İlgili 41 soru bulundu
Yoğun cep telefonu kullanımının en azından beyin yorgunluğuna sebebiyet verdiği neredeyse kesin gibidir. Ayrıca, baş ağrıları, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabilmektedir.
Sağlık: Gözlerin çabuk yorulmasını yol açar. Uykuya ayrılan saat azalır. Zihinsel açıdan; zihinsel gelişimini olumsuz etkiler ve çocuğun okul başarısının düşmesine yol açar. Sosyal ortamlarda davranış bozukluklarına neden olmaktadır.
– Film izleme, müzik dinleme gibi aktivitelerin gerçekleştirilebilmesi, – Kişilerin eğlenebileceği sitelerde vakit geçirebilmesi, – Yemek tarifi ve sağlık alanlarında uygulanabilir bilgilere erişim sağlaması, – Birçok işlemin yapımı bakımından zaman kazandırabilmesi gösterilebilir.
Bilgisayarın İç Donanım birimleri bilgisayarın olmazsa olmazlarındandır. Bu iç donanım birimlerinde RAM, EKRAN KARTI, SES KARTI, ANAKART, HARDDİSK bulunur.. Bilgisayarda işlemci bulunmazsa bilgisayar açılmaz bile işlemci bilgisayarın beyni gibidir.
Akıllı Telefonların Olumlu Etkileri
Akıllı telefonlar, ister iş ister eğlence için olsun, bilgiye erişimi kolaylaştırmıştır. Telefonumuzda kolayca haberlere, hava durumuna bakabilir ve hatta eğitim kaynaklarına erişebiliriz. Akıllı telefonların bir diğer olumlu yönü de üretkenliğimizi artırabilmeleridir.
Ellerde karpal tünel sendromu, kaslarda sertleşme, gözlerde kuruluk ve miyop, sosyal açıdan çevreden kopma ve depresyona yatkınlık da bilgisayar kullanımının bize getirdiklerinden sadece bazıları. Yani aslında ömrümüzü çok ciddi anlamda kısaltma riskinin yanı sıra hayat kalitemizi de fark ettirmeden düşürüyor.
1-Küçük ve taşınabilir cihazlardır. 2-Yer kaplamayan ve taşınması kolaydır. 3-Erişilmek istenilen bilgiye daha kolay ve pratik yolla erişilebilir. 4-Daha kolay kullanımı olan ve daha hızlı cihazlardır.
Bilgisayar ekranına ne kadar yakın bakılırsa uyum ihtiyacı o kadar çok artıyor. Uyumun gerekenden fazla ve uzun süreli yapılması durumunda göz çevresinde, başta ve ensede ağrılar oluşabiliyor. Gözlerde kuruluk buna bağlı olan yanma, batma, kızarıklık diğer belirtiler olarak görülüyor.
Uzun süreli bilgisayar kullanımında odaklanmayı sağlayan göz kaslarında yorgunluk oluşur. Göz kırpma sayısı azalır. Bu durum göz kuruluğu ile birleşerek bilgisayar kullanımına bağlı yorgunlukların oluşmasına neden olur. Bilgisayar kullanımına bağlı olarak oluşan göz yorgunluğu, modern hastalıklardan biridir.
Bilgisayar Nedir? Aritmetiksel ve mantıksal işlemleri yapan, üretilen bilgiyi depolayıp paylaşabilen elektronik cihazların tümüdür.
Bilgisayar, aritmetik veya mantıksal işlem dizilerini (berim) otomatik olarak yürütmek üzere programlanabilen dijital bir elektronik makinedir. Çağdaş bilgisayarlar, programlar olarak bilinen genel işlem kümelerini gerçekleştirebilir.
Sürekli tabletle oynamanın zararları
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğuna neden olabilir. Hızlı hareket etmekte olan nesnelere daha fazla odaklandıkları için sabit objeler dikkatlerinden kaçabilir. İnsanlara karşı ilgisizlik ve kalabalık ortamlardan hoşlanmama başlayabilir.
Sesli ve yazılı görüşmenin yanı sıra görüntülü görüşme, görüntülü mesaj, müzikçalar, video oyunları, internet, veri transferi ve hatta ofis uygulamaları gibi tüm diğer bilgisayar işlevlerini kullanıcısına ulaştırabilir. Cep telefonları internet ve telefon bankacılığı hizmetlerinde de kullanılabilir.
Cep telefonlarıyla sürekli mesajlaşmak veya oyun oynamak, bilek ve parmak eklemlerinizi yorarak ağrılara sebebiyet verebilir. Cep telefonları ile sürekli meşgul olmak, ceptelefonlarının yaymış olduğu radyasyona maruz kalmayı da beraberinde getirir. Bu durumda meme kanserinin riskini arttırır.
İleri yaşlarda başlanan ekran kullanımı ile zekada bir gerileme olacağını pek sanmıyorum ancak örneğin çocukluk çağlarından itibaren aşırı telefon, bilgisayar, televizyon kullanımı vb. ile iletişim becerilerinde güçlenme ve beyin fonksiyonlarında gelişim olmayacaktır bu da mesela çocuklarda yaşıtlarına göre geride ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri