T2 (
Beyoğlu'nun Gümüşsuyu Mahallesi'nde İstiklal Caddesi üzerinde yer almaktadır. Taksim Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T2 (Taksim - Tünel) Nostaljik Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1990'da hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur.
Nostaljik tramvay'in tarihi
İstiklal Caddesi'nin vazgeçilmezleri arasına giren tramvay, gelişen teknolojilere ve şehirleşmeye yenik düşerek 1961 yılında Avrupa Yakası'nda, 1966'da ise Anadolu Yakası'nda son seferine çıkarak yolcularına veda etti.
Toplamda İstanbul 5 tramvay hattı bulunur. Her birinin durakları ve bağlantı noktası farklıdır. En çok kullanılan tramvay hattı Avrupa Yakası'nda yer alan T1 Kabataş-Bağcılar hattıdır. Bunların dışında İstanbul'da T3 Kadıköy-Moda, T4 Topkapı-Mescid-i Selam ve T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hatları bulunur.
T2 (Taksim→Tünel) tramvay ücreti ne kadar? Taksim→Tünel (Taksim→Tünel) tramvay ücreti yaklaşık ₺15.00.
İlgili 25 soru bulundu
Bostancı ya da Kadıköy'den vapurla Karaköy'e gelebilir, buradan F2 Karaköy-Beyoğlu Tarihi Füniküleri ile Beyoğlu'na ulaşabilir, ardından da nostaljik tramvayı kullanarak İstiklal caddesi boyunca Taksim Meydanı'na kadar ilerleyebilirsiniz.
T2 (Taksim – Tünel) Nostaljik Tramvay Hattı
İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki en merkezî noktalarından biri olan İstiklal Caddesi'nde, Taksim – Tünel güzergâhında işletilen T2 hattı, 1990 yılında İstiklal Caddesi'nin araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılmasının ardından 29 Aralık 1990'da hizmete girmiştir.
Nostaljik Tramvay, 29 Ocak 1990 tarihinde Taksim-Tünel güzergâhında yolcu taşımaya başladı.
Hafta içi ve cumartesi 07.00'de, pazar günleri 07.30'da çalışmaya başlayan ve seferleri 22.45'e kadar devam eden nostaljik tramvay, ortalama 20 dakikada bir sefer yapıyor.
07.00 - 22.45 saatleri arasında pik saatlerde 5 dakikada bir sıklıkla çalışan hat, günlük ortalama 300 sefer yaparak 24 bin yolcu taşımaktadır.
Metro İstanbul, 1988 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi raylı sistemlerin işletmeciliğini yapmak üzere kurulmuştur. Faaliyetlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi olarak sürdüren şirketimiz, İstanbul'daki mevcut metro, tramvay, füniküler ve teleferik hatlarını işletmektedir.
Metrobüsten Mecidiyeköy Durağında inin. Mecidiyeköy Metro İstasyonu na geçin. Taksim (!) yönüne giden metroya binin.
M2, Taksim, Beyoğlu bölgesinde bulunan Taksim Meydanı konumuna giden son Metro aracıdır.
Vatman, kısaca şehir içi hatlarda kullanılan tramvayların ve metroların sürücülerine verilen isimdir. Çoğunlukla makinistlik ile karıştırılan vatman, yalnızca kent içi ulaşım sağlayan ve yoldan herhangi bir yüksekliği bulunmayan raylı sistemlerde görev yapan kişilerdir.
Marmaray tercih edilecekse, Sirkeci durağından gelince Kabataş-Bağcılar tramvayı yardımıyla Tophane durağında inerek Galataport'a kolayca varılabiliyor.
Çoğu tramvaylar elektrik gücüyle çalışır. At veya petrol ile çalışan tramvaylar da vardır.
Yolcular seyahatleri sırasında elektronik bilet, kart veya jeton kullanmalı, gerekli durumlarda seyahat kartlarını görevlilere göstermelidir. Şahsi kullanıma özel kartların ( indirimli, ücretsiz, öğrenci vb.) 3. kişiler tarafından kullanılması durumunda görevlilerin karta el koyma yetkisi olduğu unutulmamalıdır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nın Eminönü-Cibali istasyonu, 30 Ağustos günü hizmete girecek. Hatla birlikte, Eminönü ile Alibeyköy arasındaki yolculuk 35 dakika olacak.
Tramvay Elektrikle çalışan 1-3 araçtan oluşan toplam 80-300 kapasiteli çoğunlukla caddelerde hizmet sunan raylı ulaşım araçlarıdır. Trafik sıkışıklığı durumunda otobüsler daha hızlı seyahat edebildiği için 1950 yıllardan itibaren tramvaya göre daha fazla yer almaya başlamıştır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanıma sunulan ve başta şehir içi ulaşım (Marmaray, metro, otobüs, vapur, tramvay gibi) olmak üzere; market, otopark, sosyal tesisler gibi yerlerde ödeme yapılabilmesini sağlayan karttır.
Metro çalışma saatleri 00.00 itibarıyla sona ermektedir ancak bazı günlerde kapanış saati esnetilerek vatandaşların ihtiyacına cevap verir. Hafta sonu gece tarifesi uzatılarak, şehrin ulaşım konusunda bir aksama yaşamamasına olanak sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri