası A iken, 90-92 arası A-, veya 97-100 arası A+ olması ortalamada dengeleri değiştirebilmektedir. Her kurumun + ve – harf notu sistemini tanımadığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
2) Uygulamalı derslerde ara sınav notu ortalamasının %60'ı ile yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavı notunun %40'ı toplanarak hesaplanır. 3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Büt olarak tanımlanan ve açılımı bütünleme sınavı olan ölçüt ise sınıf geçebilmek için uygulanan son sınavdır. Bir sınav takvimi için geçerli puan alamayan öğrenciler bütünleme sınavına da girerek sınıf kaybetmekten kurtulabilirler. Bu durumda sınıf puan ortalaması vize, final notları da önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri