Tahin pekmez karışımı güçlü antioksidan özellikler göstererek vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı oluyor. Bu sayede solunum yolu sorunlarına iyi gelirken bademcik iltihaplanmasından astıma kadar birçok hastalığın vücutta oluşturduğu olumsuz etkileri de azaltıyor.
10) Solunumu Rahatlatır
Tahin ve pekmezin solunum hastalıklarına karşı doğal bir ilaç olduğunu da ekleyelim. Astım ve bronşit gibi durumlarda, nefesi rahatlatma etkisi ile hatırlanır. Antioksidan besinlerden biri olan tahin pekmez, bademcik iltihabı gibi anlarda mikropları yok eden besin olarak gündeme gelecektir.
Tahin yağı öksürüğe iyi gelir mi? Tahin yağı, halk arasında çok fazla kullanılmasa da tam bir şifa deposudur. Özellikle uzun süren öksürüğün anında iyileşmesi için tahin yağının içilmesi tavsiye edilir.
Bu nedenle günlük ihtiyacınız doğrultusunda tüketmeye özen göstermelisiniz. 100 gramda gramlık karışımda 437 kalori bulunmakta, bir yemek kaşığında 66 kalori bulunmaktadır. Uzmanlar tarafından günlük 2 yemek kaşığı tahin pekmez karışımı tüketilmesi önerilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
40 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, tahini düzenli olarak tüketen kişilerin kötü kolestrolünde azalma gözlenmiştir. Öte yandan tahinin akciğer temizlenmesinde de çok etken olduğuna dair çalışmalar mevcut. Ayrıca, tahinin içerisinde fosfor olduğu için kemik yapısını güçlendiriyor.
Aç karnına tahin yemek mideye iyi gelir mi? Aç karnına tahin tüketmek genellikle mideye iyi gelmez. Tahin yüksek yağ içeriği nedeniyle sindirim sistemi üzerinde ağırlığa sebep olabilir. Özellikle mide hassasiyeti olan kişiler aç karnına tahin tüketiminden kaçınmalıdır.
Ayrıca tahin, astım hastalarında hava yollarının genişlemesine de yardımcı olabilir. Astımlı hastalar tahini, semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan magnezyum içerdiğinden dolayı tercih edebilirler.
İltihap söktürücü özelliği bulunmaktadır. Öksürüğü keser ve balgam söktürücüdür. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda pamukçuk adı verilen ağız içi yaralarının tedavisinde oldukça etkilidir. Son dönemlerde keklerde, pastalarda, tatlılar da şeker yerine kullanılmaktadır.
Tahin, kan akışının düzenli olmasına sağladığı katkıyla kalp krizi ve inme riskini de azaltmaktadır. Çok önemli olan bu iki rahatsızlıktan korunabilmek için damar tıkanıklığının oluşmasını önlemede tahinin tüketilmesi büyük rol oynar. Kolesterole karşı dayanıklılığımızı artırır.
Antioksidan etkisi ve probiyotik içeriği bulunan andız pekmezinin faydaları şunlardır: Andız pekmezi vücudu toksinlerden arındırır. Astım ve bronşite iyi gelirç
Keçiboynuzunun faydaları şu şekilde açıklanabilir: Astım ve bronşite iyi gelir.
Vücuda ihtiyacı olan birçok vitamin ve minerali sağlıyor
Her sabah 3-4 yemek kaşığı kadar yiyeceğiniz tahinle vücudunuza ihtiyaç duyduğu birçok mineral ve vitamini kazandırabiliyor, bu sayede kendinizi gün içinde çok daha zinde hissetmeye başlayabiliyorsunuz.
Tahin, susam tohumlarının ezilmesiyle elde edilen bir besindir. Pekmezle, helva ile veya sade olarak tüketilebilir. Tahin, kalsiyum , demir, protein, B vitaminleri gibi besin öğeleri açısından zengindir. Ayrıca antioksidan etkisi vardır ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
Uzmanlar, her gün bir veya iki çay kaşığı tahin pekmez tüketiminin bedenin günlük harcayacağı enerji bakımından uygun olduğunu ifade etmektedir. Bir yemek kaşığı (15 gram) tahin pekmez, yaklaşık olarak 65 kalori içermektedir. 100 gram tahin pekmez ise yaklaşık olarak 430 kaloridir.
3-4 gün süre zarfında tahin pekmez karışımını tüketmenizde fayda vardır. Buzdolabı ortamında tahin pekmez karışımını saklamanız sonunda tadında farklılaşma ve bozulma da olabilir. Bundan dolayı tahin pekmez karışımını en fazla 5 gün içinde bitecek kadar hazırlamalı ve saklama süresini uzatmamalısınız.
Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez. Aşırı tahin tüketimi hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olabilir. Tahin kalorisi ve yağ oranı yüksek bir gıda olduğundan ölçülü tüketilmelidir. Tahin Nelere İyi Gelir?
Tahin Günlük Ne Kadar Tüketilmeli? Tahin, sağlık açısından faydalıdır, ancak dikkatli tüketilmelidir. Genellikle günlük olarak 1-2 yemek kaşığı tahin tüketmek, sağlık için uygun bir miktar olarak kabul edilir.
Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tek başına tadı hoş gelmese de pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur hem de lezzetli. Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar hem de kış aylarında üşümeyi engeller.
Tuz içeriği yüksek olan konserve gıdalar, turşu, salamura besinler, zeytin, soda-maden suyu gibi yiyecek ve içeceklerin tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Bu nedenle astımlı hastalarda günlük tuz tüketimini 5 gramın altında tutmaları önerilmektedir.
Fiziksel aktivite ve egzersiz, astım semptomlarınızı artırabileceği gibi, düzenli olarak yapılması da solunum kapasitesini artırır.
Reflü ataklarında kurtarıcı olabilecek yiyeceklerden biri de tahindir. Tabi unutulmamalıdır ki herkes için yatıştırıcılar farklı olabilir. Sizin için işe yarayıp yaramayacağını, aç ya da tok fark etmeksizin günde 1 yemek kaşığı tahin yiyerek anlayabilirsiniz. Tahini tek başına tüketmeniz gerekir.
Yerli susamdan imal edilmesi yüksek yağ oranına sahip olması açısından son derece önemlidir. Her sabah aç karına alacağınız 2 yemek kaşığı tahin bu hastalıkların önüne geçerken, aynı zamanda ileride oluşabilecek mide rahatsızlıklarına karşıda koruyucu bir etki sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri