BDDK mevzuatı gereği külçe altın, 22 Ayar Bilezik ve ziynet/sarrafiye* altın alışverişlerinizde taksit uygulanmamaktadır, bu ürün grubunda banka komisyon oranı söz konusu olabilir. Çeyrek altınlı takılarda (bileklik, küpe, kolye vb.) taksit uygulanabilir.
Kredi kartı altın alımlarında taksitlendirme yapılır ve taksit sayısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 24.10.2019 tarihli ve 8632 sayılı kararı sonrası basılı altın (gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet) ve külçe halinde olmayan tüm altınlar için 6 aya kadar olabilir.
Kredi kartı ile kuyumcudan tek çekim olarak çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, külçe altını gibi tüm çeşitleri satın alabilirsiniz.
Bireysel müşterilerin yasa gereği ziynet, külçe altın gibi külçe ve basılı haldeki altın kategorilerinde taksitle satın alma imkanı bulunmamaktadır.
Genellikle kuyumculardan satın alınan altın zaman içerisinde yatırımcısını sevindirebiliyor. Kredi kartıyla altın alınıp alınamayacağı ise merak ediliyor. Kredi kartıyla altın alınabilme olanağı mevcuttur. Ayrıca kredi kartıyla alınan altın için taksit yapma imkanı da vardır.
İlgili 41 soru bulundu
Kredi Kartı Altın Alımı Taksit
Kredi kartı üzerinden kuyumla ilgili yapılan altın, takı vb. harcamalarda en fazla 3 taksit yapılabiliyor. Bankalar üzerinden yapılan öteleme işlemlerinde bile kuyumla ilgili yapılan harcamalarda 3 taksit sayısı geçilemiyor.
BDDK mevzuatı gereği külçe altın ve ziynet/sarrafiye* altın alışverişlerinizde taksit uygulanmamaktadır, bu ürün grubunda banka komisyon oranı söz konusu olabilir. Çeyrek altınlı takılarda (bileklik, küpe, kolye vb.) taksit uygulanabilir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 24.10.2019 tarihli ve 8632 sayılı kararı ile banka kartları ve kredi kartları hakkına yönetmeliğin 26'ıncı maddesinin 7'nci fırkası uyarınca bu kanun değişti. Son düzenlemenin ardından basılı ve külçe halinde olmayan tüm altınlar için taksitlendirme 8 aya kadar çıktı.
Mobilya ve beyaz eşya alımında kredi kartına taksit 12 aydan 9 aya indi. TV alımında fiyatı 5 bin TL ve üzerinde olanlar için taksit 4 ay oldu. Fiyatı 120 bin TL ve altında olan taşıt alımında kredi vadesi 60 aydan 48 aya indi. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 aydan 3 aya indi.
Çeyrek Altın Hesabı, fiziki olarak getirdiğiniz altınlarınızı talep etmeniz durumunda bankanın belirlemiş olduğu şubelerden, Darphane üretimi yeni tarihli çeyrek altın olarak alabilirsiniz. Çeyrek Altın Hesaplarınızdaki altınları Türk Lirasına dönebilir, Çeyrek Altın Hesaplarınız arasında virman/havale yapabilirsiniz.
Çeyrek Altın
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından üretilir. Bu altınlar, 22 ayar saflıkta ve 1,75 gr ağırlıktadır. Çeyrek altın hesabı açarak birikim yapabilir ve dilediğiniz zaman Kuveyt Türk şubelerinden fiziki olarak çekebilirsiniz.
Evet, internetten altın alınabilir. Bunun için birçok çevrimiçi altın satıcısı ve borsası mevcuttur. Ancak, bu satıcıların güvenilir olup olmadıklarını kontrol etmek önemlidir. Güvenilir bir satıcı seçmek, alınan altının kalitesi ve fiyatının doğru olmasını sağlayacaktır.
KREDİ KARTI İLE KUYUMCUDAN ALTIN ALINIR MI? Kredi kartı kullanarak altın almasının yasal açıdan bir engel teşkil etmediğini ve iki farklı yöntemle alışverişin gerçekleştirilebilir. İlk olarak, kişi tek çekim şeklinde altın satın alabilir ve daha sonra bankasından taksitlendirme imkanı sağlayabilir.
Buna göre altın, gümüş yahut dövizin vade farkı uygulanmasa bile veresiye olarak satılması faiz olacağından caiz değildir.
Bunun nedenlerinden biri, kuyumculara olan mevcut taleptir. Örneğin, kambiyo vergisinin çok yüksek olduğu bir ülke düşünelim. Bu ülkede altın yatırımcıları fiziki altına, doğal olarak kuyumcular yönelebilir. Böyle bir durumda fiziki altına talep artacağından kuyumcularda altın fiyatının yükselmesi kaçınılmaz olacaktır.
Taksitli Alışveriş Kredi Kartına Nasıl Yansıtılır? Taksitli yapılan alışveriş tutarının tamamı alışveriş işlemi yapıldığı anda kredi kartı limitinden düşülür. Eğer alışveriş işlemi yapılığı sırada alışveriş tutarı kadar kredi kartının kalan limiti yoksa "yetersiz bakiye" uyarısı vererek alışveriş işlemi onaylanmaz.
KREDİ KARTI HARCAMALARINDA TAKSİT KALKTI MI 2023? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı harcamalarına ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre hava yolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kartı harcamalarında artık taksit yapılamayacak.
Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır da konuyu BDDK'ya ileterek yapılacak bir şey olup olmadığını sordu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi vade sınırları ile kredi kartı taksitlendirme sürelerinin değiştirilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.
ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR? Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır.
Genellikle, bankalar %2 ila %5 arasında bir komisyon oranı uygular. Örneğin, kredi kartı ile 1000 TL'lik bir altın alışverişi yapılırsa, 1020 TL ila 1050 TL arasında bir ödeme yapılması gerekir.
514 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nin yayımlandığı 2020'den bu yana kuyumcular için fatura kesme sınırı diğer sektörlere göre daha yüksek olacak şekilde belirleniyor. Tebliğde kuyumcular için fatura kesme mecburiyetinin, ilgili yılda duyurulan sınırın 3 katı olması gerektiği belirtiliyor.
Bu para anında kuyumcunun hesabına geçiyorsa müşterinin sonradan tek seferde veya taksitle bankaya ödeme yapması bu satışı haram kılmaz. Ancak POS cihazı aracılığıyla satış gerçekleştirildikten sonra para taksitle veya -vadeli- tek çekim olarak kuyumcunun hesabına geçerse yapılan muamele caiz olmaz.
Cevap: Vatandaşlar fiziki altınlarını (ziynet, meskuk altınları, işlenmiş ve hurda) rafineriler tarafından oluşturulan kuyumcu ağları üzerinden özel yazılım ve donanımlar aracılığı ile banka hesaplarına aktarabilecekleri gibi ayrıca banka şubeleri kanalıyla da fiziki altın teslim edebileceklerdir.
Gram altının bugünkü alış fiyatı 1675,82 TL, satış fiyatı 1676,07 TL'dir. Gram altın en son 26.09.2023 - 12:15 tarihinde güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1 Gram Altın 1676.07 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri