Takograf kartı ücreti 2023 yılında 217 TL'dir ve bu ücret online başvuru tamamlandıktan sonra sistem tarafından başvuru sahibine bildirilen başvuru numarasıyla birlikte ödenmelidir. Ücret, yalnızca Vakıfbank üzerinden yatırılabilir.
Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücü/şirket ve servisler başvurularını İnternet bağlantısı olan bir bilgisayarı kullanarak http://staum.tobb.org.tr internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra Odamız belirtilmiş ise kartı teslim almak için müracaat edilir.
Yeni başvuru ve yenileme 217 TL, kayıp/çalıntı/el konulma 434 TL ve servis/şirket kartı 612 TL'dir.
Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar? Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 145 + 624 TL'dir. Toplamda 769 TL'ye denk gelmektedir.
Ön başvuru sonunda sistem tarafından verilen sayfanın çıktısı alınır. Başvuru sonunda elde edilen çıktı üzerinde belirtilen Ödeme Numarası ile T.Vakıflar Bankasına ödeme yapılır. (Sürücü kartları 130 TL, şirket ve servis kartları 400 TL) İnternet bankacılığından ya da EFT yapılarak ödeme işlemi kabul edilmemektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Takograf kartları, kart hamilinin takograf cihazı tarafından tanınmasını, veri aktarımı ve hafızaya alınmasını sağlar. Kart Ücretleri: Sürücü kartı: 483,00 TL. Servis kartı: 1.364,00 TL.
Vakıfbank'ın internet bankacılığı kanalından ödeme yapmak için ödemeler kurum ödemeleri Ulaştırma Bakanlığı Takograf Ödemeleri menüsüne giriş yapılması gerekmektedir. Vakıfbank'ın çağrı merkezi aranarak, müşteri temsilcisine bağlanmak suretiyle de ödeme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler toplandıktan sonra staum.tobb.org.tr adresi üzerinden başvuru yapılabilir. Dijital ehliyet yenileme için gerekli belgeler; sürücü belgesi ya da nüfus cüzdanı ve fotokopisi, 1 adet biyometrik fotoğraftır.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Dijital ehliyet Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından verilmektedir. "Dijital ehliyet başvurusu nasıl yapılır 2023" araştırması yapan kişilerin başvurularını TOBB sitesine girerek yapabilirler. Bu şekilde başvuru yapılmasının ardından gerekli ücret yatırılması ile birlikte ehliyeti almak mümkün olur.
Sayısal takograf kartınızın geçerlilik süresinin bitmesine 45 (kırk beş) gün kala yenileme başvurusu yapabilirsiniz. İnternet üzerinden http://staum.tobb.org.tr adresinden başvuru ekranına ulaştıktan sonra, sağ üst köşede yer alan “Kart İşlemleri” butonuna tıklayınız.
Pek çok kişi dijital ehliyeti nasıl alacağını merak ediyor. Dijital ehliyeti alabilmek için ödenmesi gereken bazı ücretler bulunuyor. Sürücü kartları için 130 TL, şirket ve servis araçları için 400 TL ödemesi yapılması gerekiyor.
Takograf Sürücü Kartı Olmadan Araç Kullanmanıza İzin Verilir mi? Takograf ile donatılmış araçları sürücü kartı olmadan çalıştırmak teknik olarak mümkündür.
Takograf Sürüş Süreleri
Günlük maksimum sürüş süresi 9 saattir. Kamyon/tır sürücüleri için haftalık maximum sürüş süresi 56 saattir. İki haftalık bir süre içinde toplam sürüş süresi 90 saatiikinci hafta 34 saat olmak üzere araç kullanabilir.
Hem süreci hızlandıracak olan hem de sahte sertifikalamanın önüne geçecek olan yeni sistemde artık Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılabilecek.
Takograf Eğitimi
Gerçekleşen denetimlerde Takograf kullanımı ve çalışma saatlerinden doğan ihlallere ciddi cezai yaptırımlar uygulanacak. Aynı şekilde başkasının kartını (dijital ehliyet) kullanan ve üzerinde oynama yapanlar 7000 tl ile 15000 tl arasında para cezası ve 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.
sorusuna cevap verelim. Ehliyet yenileme başvurusu yapmak ve ehliyetini yenilemek için atman gereken ilk adım; “Sürücü olur” sağlık raporu almaktır. Ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden online olarak ya da ALO 199 hattını arayarak yeni sürücü belgesi için randevu alabilirsin.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
*Sayısal Takograf hakkında öğrenmek istediğiniz her türlü bilgiye https://staum.tobb.org.tr web adresinden ve Sayısal Takograf Çağrı Merkezi'nin 444 9 559 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz. *Sayısal Takograf başvurusundan sonra 45 gün içinde ödemesini yapmayanların başvuru kayıtları sistemden düşmektedir.
Takograf hangi araçlarda zorunludur? Takagraf Cihazı: 2918 Sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 98 inci maddesine istinaden “Otobüs, Kamyon ve Çekici” lerde takograf cihazının bulundurulması ve istenildiğinde yetkililere takograf kayıtlarının sunulması yasal olarak zorunludur.
Sayısal Takograf Kartı işlemleri Eminönü Merkez Biriminden yapılmaktadır. Sayısal Takograf Sürücü Kartı başvuruları için kişinin e-devlet şifresine sahip olması gerekir.
Sayın Üyemiz; Sayısal Takograf Kartı (dijital ehliyet) başvuru işlemlerinin hepsi (sürücü kartı, şirket kartı ve servis kartı) başvuru sahibi tarafından, bulunduğu her yerden ve Odamıza gelmeye gerek kalmadan aşağıda ki adımlar izlenerek hızlı bir şekilde yapılabilecektir.
Toplam ağırlığı 3.500 kg'dan fazla olan tüm araçlar ve araç kombinasyonları takograf bulundurmak zorundadır. Takograf zorunluluğundan muafiyetler de vardır ancak bunlar ülkeye göre farklılık gösterebilir. Takograf zorunluluğu, 3.500 kg üzerindeki teslimat araçları ve dorseli teslimat araçları için de geçerlidir.
Dijital ehliyet ya da bir diğer tabiri ile takoğraf kartı, TOBB tarafından temin edilebilmektedir. Başvuruların internet üzerinden de yapılabildiği süreçte, uluslararası taşımacılık yapanlar ve SRC 1-2-3-4-5 belgelerinden ilgili olanlarına sahip olanlar, bu başvuruları gerçekleştirebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri