Tahin, vitamin ve mineral açısından oldukça yüksek potansiyele sahip susam tohumundan elde edilir. Asırlardır birçok hastalığa şifa kaynağı olarak bilinir ve uygulanır. Tahin, ülser, gastrit, reflü vb. mide rahatsızlıklarında kullanılan doğal bir ilaç niteliğindedir.
Tahin, midedeki rahatsızlıklara çok iyi geldiği gibi aç karnına tahin yemek, midede oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçebilmektedir.
Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir.
Sizin için işe yarayıp yaramayacağını, aç ya da tok fark etmeksizin günde 1 yemek kaşığı tahin yiyerek anlayabilirsiniz. Tahini tek başına tüketmeniz gerekir. Helva ya da tahin pekmez gibi gıdalar mide yanması ve ekşimesi şikâyetlerini arttırabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Aç karnına tahin tüketmek genellikle mideye iyi gelmez. Tahin yüksek yağ içeriği nedeniyle sindirim sistemi üzerinde ağırlığa sebep olabilir. Özellikle mide hassasiyeti olan kişiler aç karnına tahin tüketiminden kaçınmalıdır.
Aç karna tahin tüketmenin insan sağlığına etkilerini gösteren herhangi bir çalışma bulunmuyor. Ancak içerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinden dolayı güne tahinle başlamanın enerjik bir seçim olabileceği söyleniyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriğine sahip olan tahin, sindirim düzeninin sürdürülmesine katkı sunuyor.
Sabahları aç karnına tahin tüketmek gün içinde kişinin daha enerjik olmasını sağlar. Tek başına tahin tüketemeyen kişiler ise tahin pekmez karışımını tercih edebilir.
Tahin Zararları
Özellikle tahinin aşırı tüketimi doymamış yağ asidi ihtiva ettiğinde bazı kişilerin iltihap probleminin tetiklenmesine yol açabilir. Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez.
Her sabah aç karına alacağınız 2 yemek kaşığı tahin bu hastalıkların önüne geçerken, aynı zamanda ileride oluşabilecek mide rahatsızlıklarına karşıda koruyucu bir etki sağlar. Yerli susamdan üretilen tahini, mide ekşimesi/yanması durumunda tükettiğinizde anlık etkisini görmeniz mümkündür.
Tahin sindirim sisteminize de çok iyi gelir. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Tahin midenin düzenli çalışmasını sağlayan bir besindir. Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir.
EN İYİ DOĞAL MİDE KORUYUCU, POLİFENOLÜ (BİR ÇEŞİT ANTİOKSİDAN) BOL ZEYTİNYAĞIDIR. Sabahları aç karnına bir kaşık yüksek polifenollü zeytinyağını içmenin faydaları anlatmak ile bitmez. Midenin çeşitli yağlı besinlere gösterdiği tolerans, kişiden kişiye değişir.
Tatlı yedikten sonra siz de su içenlerden misiniz? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor.
Tahin ülkemizde genellikle pekmez ile karıştırılarak kahvaltıda tüketilir. Elbette tek başına da tüketilebilir. Kek ve börekler başta olmak üzere unlu mamullerin yapımına kullanılır. Kek ve kurabiye yapımında şekere alternatif olarak kullanılır.
K vitamini bakımından zengin ve buna bağlı olarak ülsere iyi gelen besinler ise ıspanak, kuşkonmaz, lahana, avokado, soya, yonca ve çavdar unudur. 2) Flavonoidler: Flavonoid içeren bazı besinler de ülserin tedavisinde katkı sağlayabilir. Flavonoidler, ülser gelişimini engelleyerek mide zarını korumaya yardımcı olur.
Gastrit ve ülserin çözümlenmesi için öncelikle aynısafa bitkisinin kullanılması gerekir. 21 gün Aynısafa bitkisinin kullanılmasının ardından bir hafta ara ile 21 gün daha brokoli kürünün uygulanması gerekir.
Bu da bizim için yabancı ve zararlı maddelerden arınan kan ve sağlıklı bir dolaşım sistemi anlamına geliyor. Hal böyle olunca her gün düzenli olarak tahin tüketmek yüksek kan basıncı, kolesterol gibi birçok hastalık karşısında daha dayanıklı hale gelmenizi sağlıyor.
Tahin tek başına etkili olduğu gibi pekmez ile tüketildiğinde cinsellik açısından daha önemli bir hal alır. Pekmez ve tahin kendi başına halihazırda zengin özelliklere sahipken birleştiğinde çok daha faydalı olur. Enerji vermesiyle cinsel gücü artırdığı bilinen bu ürün, kan akışının hızlanmasında etkilidir.
Kaliteli tahinde acı tat, farklı koku ve aroma olmamalıdır. Tahin rengi hafif kirli sarı renkte olmalıdır (fotoğraf filtresizdir). Kaşıkta ince bir tabaka bırakmalıdır. Tahin pürüzsüz olmalı ağızda uzun süren buruk bir tat bırakamamalı, yutulduktan sonra ağız ve dişlerde tortu ve yapışkanlık bırakmamalıdır.
Bir muz 1/5 yemek kaşığı tahin Yarım tatlı kaşığı tarçın Üç malzemeyi püre haline getirin beş dakika beklettikten sonra yemeklerden önce bir kaşık tüketin. Bu karışım mide duvarındaki mukozayı koruyarak midenin işlevini artırır.
Kahvaltı sofralarında genellikle ekmeğe sürülerek tüketilen tahinin herkesçe bilinen ayrılmaz bir eşlikçisi bulunuyor: Pekmez! Tahin ve pekmezi karıştırarak tatlı ve kıvamlı bir kahvaltı sosu hazırlayabilirsiniz. Ayrıca tahin helvasını da bilhassa kahvaltı sofralarında tüketebilirsiniz.
Tahinin Kalp Sağlığına Faydaları
Vücudunuzda kan akışında yaşanan düzensizlik; damar tıkanıklığı, yüksek kolesterol ve ilerleyen aşamalarda kalp krizi gibi sorunlara yol açar. Tahin, kan akışınızı düzenleyen besinlerden biridir. Bu sebeple bu sorunlara engel olan gıdalar arasındadır.
Kalsiyum açısından doğal ve sağlıklı bir besindir. Bu sayede midede oluşan şişme, mide bulantısı ve ekşimelere karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda sürekli hıçkırık, öksürük ve ağızda oluşan kötü kokuyu engel olmaktadır. Helva, mide rahatsızlıkları açısından oldukça faydalıdır.
Tahin, susamdan elde edilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Düzenli olarak tüketildiğinde tüm toksinlerden arındıran ve birçok hastalığa kalkan olan tahinden günde bir kaşık yemek yeterli.
Yemekten sonra verdiği tokluk hissi sayesinde tahin faydasını diyetlerde de gösterebilir. İçeriğindeki kalsiyum ve Omega-3 yağının da metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahip olması, diyet yapanlar için tahinin yararlarından biri olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri