Tabanca ile sadece kulak memesi delinebilir, kıkırdak veya diğer hassas bölgelerde tabanca kullanılamaz. Tabanca ile delinen kıkırdak çatlar. Tabanca ile piercing delimi yapan bu tür yerlerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
Burun bölgesi için:
Tabancayla delimden uzak durun. Çünkü tabanca kıkırdağı sert bir baskıyla deldiği için kıkırdak dokuyu çatlatabilir, bu ilerde ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Tabancayla takılan küpeler materyal olarak, bazı kişilere alerji yapabilir ve kullanılırken sorunlar yaratabilir.
Kulak deldirme işlemi, sağlık kurallarına uygun, iğne ya da bu işlem olarak tasarlanmış tabancalar ile yapılıyor. Kulak deldirme işleminden hemen önce bölge lokal bir şekilde uyuşturuluyor. Böylelikle kulaklarını deldiren kişiler herhangi bir acı veya sızı hissetmiyor.
Tragus Delimi Nasıl Yapılır? Tragus piercing delim işlemleri mutlaka steril bir iğne kullanılarak yapılmalıdır. Önceki dönemlerde kulak delmek için kullanılan tabanca yöntemi bu bölgeler için uygun değildir ve kesinlikle önerilmemektedir.
Çift İleri Sarmal Bölgesi
Kulak deldirirken en çok acı hissedebileceğiniz bölge burası olabilir. Bu bölge enfeksiyon açısından da daha hassas olduğu için delme işlemi sonrasında uygun antibiyotik içeren kremlerle bir süre en iyi şekilde bakım yapılması gerekir.
İlgili 31 soru bulundu
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
Kız bebekler için kulak deldirme işlemini uzmanlar en erken 3 yaşından sonra yapılmasını tavsiye etmektedir. Bu duruma neden olan etmenler arasında ilk sırada bebeklerin kulak memelerinin oldukça ince olması ve kulak memesinin deldirme işlemi sırasında zarar görebileceği gösterilmektedir.
Delim işlemi muhakkak iğneyle gerçekleştirilmelidir. Tabanca ile delme işlemi oldukça sakıncalıdır. Uygulamadan sonra bölgede şişlik oluşabileceği için başlangıç aşamasında bar kısmı uzun bir piercing kullanılması önerilir.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
Kıkırdakdaki yerle de alakalı. Tabancayla sinirlerini çok zedeleyebilirsin, ondan acır. İğneyle delenler boş noktayı bulur ve dikkatlice yapar.
Kıkırdakta zararlı olmasının nedeni tabancanın yüksek basınçtan dolayı kıkırdağı kırması. Kulak memesinde kemik olmadığından kırılacak bi doku da yok.
DELME İŞLEMİNDEN SONRA 6-8 HAFTA BEKLEYİN
iyileşme periyodu olan 6-8 hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir. Sonrasında da kendi hijyenine dikkat edilmeli kulağa temas edebilecek şeylerden sakınılmalı, eller iyi yıkanmalı ve öyle dokunulmalıdır.
Kulak deliminin ardından delinmiş kısım yara olur. İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Fakat arzu edilirse profesyonel kişiler tarafından ilk delimde halka piercingler de takılabilir sadece kullanıcının kendine daha özenli bir bakım yapması ve dikkat etmesi gerekmektedir. Delim sonrası 1 aylık bakım çok önemlidir.
Ancak dinî bakımdan zarurî bir durum varsa başka meseledir. Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.
Müslüman kadınlar Peygamberimiz (s.a.v.) döneminden itibaren (Buhari, Libas, 59 (5583 ) bu güne dek süslenmek amacıyla bunu kullanmıştırlar. Ayrıca çeşitli duygu ve akımların sonucu olarak, uygun olmayan yerlere takı (piercing) takılması ve bu amaçla yapılacak süslenme dinimizce uygun değildir.
Havlu ve kıyafetlerinizin piercinge takılmamasına dikkat edin. Piercing taktırdıktan 24 saat sonra denize girebilirsiniz. Tabi ki girdiğiniz bölgede denizin temiz olduğundan emin olun. Havuza ise en az 2 hafta girmemeniz gerekir.
Piercing'in enfeksiyon riski var mı? Steril ortamlarda yapılan piercing enfeksiyonlara yol açmaz. Ama yanlış bölge delinirse damar ve doku zedelenmesi olabilir. Tek yapmanız gereken, piercing'inizin bakımını dört dörtlük uygulamak.
Yapılan basit piercing tanımlaması pek çok kişinin kafa karışıklığını gidermese de yaygın kanı; ucu top şeklinde halkalı, burmalı ya da geri çekilip çıkarılabilen piercinglerin basit piercing olduğu yönünde.
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
Kulak Delme İşlemi Sonrasında İyileşme Süreci Hızlandırmak İçin Yapılması Gerekenler. Kulakta küpeler en az 6 hafta takılı kalmalıdır, ayrıca delik kıkırdaktaysa bu süre 12 haftaya çıkabilir. Kanca tasarımlı küpeler tercih etmeyerek daha çok çelik, titanyum altın malzemelerden yapılan küpelere yönelmelisiniz.
İlk takılan küpelerin en az 1 ay kadar kulaktan hiç çıkarılmadan takılması gerekir. Erken çıkarılan küpeler, kanama ve iltihaplanma gibi problemlere yol açabileceği gibi deliğin hızlı bir şekilde kapanmasına da neden olur.
KULAK KEPÇESİ DELDİRME (PİERCİNG)
Kulak memesi delinmesi veya piercing işlemi sanıldığı kadar kolay işlemler değildir. Uzman olmayan kişiler ve uygun olmayan ortamlarda yapılması, kulakta şekil bozukluğuna veya hepatit (sarılık), HIV gibi ciddi hastalıklara neden olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri