Ya da en sık tercih edilen hali olan pekmez ile karıştırarak muhteşem bir lezzet oluşturabilirsiniz. Ayrıca tahin ve balın faydalarından yararlanmak istiyorsanız tahin ile balı da karıştırabilirsiniz. Kek, börek, çörek gibi unlu mamullerin yapımında da tahin kullanabilirsiniz.
Şifa dolusu tahini sade tüketmeyi sevmeyenler, çocuklarına da tahini sevdirip yedirmek isteyen ebeveynler pekmez yerine tahini balla birlikte tüketirler. Ballı Tahin, kış aylarında genellikle vücut direncini arttırma, yoğun iş stresi yaşayanlar için de sabah zinde tutması amacıyla alternatif tıp ürünü olarak tüketilir.
Tahini de sıklıkla pekmezle karıştırarak tüketiyoruz. Aslında tahin ve pekmez karıştırıldığında, içlerindeki kalsiyum ve demir bağlanarak bileşiklere dönüşüyor ve kullanılamaz oluyor. Bol kalsiyum ve demir kaynağı olan tahinin Türk mutfağında oldukça değer görmüş tariflerini sizlerle paylaşalım istedik.
1 bardak sütün içerisine 1 tatlı kaşığı tahini, 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmezi karıştırın. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz süt, tahin ve pekmez karışımı, kanser başta olmak üzere tam 40 hastalıktan koruyor.
Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tek başına tadı hoş gelmese de pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur hem de lezzetli. Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar hem de kış aylarında üşümeyi engeller.
İlgili 36 soru bulundu
-Tahin ve bal karşımı muhteşem bir enerji deposudur. Sabahları tükettiğinizde bütün gün enerjik ve dinç olmanıza yardımcı olur. -Özellikle tahin içerisinde bulunan zengin besin içeriği bal ile desteklendiğinde vitaminler, proteinler, mineraller ve faydalı besin değerleri açısından adeta bir hazineye dönüşür.
Sabahları aç karnına tahin tüketmek gün içinde kişinin daha enerjik olmasını sağlar. Tek başına tahin tüketemeyen kişiler ise tahin pekmez karışımını tercih edebilir.
Ballı pekmezli bitkisel macun faydaları arasında da en dikkat çeken nokta budur. Bağışıklığı güçlendirerek ciddi bir direnç sağlamaktadır. Mevsim geçişlerinde, soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük gibi rahatsızlıkları önler. Hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı daha dirençli olmanızı sağlar.
Diğer Boyutlar: 1 kase - 1031kcal, 1 paket - 43kcal, 1 oz - 86kcal, devamı için...
Bal, 45°C ve üzeri sıcaklıkta, pekmez ise 70°C ve üzeri sıcaklıkta vücudumuza zararlı olabilecek bazı maddeler açığa çıkarır. Üstelik içindeki şifalı bileşenlerin çoğunu kaybeder. Bu nedenle sıcak/kaynar haldeki içeceklere ve pişmek üzere hazırlanan hamurlara, asla bal ve pekmez ilave ederek tatlandırmayın!
Tahin tek başına etkili olduğu gibi pekmez ile tüketildiğinde cinsellik açısından daha önemli bir hal alır. Pekmez ve tahin kendi başına halihazırda zengin özelliklere sahipken birleştiğinde çok daha faydalı olur. Enerji vermesiyle cinsel gücü artırdığı bilinen bu ürün, kan akışının hızlanmasında etkilidir.
Tahin, kan akışının düzenli olmasına sağladığı katkıyla kalp krizi ve inme riskini de azaltmaktadır. Çok önemli olan bu iki rahatsızlıktan korunabilmek için damar tıkanıklığının oluşmasını önlemede tahinin tüketilmesi büyük rol oynar. Kolesterole karşı dayanıklılığımızı artırır.
Tahin Zararları
Özellikle tahinin aşırı tüketimi doymamış yağ asidi ihtiva ettiğinde bazı kişilerin iltihap probleminin tetiklenmesine yol açabilir. Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez.
Tahinin kolesterolü yükseltmesi ile ilgili herhangi bir bulgu mevcut değildir.
Tahin limon karışımı sadece kan yapıcı ya da yorgunluk önleyici değil aynı zamanda enerji depolarını güçlendirir. Kadın ve erkeklerde doğurganlığı artırır. Bu sayede kısırlık riskini sıfırlar. Anne ve baba olmak isteyenler için doğal bir ilaçtır.
Bir muz 1/5 yemek kaşığı tahin Yarım tatlı kaşığı tarçın Üç malzemeyi püre haline getirin beş dakika beklettikten sonra yemeklerden önce bir kaşık tüketin. Bu karışım mide duvarındaki mukozayı koruyarak midenin işlevini artırır.
Tahin Besin Değerleri
Kilo kaybına yardımcı olmak için gerekli olan yüksek alkali mineral içeriği nedeniyle vücudunuzun sindirimi kolaylaştırır.
Yemekten sonra verdiği tokluk hissi sayesinde tahin faydasını diyetlerde de gösterebilir. İçeriğindeki kalsiyum ve Omega-3 yağının da metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahip olması, diyet yapanlar için tahinin yararlarından biri olabilir.
1 gram bal 3 kalori. 1 çay kaşığı bal 9 kalori. 1 tatlı kaşığı bal 15 kalori.
Bal da pekmez de yüksek enerji kaynağı olmasının yanında besleyicilik bakımından pekmez baldan daha üstündür. Vücuda sağladığı özellikle kalsiyum ve demir bakımından zengin olması ve birçok hastalığa karşı koruyucu olması artıları arasındadır.
Bal, genel olarak meyve ve çiçeklerin içindeki nektarın arılar tarafından toplanıp kimyasal değişime uğratılması sonucu üretilen bir besindir. Balın içerisinde yaklaşık 200 ayrı çeşit bileşen bulunmaktadır. Pekmez ise, meyvelerin sularının kaynatılarak yoğunlaştırılması ile elde edilir.
Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda E vitamini içermesiyle öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir. En büyük faydaları ise akciğer ve kalple ilgili hastalıklarda yardımcı tedavi olabilmesidir. Keçiboynuzu balı kalbe faydalıdır, çarpıntıyı önler, insan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.
Tahin pekmez karışımının cinsel gücü arttırdığı da bilinmektedir. Pekmezle birlikte tahin faydaları aşağıdaki gibidir: Bağışıklık sistemini destekler. Soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletir.
Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler. Tahin faydaları Canan Karatay tarafından da ele alınmaktadır. Canan Karatay tahinin kan dolaşımını düzenleyerek damar tıkanıklığı tedavisine destek olduğunu belirtmektedir.
Tatlı yedikten sonra siz de su içenlerden misiniz? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri