Sabahları aç karnına tahin tüketmek gün içinde kişinin daha enerjik olmasını sağlar. Tek başına tahin tüketemeyen kişiler ise tahin pekmez karışımını tercih edebilir.
Kemik sağlığını destekleyen tahin ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere de sahiptir. Aç karnına tahinin faydaları nelerdir? Aç karnına tahin yemek kişinin gün boyunca daha enerjik olmasına yardımcı olur. Tahini tek başına tüketemeyenler ise tahin-pekmez karışımını deneyebilir.
Tahin, içerdiği Omega 3 ve Omega 6 sayesinde sinir hücrelerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler ve sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Tahinin, düzenli tüketilmesi durumunda hafızayı güçlendirdiği, beynin işleyişine katkı sağladığı bilinmektedir.
Tahin, yağ yakımını hızlandırmaya yardım eden Omega-3 yağları içerdiği için doğru kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olur. Bitkisel protein içerdiğinden uzun süre tokluk hissi verir ve acıkmayı geciktirir. Diyetlerde doğru şekilde ve doğru miktarda tüketilirse tahin kilo vermeye yardımcı olur.
Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tek başına tadı hoş gelmese de pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur hem de lezzetli. Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar hem de kış aylarında üşümeyi engeller.
İlgili 19 soru bulundu
Yüksek oranda tekli veya çoklu doymamış yağlar içeren tahin, antiinflamatuar özellikleri sayesinde bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra kolesterol seviyesini düşürür, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır. Ayrıca tahinin içindeki kalsiyum ve magnezyum da kan basıncını düşürmeye yardım eder.
Tahin, susamdan elde edilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Düzenli olarak tüketildiğinde tüm toksinlerden arındıran ve birçok hastalığa kalkan olan tahinden günde bir kaşık yemek yeterli.
Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
Bazı ilaçlarla etkileşime girebilen bir besin olan tahini kan sulandırıcı ilaçlar vb. kullanan kişiler doktorlarına danışmadan tüketmemelidir. Çünkü tahin kan pıhtılaşmasını etkileyebilen bakır içerir. Ayrıca tiroid ilaçları kullanan kişiler de tahini dikkatli tüketmelidir.
Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan tahin pekmez, cinsel isteği artırıcı etkiye sahiptir. Öyle ki sperm sayısını ve kalitesini artıran bu besinler, çocuk yapmayı düşünen bireyler tarafından sıklıkla tüketilir.
Mideyi rahatlatır ve mide ağrılarını dindirir. Ağır yemeklerin mideyi rahatsız etmemesine karşı sabah aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmesi önerilir. Hazmı kolaylaştıran tahin, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur.
Zayıflama İksiri Tahinli Süt Tarifi Nasıl Yapılır? Sütü ısıtıp veya (soğuk)1 tatlı kaşığı tahinle (isteğe bağlı)tarçını ekleyip içiyoruz. (İstediğiniz kiloya inene kadar her gün bir bardak içelim). (Akşam üstü 4-5 gibi içmek akşam az yememizi sağlıyor. )
Tahin, içerdiği yüksek miktarda protein ve mineraller sayesinde mide ülserlerinin iyileşmesine yardımcı olabilir. Protein, mide zarının onarılmasında önemli bir rol oynar. Ayrıca mide asidini dengeleyerek mide ekşimesi ve reflüyü hafifletebilir.
Her sabah aç karına alacağınız 2 yemek kaşığı tahin bu hastalıkların önüne geçerken, aynı zamanda ileride oluşabilecek mide rahatsızlıklarına karşıda koruyucu bir etki sağlar. Yerli susamdan üretilen tahini, mide ekşimesi/yanması durumunda tükettiğinizde anlık etkisini görmeniz mümkündür.
Demir Kaynağı: Tahin, demir bakımından zengin bir kaynaktır ve demir eksikliği anemisini önlemeye yardımcı olabilir. Kemik Sağlığı: Kalsiyum içeriği, kemik sağlığına katkıda bulunur. Antioksidan Etki: Tahin, antioksidanlar içerir ve hücresel stres ve hasara karşı koruma sağlayabilir.
Yağ yakımını hızlandıran omega 3 içeriği sayesinde kilo vermeye yardım eder. Bitkisel protein içerdiği için vücutta yağ yakımını kolaylaştırır. Uzun süre tokluk hissi vermesi ve çabuk doymayı sağladığı için diyetlerde yeterli oranda kullanılması zayıflamaya fayda sağlayabilir.
Tahin, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan ve bağışıklık ve kemik sağlığının korunmasında rol oynayan bir mineral olan selenyum açısından da zengindir. Bağırsakların çalışmasını sağlar, enerji üretimi için önemli olan tiamin (B1 vitamini) ve B6 vitamini bakımından da yüksektir.
Reflü ataklarında kurtarıcı olabilecek yiyeceklerden biri de tahindir. Tabi unutulmamalıdır ki herkes için yatıştırıcılar farklı olabilir. Sizin için işe yarayıp yaramayacağını, aç ya da tok fark etmeksizin günde 1 yemek kaşığı tahin yiyerek anlayabilirsiniz. Tahini tek başına tüketmeniz gerekir.
Peki tahin yemek gaz yapar mı? Tahin genel olarak sindirimin düzenlenmesini sağlar ve aynı zamanda gazın da vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu yüzden tahin gaz yapmaz gazın atılmasına destek verir.
Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir. Tahin bu hastalıkların tedavisi için önemli bir besindir. Tahin Tryptophan içermektedir. Bu amino asit türü, vücutta serotonin hormonunun salgılanmasını sağlar.
Kan değeri düşük olanlar, demir eksikliğinden dolayı yorgunluk hissedenler artık şifasını buldu! Tahin pekmez kişilere demir takviyesi yaparak kan değerini ideal rakama getirecektir.
Beslenme uzmanları tahinin 'karaciğer detoksu' sağladığını dile getiriyor. Tahin, karaciğer detoksu için çok önemli olan metiyonin maddesini barındırır. İçeriğinde bol miktarda fosfor, lesitin, magnezyum, potasyum ve demir bulunur. Kalsiyum açısından en zengin besinlerden biridir.
Hammaddesi olan susamda bulunan kalsiyum ile yararlı yağlar kemiklerin korunmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin daha aktif çalışmasını sağlayarak kabızlığın giderilmesinde etkilidir.
Ballı Tahin, kış aylarında genellikle vücut direncini arttırma, yoğun iş stresi yaşayanlar için de sabah zinde tutması amacıyla alternatif tıp ürünü olarak tüketilir. Ayrıca ballı tahin, Türk mutfağında kahvaltıda, çeşitli meze ve yemeklerde de tüketilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri