Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir. Tahin bu hastalıkların tedavisi için önemli bir besindir.
Tahin mideye iyi gelebilir ve çeşitli sağlık yararları sunabilir. Tahinin zengin lif içeriği sindirim sisteminin iyi bir şekilde çalışmasına destek olurken, antibakteriyel ve antioksidan özellikleri ile midedeki bakteriyel hastalıkların ve diğer farklı mide rahatsızlıklarının iyileşme sürecine katkıda bulunabilir.
Tahin, ülser, gastrit, reflü vb. mide rahatsızlıklarında kullanılan doğal bir ilaç niteliğindedir. Yerli susamdan imal edilmesi yüksek yağ oranına sahip olması açısından son derece önemlidir.
Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
Antioksidan etkisi vardır
Tahin, ağrıyı hafifletme ve iltihabı azaltma yeteneği ile bilinir ve romatoid artrit semptomlarının tedavisinde etkili olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca tahin, astım hastalarında hava yollarının genişlemesine de yardımcı olabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Antiinflamatuar, antioksidan ve antibakteriyel özelliklerinin yanı sıra içeriğinde yüksek oranda vitamin ve mineral barındıran tahin, vücudu hastalıklara karşı korumak adına bağışıklığı güçlendirir ve vücuttaki iltihapları önlemeye yardım eder.
Reflü ataklarında kurtarıcı olabilecek yiyeceklerden biri de tahindir. Tabi unutulmamalıdır ki herkes için yatıştırıcılar farklı olabilir. Sizin için işe yarayıp yaramayacağını, aç ya da tok fark etmeksizin günde 1 yemek kaşığı tahin yiyerek anlayabilirsiniz. Tahini tek başına tüketmeniz gerekir.
Aç karna tahin tüketmenin insan sağlığına etkilerini gösteren herhangi bir çalışma bulunmuyor. Ancak içerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinden dolayı güne tahinle başlamanın enerjik bir seçim olabileceği söyleniyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriğine sahip olan tahin, sindirim düzeninin sürdürülmesine katkı sunuyor.
K vitamini bakımından zengin ve buna bağlı olarak ülsere iyi gelen besinler ise ıspanak, kuşkonmaz, lahana, avokado, soya, yonca ve çavdar unudur. 2) Flavonoidler: Flavonoid içeren bazı besinler de ülserin tedavisinde katkı sağlayabilir. Flavonoidler, ülser gelişimini engelleyerek mide zarını korumaya yardımcı olur.
Hazmı kolaylaştıran tahin, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Tahin midenin düzenli çalışmasını sağlayan bir besindir.
Tahinin mideye yararları:
Tahin sindirim sisteminize de çok iyi gelir. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Tahin midenin düzenli çalışmasını sağlayan bir besindir. Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir.
Ekşi kabuklu ve kumlu meyveler. Bütün kuru baklagiller, bulgur, yarma. Hazır çorbalar, et suyu ile yapılmış çorbalar, tarhana, domates çorbaları Taze fasulye, bezelye, ıspanak, kabak, semizotu, pazı, ebegümeci, patates, havuç dışında kalan diğer sebzeler ve kızartmalar tercih edilmemelidir.
Tahin vücuttaki toksinleri atma etkisine sahip olduğu için kolit, gastrit ve mide ülseri gibi rahatsızlıklara iyi gelebilir.
EN İYİ DOĞAL MİDE KORUYUCU, POLİFENOLÜ (BİR ÇEŞİT ANTİOKSİDAN) BOL ZEYTİNYAĞIDIR. Sabahları aç karnına bir kaşık yüksek polifenollü zeytinyağını içmenin faydaları anlatmak ile bitmez. Midenin çeşitli yağlı besinlere gösterdiği tolerans, kişiden kişiye değişir.
Tatlı yedikten sonra siz de su içenlerden misiniz? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor.
İçeriğindeki kalsiyum ve omega 3 yağ asitleri sayesinde kemikleri güçlendirir. Cilt dostudur, yaşlanma belirtilerini geciktirir. Genellikle tek başına ya da bal, pekmez gibi besinlerle karıştırılarak kahvaltıda tüketilir. Kahvaltı dışında unlu mamullerin içine de eklenir.
Mide zarının iltihaplanması olarak bilinen gastrite iyi gelmesi için evde uygulanabilecek doğal yöntemler mevcuttur. Gastrite iyi gelen yiyecekler arasında öncelikle sarımsak özü, probiyotik içeren gıdalar, taze meyve-sebzeler, lifli besinler ve balık gibi az yağlı ürünler yer alır.
Mide ülseri belirtileri nelerdir? Mide ülseri belirtileri arasında midede ağrı ve yanma, bulantı, kusma ile gelen rahatlama, iştahsızlık, kilo kaybı, şişkinlik ve gaz, sık acıkma ve yemek yedikten sonra mide ağrısı yer alır.
“Midedeki bakteri nasıl temizlenir?” diye merak edenler için bu soru şöyle yanıtlanabilir: Mide koruyucusu ile birlikte 2 haftalık antibiyotik kullanımı hastaların %90'lık kısmında başarı elde edilmesini sağlar.
Kalsiyum açısından doğal ve sağlıklı bir besindir. Bu sayede midede oluşan şişme, mide bulantısı ve ekşimelere karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda sürekli hıçkırık, öksürük ve ağızda oluşan kötü kokuyu engel olmaktadır. Helva, mide rahatsızlıkları açısından oldukça faydalıdır.
Tahin, susamdan elde edilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Düzenli olarak tüketildiğinde tüm toksinlerden arındıran ve birçok hastalığa kalkan olan tahinden günde bir kaşık yemek yeterli.
Üretiminde yağ eklenen tahinler, %100 susamdan üretilenlerden daha kremsi bir kıvamda olur ancak eklenen yağdan dolayı besin değerleri değişir. Yağ eklemeden, tamamen susam kullanarak üretilen tahinler daha yoğun bir kıvama sahip olur ve daha sağlıklıdır.
Gastrit ve ülserin çözümlenmesi için öncelikle aynısafa bitkisinin kullanılması gerekir. 21 gün Aynısafa bitkisinin kullanılmasının ardından bir hafta ara ile 21 gün daha brokoli kürünün uygulanması gerekir.
Tahin mideye iyi gelir mi diye tereddüt edenler gönül rahatlığıyla tahin tüketebilirler. Tahinin içindeki bol miktardaki susam yağı mideyi rahatlatır ve midenin çalışma sistemini olumlu etkiler. Bilhassa mide sorunu olan kişiler örneğin ülser, gastrit ve reflü gibi tahinle bu hastalıklarından kurtulabilirler.
Bu hastalıktan muzdaripseniz sofranızda sebzelere daha fazla yer açmalısınız. Çünkü alkali özelliklere sahip olan sebzeler mide asidini dengeler. Salatalık, patates, brokoli ve kuşkonmaz gibi sebzeleri daha fazla tüketerek boğaz reflüsü şikayetlerini ortadan kaldırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri