Tam Konsantrasyon Nefesi'ni sürekli kullanabilmeyi öğrenmek muazzam bir çaba sarf etmeyi gerektirir, ancak çaba göstermeye rağmen yeteneğin kendisinin oldukça basit olduğu belirtilir. Öğrenim sürecinde dayanıklı özel bir kabağın içine üflenir. Buradaki amaç kabağı parçalamak için yeterli güçle kabağın içine üflemektir.
4 saniye boyunca burundan sessizce nefes alarak başlayın. Nefesinizi vermeden önce 7 saniye tutun. Nefes verirken, ağzınızla rüzgar sesi çıkaracak şekilde 8 saniye boyunca havayı dışa üfleyin. Ardından bunu 4 nefes döngüsü boyunca tekrarlayın.
En doğru nefes alma şekli, solunum esnasında diyaframınızdan faydalanmaktır. Diyafram nefesi almaya alıştığınızda derin nefes alamama sorunundan kurtularak kendinizi rahatlamış hissedebilirsiniz. Diyafram nefesi alırken karnınızdaki boşluğun genişlediğini hissedersiniz.
Aslında burada yapılması gereken; vücuttaki stresi azaltmak için “derin diyafram nefesi” almaktır. Çünkü derin nefes aldığınızda, beyninize sakinleşmek ve rahatlamak için bir mesaj gönderirsiniz. Beyin daha sonra bu mesajı vücudunuza gönderir.
İlgili 40 soru bulundu
4-7-8 yöntemi şeklinde adlandırılan bu teknik, kökleri antik nefes düzenleme geleneğine dayanan, bedeni ve zihni gevşetmeye ve ardından sizin uykuya kolayca dalmanıza yardımcı olan bir nefes çalışması. Tekniğin geliştiricisi Arizona Üniversitesi Bütünleştirici Tıp Merkezi'nin kurucusu ve yöneticisi Dr. Andrew Weil.
Derin nefes egzersizi, solunum yoluyla daha fazla oksijen almanıza ve vücudunuzdaki toksinleri atmaya yardımcı olan bir solunum tekniğidir. Bu egzersiz, düzenli olarak uygulandığında stresi azaltabilir, zihninizi sakinleştirebilir, konsantrasyonu artırabilir ve genel olarak sağlığı iyileştirebilir.
KOAH, astım, bronş aşırı duyarlılığı, sigara kullanımı, nefes borusunu tıkayan tümörler, akciğer zarında çeşitli nedenlerle oluşan sıvı birikmeleri, diyafragmayı etkileyen karın içi durumlar ve fazla kilo nefes darlığına neden olan faktörler arasında gösteriliyor.
Sürekli ağızdan nefes almak diş etlerinin sürekli olarak havaya maruz kalmasına ve diş etlerinin kurumasına yol açabilir. Diş etleri kuruduğunda bakteri ve virüslere karşı direnci azalarak çeşitli diş eti problemleri ortaya çıkabilir.
Burundan nefesi alıp, yine burundan vermek en sağlıklı nefes alma tekniğidir. Nefes ilk olarak karın boşluğunu doldurmalı, daha sonra göğse ve oradan da soluk borusuna gönderilerek yine burundan yavaşça verilmelidir.
Ağız solunumu, yanlış bebek beslenmesi gibi fonksiyon bozukluklarına bağlı anomaliler de oluşabilmektedir. Özellikle ağız solunumu hem dişler hem de çene yüz iskeleti üzerinde kalıcı değişikliklere neden olabilmektedir.
Bu egzersizi, anlık stres ve anksiyeteyi azaltma, panik atağın kontrolü, uykusuzluğu giderme, konsantrasyonu arttırma durumları için kullanabilirsiniz. Koltuğa rahat bir pozisyonda oturun. Burnunuzdan 7 saniye boyunca nefes alın ve hazır olduğunuzda ağzınızdan 11 saniye boyunca nefesinizi verin.
Düzenli ve doğru yapılan solunum ise, kalbin ritmini düzelterek kan basıncını kontrol altına alır, kan dolaşımı hızlanır, sindirimi kolaylaştırır, uykunuzu kaliteli kılar, stresle başa çıkmayı kolaylaştırır ve buna bağlı olarak ruhsal ve fiziksel zindelik verir.
Egzersiz sırasında nefes süresince yani nefes alırken ve aldıktan sonra tutarken, nefes verirken ve verdikten sonra tutarken geçen süreyi eşitlemeniz gerekir. Kare nefes, bu amaç doğrultusunda nefes sürecini belirli aralıklara bölerek eşitlemek için dört sayısı üzerine kurgulanır.
Nefesinizi 42 saniye ile 49 saniye arasında tutabiliyorsanız değerleriniz normal kabul edilebilir. 49 saniye üzerinde tutuyorsanız akciğer kapasiteniz üst seviyede olabilir.
Psikolojik nefes darlığı belirtileri genellikle nefes alıp vermede zorluk, hızlı ve yüzeyel nefes alma, göğüs ağrısı, baş dönmesi ve hatta bayılma hissi gibi semptomları içerir. Bu belirtiler genellikle anksiyete veya stresle başa çıkmakta zorluk yaşayan kişilerde görülür.
Nefesinizi 40 saniyeden az bir süre tutabildiyseniz, solunum sisteminiz pek iyi değil demektir. Ortalama sonuç 40-49 saniye olmalıdır. Nefesinizi 50 saniyeden fazla tutabiliyorsanız gerçekten iyi durumdasınız.
Nefes İçin Egzersiz Türleri
Sağ elinizi göğsünüze koyun, sol elinizi karnınıza koyun ve burnunuzdan nefes alın. Burnunuzdan aldığınız nefesi dört saniyede almaya dikkat edin, aldığınız nefesi dört saniye tutun ve dört saniyede de nefesinizi ağzınızdan verin. Bunu yaparken içinizden saymanız yeterli olacaktır.
Nefes egzersizleri yapın
Ardından burnunuzdan aldığınız havayı, ağzınızdan yavaş yavaş verin, nefesinizi verirken karın kaslarınızı kasarak, karnınızdaki elinizin aşağıya inmesini sağlayın. Bu hareket en önemli solunum kası olan diyaframı güçlendirir.
Panik atağı hızla tedavi etmek için bunaltı ve paniğin ilk belirtilerini hissettiğinizde hızlı solunumu kontrol altına almalısınız. Bunun için şu tekniği uygulayabilirsiniz. Burundan nefes alarak soluğunuzu tutun ve 10'a kadar sayarak bekleyin.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır. Bireyler ideal ağırlıkta olmalı ve bu ağırlığını korumalıdır.
Teste göre, kırmızı top döndüğü sürece nefesinizi tutmanız gerekiyor. Bu şekilde kırmızı top ne kadar fazla tur atarsa akciğerlerin de o kadar güçlü olduğu savunuluyor. Test aralığı 0 ile 10'dan oluşuyor ve 2 - Normal, 5 - Güçlü, 10 - Süper olarak yorumlanıyor.
Akciğerin gücünü ölçtüğü iddia edilen testte 1'den 10'a kadar ağır ağır ilerleyen bir halka bulunuyor. . Eğer 5'ten daha fazla süre nefesinizi tutarsanız akciğerlerinizin sağlam olduğu iddia ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri