TAKBİS uygulamasına doğrudan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğ 'nün resmi internet sitesine girerek ulaşmak olanaklıdır. Bir diğer yöntem ise e-devlet uygulamasına girerek buradan tapu bilgileri sorgulama ekranına erişmektir. Her iki şekilde de TAKBİS uygulamasını kullanmak mümkündür.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne başvuru yaparak kullanıcı adı ve şifresini alan bütün kurumlar için kolayca kullanabilir.
TAKBİS sorgulaması http://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesine giriş yapanların kullanım koşullarını kabul etmesi şartı ile sorgulama yapılmasına izin veriyor.
TAKBIS; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan tapu ve kadastro bilgilerinin, geliştirilen web ve masaüstü uygulamalar üzerinden görüntülenmesi, sorgulanması, raporlanması ve seçilen bir kadastro parselinin yerel sisteme indirilmesi gibi fonksiyonları içeren bir uygulamadır.
e-Devlet hizmetleri arasında yer alan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile ülke genelinde mülkiyet bilgileri bilgisayar ortamına aktarılıp her türlü sorgulama yapılabiliyor.
İlgili 31 soru bulundu
TAKBİS uygulamasına doğrudan Tapu ile Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesine girerek ulaşmak olanaklıdır. Bir diğer yöntem ise e-devlet uygulamasına girerek buradan tapu bilgileri sorgulama ekranına erişmektir. Her iki şekilde de TAKBİS uygulamasını kullanmak mümkündür. TAKBİS Sorgulama Nasıl Yapılır?
Her türlü şahıs ve kamu taşınmazlarının takip ve kontrollerinin yapılmasına yönelik çalışan TAKBİS, mali suç araştırmalarının ve mal varlığı sorgulamalarının da tek bir merkezden yapılmasına olanak sağlar.
TAKBİS uygulamasına doğrudan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesine girerek ulaşmak olanaklıdır. Bir diğer yöntem ise e-devlet uygulamasına girerek buradan tapu bilgileri sorgulama ekranına erişmektir. Her iki şekilde de TAKBİS uygulamasını kullanmak mümkündür.
E-Devlet platformuna girerken T.C. kimlik numarası ve şifre kullanmalısınız. Daha sonra ise Tapu Bilgileri Sorgulama kısmına tıklamanız gerekir. Üzerinize kayıtlı olan tüm tapu bilgileri buradan karşınıza çıkmaktadır.
TAKBİS NEDİR? TAKBİS'in açılımı 'Tapu Kadastro Bilgi Sistemi'dir. Şahıs ve kamu taşınmazlarının takip ve kontrollerinin yapılmasını amaçlayan TAKBİS E Devlet üzerinden hizmet verir. TAKBİS ile Tapu ve Kadastro sorgulama, tapu randevu alma gibi işlemler yapılabilir.
Parsel sorgulama işlemini Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden de yapabilirsiniz. Parsel Sorgulama alanı üzerinden ulaşacağınız “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/” adresinde yer alan ilgili alanları doldurduktan sonra talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
e-Devlet kapsamı içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün dijital hizmetleri kullanılarak, kuruma gitmeye gerek kalmadan tapu kayıtlarına hızlı ve kolayca erişilebiliyor. www.turkiye.gov.tr adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kategorisi içerisinde yer alan tapu bilgileri sorgulamasına erişim sağlayan ...
Başkasına ait olan tapu bilgilerini sorgulama işlemi sadece o kişi ile birlikte tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor. Bunun nedeni ise, karşılaşılabilecek sorunların önüne geçerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıdır.
❖ Malik bilgisi sorgulama bedeli 2 TL'dir. ❖ Onay ekranında “EVET” butonuna tıkladıktan sonra işlemlerinize devam edebilmek karşınıza gelen belgeyi imzalamanız gerekmektedir. ❖ Örnek görselde işaretlenmiş olan “İmzala” butonuna tıklayarak imzalama sürecinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) 21 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yeniden avukatların kullanımına açıldı.
Avukatlar Tapu Sicil Müdürlüklerine giderek avukat olduğunu ispat etmek şartı ile (kimlik vs.) tapu sicil belgelerini inceleyebilirler.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
-Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' internet sitesine girmeniz gerekiyor. -Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. -Ana sayfada bulunan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterli.
Öncelikle vefat eden kişinin, ölüm belgesinin alınması gereklidir. Ölüm belgesinin alınmasından sonra ise mirasçılar mirasın olabileceğini düşündükleri kurumlara başvuru yaparak vefat eden kişinin mal varlığı hakkında bilgi edinebilirler. Bu noktada araştırma ve başvurular yazılı olarak yapılacaktır.
Şu an güncel olarak uygulanan tapu harcı %2 oranındadır. Hem alıcıdan hem satıcıdan %2 olmak üzere toplam satış bedeli üzerinden %4 oranında alınır. Basit bir hesaplama ile satış bedeli 100 bin TL olan bir konut için her iki taraf da 2.000 TL harç ödemelidir.
“Tapu sicilinin açıklığı” başlıklı yeni düzenlemeye (MK mad. 1020) göre durum aynen şöyledir: “Tapu sicili herkese açıktır.” “İlgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini veya bunların örneklerinin veril- mesini isteyebilir.”
Mülkün üzerinde şerh, ipotek, haciz, intifa hakkı, irtifak hakkı, şufa hakkı, vefa hakkı, serbest dereceden istifade hakkı gibi sınırlamaları gösteren belgeye takyidat belgesi denilmektedir. Gayrimenkul satın almadan önce takyidat belgesi alınması önemlidir.
TAKBİS Sorgusu: Tapu ve Kadastro Bilgi Sorgulama anlamına gelen bu sorguda borçlunun taşınmaz mallarının sorgusu yapılmakta ve haciz şerhi konulabilmektedir. Bu şerh 1 yıllık süreçte satış istenmediği takdirde düşmektedir.
Kişiler üzerine kayıtlı tüm taşınmazlar Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nde (TAKBİS) kayıtlıdır. Borçlu kişinin haczedilecek mallarının tespiti için Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nde yapılacak sorgu sonrası tapu müdürlüğünde yazılan yazı alacaklıyı taşınmaz üzerinde hak sahibi yapar.
Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri