Tahin vücuttaki toksinleri atma etkisine sahip olduğu için kolit, gastrit ve mide ülseri gibi rahatsızlıklara iyi gelebilir.
Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler. Tahin faydaları Canan Karatay tarafından da ele alınmaktadır. Canan Karatay tahinin kan dolaşımını düzenleyerek damar tıkanıklığı tedavisine destek olduğunu belirtmektedir.
Antiinflamatuar, antioksidan ve antibakteriyel özelliklerinin yanı sıra içeriğinde yüksek oranda vitamin ve mineral barındıran tahin, vücudu hastalıklara karşı korumak adına bağışıklığı güçlendirir ve vücuttaki iltihapları önlemeye yardım eder.
Antioksidan etkisi vardır
Tahin, ağrıyı hafifletme ve iltihabı azaltma yeteneği ile bilinir ve romatoid artrit semptomlarının tedavisinde etkili olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca tahin, astım hastalarında hava yollarının genişlemesine de yardımcı olabilir.
Aç karna tahin tüketmenin insan sağlığına etkilerini gösteren herhangi bir çalışma bulunmuyor. Ancak içerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinden dolayı güne tahinle başlamanın enerjik bir seçim olabileceği söyleniyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriğine sahip olan tahin, sindirim düzeninin sürdürülmesine katkı sunuyor.
İlgili 32 soru bulundu
İçeriğindeki kalsiyum ve omega 3 yağ asitleri sayesinde kemikleri güçlendirir. Cilt dostudur, yaşlanma belirtilerini geciktirir. Genellikle tek başına ya da bal, pekmez gibi besinlerle karıştırılarak kahvaltıda tüketilir. Kahvaltı dışında unlu mamullerin içine de eklenir.
Aç karnına tahin tüketmek genellikle mideye iyi gelmez. Tahin yüksek yağ içeriği nedeniyle sindirim sistemi üzerinde ağırlığa sebep olabilir. Özellikle mide hassasiyeti olan kişiler aç karnına tahin tüketiminden kaçınmalıdır.
Tahin fazla miktarda doymamış yağ içerir. Bu sebeple yaşanan mide ağrısına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler. Ayrıca tahin, mide ve bağırsakta biriken gazların söktürülmesine yardımcı olmaktadır.
Tahin Zararları
Özellikle tahinin aşırı tüketimi doymamış yağ asidi ihtiva ettiğinde bazı kişilerin iltihap probleminin tetiklenmesine yol açabilir. Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez.
2) Bağırsakları Rahatlatır
Tahin pekmez tüketildiğinde, midede hafif bir hareketlilik başlar. Sabah erken saatlerde tahin pekmez tüketilirse; güne temiz bağırsaklar ile devam edebilirsiniz. Tahin pekmezin bağırsak faaliyetlerini desteklemesi, ileride oluşacak bağırsak hastalıklarını önlemektedir.
Tahin pekmez bağırsak fonksiyonlarını destekler ve hareketlendirir. Özellikle kabızlık ya da ishal gibi bağırsak fonksiyonlarının dengesiz işlediği durumlarda bağırsakların her zamanki işleyişini geri dönmesine yardım eder. Bunun yanında bağırsak rahatsızlıklarının iyileşmesine de katkı sunar.
TAHİN KEMİK SAĞLIĞINI KORUYOR, KABIZLIĞI ÖNLÜYOR
Ayrıca hastalık döneminin da daha hızlı ve etkin bir şekilde atlatılmasına da yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücut direncini artırır.
Tatlı yedikten sonra siz de su içenlerden misiniz? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor.
Tahin mide hastalıklarına anında iyi gelir. Mideyi rahatlatır ve mide ağrılarını dindirir. Ağır yemeklerin mideyi rahatsız etmemesine karşı sabah aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmesi önerilir. Hazmı kolaylaştıran tahin, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Tahin Helvasının Hastalıklara Karşı Faydaları? *Romatizma ve kemik erimesine karşı önemli katkı sağlar. *Kabızlığı önler. *Damar tıkanıklığını önler, kalp hastalıkları riskini azaltır.
Üretiminde yağ eklenen tahinler, %100 susamdan üretilenlerden daha kremsi bir kıvamda olur ancak eklenen yağdan dolayı besin değerleri değişir. Yağ eklemeden, tamamen susam kullanarak üretilen tahinler daha yoğun bir kıvama sahip olur ve daha sağlıklıdır.
Tahin tek başına etkili olduğu gibi pekmez ile tüketildiğinde cinsellik açısından daha önemli bir hal alır. Pekmez ve tahin kendi başına halihazırda zengin özelliklere sahipken birleştiğinde çok daha faydalı olur. Enerji vermesiyle cinsel gücü artırdığı bilinen bu ürün, kan akışının hızlanmasında etkilidir.
Bu da bizim için yabancı ve zararlı maddelerden arınan kan ve sağlıklı bir dolaşım sistemi anlamına geliyor. Hal böyle olunca her gün düzenli olarak tahin tüketmek yüksek kan basıncı, kolesterol gibi birçok hastalık karşısında daha dayanıklı hale gelmenizi sağlıyor.
Reflü ataklarında kurtarıcı olabilecek yiyeceklerden biri de tahindir. Tabi unutulmamalıdır ki herkes için yatıştırıcılar farklı olabilir. Sizin için işe yarayıp yaramayacağını, aç ya da tok fark etmeksizin günde 1 yemek kaşığı tahin yiyerek anlayabilirsiniz. Tahini tek başına tüketmeniz gerekir.
Tahin Besin Değerleri
Kilo kaybına yardımcı olmak için gerekli olan yüksek alkali mineral içeriği nedeniyle vücudunuzun sindirimi kolaylaştırır.
Sindirim sisteminin daha aktif çalışmasını destekleyen tahin, midede ve bağırsaklarda biriken gazları söktürücü özellik gösterir. Yüksek oranda doymamış yağ içeriği ise mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
Bir muz 1/5 yemek kaşığı tahin Yarım tatlı kaşığı tarçın Üç malzemeyi püre haline getirin beş dakika beklettikten sonra yemeklerden önce bir kaşık tüketin. Bu karışım mide duvarındaki mukozayı koruyarak midenin işlevini artırır.
Yerli susamdan imal edilmesi yüksek yağ oranına sahip olması açısından son derece önemlidir. Her sabah aç karına alacağınız 2 yemek kaşığı tahin bu hastalıkların önüne geçerken, aynı zamanda ileride oluşabilecek mide rahatsızlıklarına karşıda koruyucu bir etki sağlar.
Tahin, kan akışının düzenli olmasına sağladığı katkıyla kalp krizi ve inme riskini de azaltmaktadır. Çok önemli olan bu iki rahatsızlıktan korunabilmek için damar tıkanıklığının oluşmasını önlemede tahinin tüketilmesi büyük rol oynar. Kolesterole karşı dayanıklılığımızı artırır.
Tahin, içerdiği yüksek miktarda protein ve mineraller sayesinde mide ülserlerinin iyileşmesine yardımcı olabilir. Protein, mide zarının onarılmasında önemli bir rol oynar. Ayrıca mide asidini dengeleyerek mide ekşimesi ve reflüyü hafifletebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri