T1 yetki belgesi Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara verilir. T1 yetki belgesi için başvuranların en az 300.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
a) T1 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara, b) T2 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara, c) T3 yetki belgesi: Eşya terminali işletmeciliği yapacaklara, verilir.
T2 yetki belgesi Büyükşehir belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu işletmeciliği yapacaklara verilen belgedir. T2 Belgesi için başvuranların oda ve vergi kaydının olması ve en az 100.000 Türk lirası sermayeye sahip olmaları şarttır.
T1 Belgesi Büyükşehir Belediye Sınırları İçinde Yolcu Terminali İşletmeciliği. T1 Belgesi Alma Şartları sayfanın aşağısında belirtilmiştir. T1 Yetki Belgesi alımı için Ankara Ulaştırma Bakanlığının 0312 203 10 00 numarasını arayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
T1 YETKİ BELGESİ KİMLERE VERİLİR? T1 Yetki Belgesi Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yolcu terminali işletmeciliği yapacak kişi ve kurumlara verilir. T1 yetki belgesi için başvuran kişi ve kurumların oda ve vergi kaydının olması ve belirli bir sermayeye sahip olmaları şarttır.
İlgili 28 soru bulundu
T1 Nedir? T1 Topluluk (AB) eşyası olmayan bir malın Transit Sözleşmesine taraf ülkelerde gümrük vergileri ödenmeksizin taşınmasına olanak sağlayan Birlik prosedürüdür. T statüsünde açılan her beyannameye MRN adı verilen tekil bir izleme numarası atanır. - Rejim belirlenirken meşei önemli değil.
T1: Avrupa Birliği ülkeleri ile EFTA ülkeleri (Avrupa Serbest Ticaret Birliği- Norveç, İsviçre, İzlanda ve Lihtenştayn'dır) arasındaki ticari malların dolaşımına veya Birlik dışı ülkelere ait malların Birlik ülkeleri arasındaki dolaşıma imkan veren belgedir.
Cevap: T1 rejimi, Avrupa Birliği dışı eşyanın transit beyanı için kullanılırken, T2 rejimi ise Avrupa Birliği eşyasının transit beyanı için kullanılır. TR rejim kodu, ulusal transit işlemlerinin ayırt edilebilmesini teminen Türkiye Gümrük Bölgesi içerisinde başlayıp biten taşıma işlemlerinde kullanılır.
a) A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, b) A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir. (2) B türü yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
(10) T türü yetki belgesi: Terminal işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilir. Faaliyet şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: a) T3 yetki belgesi: Eşya terminali işletmeciliği yapacaklara verilir.
T2 yetki belgesi Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara verilir. T2 belgesi için başvuranların en az 100.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
T3 yetki belgesi eşya terminal işletmeciliği yapacak olan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilen bir yetki belgesi türüdür. T türü belgeleri hariç; gerçek veya tüzel kişilere aynı yetki belgesinden sadece bir yetki belgesi verilir.
- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
T2: AB ülkesi menşei olan bir eşyanın bir AB ülkesinden Ortak Transit Rejimi'ne taraf herhangi bir EFTA ülkesi veya Türkiye'ye ihraç edilmesi durumunda sunulan transit beyanın tipine T2 denir. ? G ? ? T1: AB üyesi olmayan bir ülkeye ait eşya için Ortak Transit Rejimi kapsamında sunulan beyana T1 denir.
Transit işlemlerinde taşınan eşyaya ilişkin doğabilecek vergi ve diğer yükümlülükler için verilen bir teminat türüdür. Bir basitleştirme türü olması nedeniyle izne bağlı olarak kullanılır.
T1 ve T2 kodları eşyanın hangi statü altında taşındığını belirten kodlardır. Buna göre; T1, Avrupa Birliği dışı eşya için ortak transit rejimini kapsayan transit beyanını gösterirken, T2, Avrupa Birliği eşyası için ortak transit rejimini kapsayan transit beyanı için kullanılır.
Src 2 Belgesi: Yolcu taşımacılık işi yapacak olan ve bu taşımacılığı ülke sınırları içinde icra edecek olan sürücüler alır. Bu belge türünün eğitim süresi toplam 36 saat olarak gerçekleştirilir. Src 3 Belgesi: Eşya ve kargo taşımacılık işini ülke sınırları dışında gerçekleştirmek için alınacak bir belge türüdür.
D2 yetki belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yurtiçinde tarifesiz yolcu taşımacılığı yapacaklara verilen bir yetki belgesidir. D1, D2, D3 ve D4 olarak dört farklı kategoriden oluşan D türü yetki belgesi yolcu taşımacılığını kapsayan belgelerdir.
Karayolu taşımacılığı için gerekli belgeleri şöyle sıralayabiliriz: Karayolu Taşıma Belgesi (CMR Belgesi) Tır Karnesi (Carnet Tır) ve T1 Belgesi. Nakliyeci Makbuzu ve FIATA Tesellüm Belgeleri.
T1, T2 Belgesi Nasıl ve Ne İçin Kullanılır? Gümrük sahalarında, çıkış ve giriş gümrük kapılarında ve yurtiçinde seyir halinde iken ürünlerin gümrüklü şekilde taşındığına dair ön beyan tescil beyanı olarak kullanılır. Gümrükleme sahasından çıkış kapısına kadar belirtilen sürede tır ilgili ülkeyi terk etmek zorundadır.
1) Özet beyan nedir? Özet beyan, Türkiye Gümrük Bölgesine giren eşyanın emniyet ve güvenlik yönlerinden risk analizine tabi tutulması amacıyla, eşyanın Türkiye Gümrük Bölgesine girmesinden/çıkmasından önce elektronik yolla verilen ve taşıt aracı ile eşyaya ilişkin genel bilgilerin yer aldığı beyandır.
EX1 Belgesi bildiğiniz üzere ihracatta kullanılan Gümrük Beyannamesinde yer alan (1 nolu BEYAN kutucuğunda yazılı) kod numarasıdır. Ülkemizin ihracatçı olduğu durumlarda, bazı ülkelerden gelen akreditiflerde istenilen belgelerin içerisinde EX1 olduğu da görülmektedir.
Cevap: Transit Rejimi, ithalat vergileri ve ticaret politikası önlemlerine tabi tutulmayan serbest dolaşıma girmemiş ve ihracatla ilgili gümrük işlemleri tamamlanmış eşyanın gümrük gözetimi altında Türkiye Gümrük Bölgesi içindeki bir noktadan diğerine taşınmasına uygulanır.
2. T5 kontrol belgesi, kapsamı eşyanın, gümrük mevzuatında belirtilen şekilde kullanımını veya sevkiyatını ispatlayan belgedir.
T2 Belgesi firmamız aracılığı ile Ulaştırma Bakanlığından alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri