Tuval akrilik boya çabuk kuruma özelliğine sahiptir. Böylece çizimlerinizde bu malzemeleri kullandığınız zaman çok beklemeden kuruyabilir ve işlemlerinize devam edebilirsiniz.
Genel olarak baktığımızda, tuval boyarken guaj boya kullanabilirsiniz ancak tuval üzerinde çalışmanızı kolaylaştıracağı için kendinizi geliştirdikçe akrilik boyaya geçmenizi tavsiye ederiz.
İkisi de su bazlı boyadır fakat guaj boya ile akrilik boya arasındaki fark geçirgenlik derecesidir. Yani guaj daha mat özelliktedir yani kapatıcı özelliği akrilik boyaya göre daha fazladır. Dolayısıyla bazı yüzeylerde akrilik boyaya göre daha kapatıcı özellik gösterir.
Birçok farklı yüzey üzerinde resim yapmak, evde eşyalarınız üzerinde hobi çalışmaları yapmak gibi amaçlarınız varsa akrilik boya doğru tercih olacaktır. Kağıt ve tuvale ek olarak ahşap, cam, seramik ve karton yüzeylere de tutunabilen akrilik boya bu özelliği nedeniyle çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir.
Akrilik Boya Verniği
Su geçirmez özelliğe sahiptir.
İlgili 15 soru bulundu
Akrilik boyayı kesinlikle telefon kılıfında kullanabilirsiniz, ancak kalıcı olması için uygun şekilde astarlanması ve mühürlenmesi gerekir.
Yağlı boya, pastel ve sulu boyalar bir resmin yapılması için gerekli olan en temel gereçlerdir.
Tuval boyası çeşitleri olarak ilk sırada akrilik boya yer alır. Kırmızı, mavi ve sarı olan üç rengin farklı miktarlarla birbirleriyle karıştırılmasıyla başka tonları elde etmek mümkündür.
Çünkü tuval üzerine sadece yağlı boya ve akrilik boya kullanılarak resim yapılabilir. Guaj boyalar da tuval üzerinde tatbik edilebilir.
Sıklıkla aldığımız bir başka soru ise, "Tuval hangi boya ile boyanmalı?" sorusudur. Yukarıda da gördüğünüz gibi, tuval akrilik boya ile boyanabilmektedir.
Guaj boya tuval üzerinde kullanımı mümkün olan malzemelerden biridir. O nedenle guaj boya defteri dışında kullanmak üzere tuval de satın alabilirsiniz.
Akrilik boya, daha çok tuval üzerine yapılan resimlerde kullanıldığı gibi duvar üzerinde de kullanılmaktadır. Yağlı boya kullanımlarında tuval üzerinde çatlamalar oluşabilirken; akrilik boya kullanımlarında çatlama söz konusu değildir. Dolayısıyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.
Plastik yağlı boyalardan farklı biçimde, akrilik boyalarda plastik akrilik reçine parçaları yer alır. Bu parçaların yanı sıra içerik bağlamında da kullanım alanını netleştirecek bileşenler bulunmaktadır. Bir akrilik boyada ne kadar reçine bulunursa, boya o denli kalitelidir.
Tuval üzerine resim yapacak olanlar, ihtiyaca göre akrilik boya zemin fırçası kullanılarak astarlama işlemini yapabilir. Geniş alanların işlenmesinde kolaylık sağlayan zemin (astar) fırçaları, ürün taşıma ve tutma kapasitesi yüksek olan dayanıklı materyallerdir.
Polimer boyanın dayanıklılığını arttırmaktadır. Akrilik boyanın tercih edilmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Boya yapısı gereği sudan etkilenmez. Boya yapılan yüzey kuru olduğu takdirde, su ve sabun ile hafif bir şekilde temizlenebilir.
Boyama tuvalinizin üstünden başlayın ve lekelenmeyi önlemek için aşağı doğru devam edin. Solaksanız, sağ üst köşeden başlamak daha iyidir, sağ elini kullanıyorsanız sol üst köşeden başlamak daha iyidir. Bu şekilde, bulaşma riski minimum olacaktır.
3.Tuval astarı:
Tuval bezi şasiye, dikey ve yatay koordinatlar itibariyle, aynı gerginlik derecesinde , (deforme olmadan) gerildikten sonra, gerginleşmeyi sağlamak ve tuval bezinin zaman içinde çürümesini önlemek için 1/20 oranında sıcak su ile inceltilmiş marangoz tutkalı (rabbit skin size)/ ile astarlanır.
Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
Akrilik vernik, akrilik boyanın kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır.
Oldukça canlı renklere sahip olan akrilik kalemler sayesinde sizde resimlerinizi en güzel şekilde boyayacaksınız. Cam, kâğıt, tuval ve daha birçok yüzey üzerine rahat bir şekilde uygulanabilen akrilik kalemler, insanların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.
Sanatseverlerin tuval çalışmalarında olmazsa olmaz bir yere sahip olan yağlı boyalar, hem uzun yıllar boyunca bozulmaya uğramayan kalitede olduğu için hem de kullanım olarak kolaylık sağladığı için kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.
Yağlı boya tamamen kurumadan önce, üzerindeki kalın boya tabakası etrafına yayılmadan kazınmalıdır. Kalan yağlı boyanın çıkarılması için yüzeyin türüne göre tiner, zımpara ve ısı tabancası kullanılmaktadır. Yağlı boyaların çıkarımı ve inceltilmesi sentetik tiner ile yapılmaktadır.
Ne tür bir tuval boyama seti kullanırsanız kullanın (yağlı boyalar, akrilik boya setleri, yağlı tuval, akrilik boya, sulu boya boyası, beyaz akrilik boya vb...) boyama için tuvaliniz güzel olacaktır.
Akrilik boya sulu boyadan farklı olarak daha kalıcı bir boyadır. Yüzeyde daha fazla doku elde etmek ve iyi sonuçlar elde etmek için yıkama tekniğini ve kuru fırça tekniğini karıştırmayı deneyebilirsiniz.
Yağlı Pastel Boya Kullanımı
Uygulama Teknikleri: Yağlı pastel boyalar, doğrudan kağıda veya tuvale uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri