Kızlık zarında bulunan hymen dokusu tamponu takıp çıkarırken ya da kullanırken zarar görebilir. Bu durumda kızlık zarının yırtılması durumları yaşanır. Buna bağlı olarak titiz bir şekilde kullanan kişiler de oluyor. Hatta bazı tamponlar bakireler için özel olarak üretiliyor.
Vajina arkaya ve hafif yukarıya doğru uzanır. Bu nedenle tamponu bu aks doğrultusunda yumuşak hareketlerle itin.. Bu sırada aplikatörü sağa sola döndürerek ittirmeye çalışmayın. Aplikatörün tüpü tamamen vajina içine girinceye ve aplikatörü tutan iki parmağınız vücudunuza değinceye kadar ittirmeye devam edin.
Uygulama sırasında yapılan hatalar ile yaşanılacak en önemli sıkıntılar kadının kendini rahatsız hissetmesi ve tamponun kanı sızdırmasıdır. Oysaki geri çekilmenin geciktirilmesi ile hayatı tehdit edebilen, toksik şok sendromu adı verilen tabloya neden olunabilir.
Adet süresince oluşan kokunun önüne geçmesiyle kadınların bu dönemi rahat geçirmesini sağlar. Aynı anda birden fazla tampon kullanılmamalıdır. Adet dönemi dışında akıntı ya da herhangi bir fizyolojik neden sebebiyle veya korunma amacıyla ilişki öncesi kesinlikle tampon kullanılmamalıdır.
Ped: Toksik Şok Sendromu riski yoktur.
Genellikle çok sık tampon kullanan kadınlarda ortay çıkan Toksik Şok Sendromu, kanın S. Aureus bakterisinin zehirli bileşenler üretmeye uygun ortam oluşmasından kaynaklanıyor. Ped kullanımında ise böyle bir durum söz konusu değildir.
İlgili 15 soru bulundu
Evet, tampon kullanarak denize girmek mümkündür. Tamponlar, regl dönemindeki kadınların kanı emerek sızıntıyı önlemek için kullandığı hijyenik ürünlerdir. Denize girmek için tampon kullanmak, regl sıvısının suya geçmesini engeller ve rahat bir deneyim sağlar.
Özellikle toksik şok ve enfeksiyonlardan korunmak için aynı tamponun 4-8 saatten fazla vücutta tutulmaması gerekir. Tamponun 8 saatten fazla vajinada kalması hayatı tehdit eden şoklara neden olabilir. Bunun yerine âdet dönemi boyunca tamponu sık sık değiştirmeniz önerilir.
Tamponların kullanımı, sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmaz. Tamponlar, vajinadan kanı emer ve vajina içinde genişleyerek yerinde kalırlar. Doğru şekilde kullanıldığında, tamponlar herhangi bir zararlı etki yaratmaz.
Haliyle tamponun ipi koptuğunda veya tampon ileriye gittiğinde, tamponu içeriden çıkartmak için vajina kaslarını gevşetmenin yollarını aramalısınız. Kendinizi rahat bırakarak, kasık bölgesine sıcak uygulama yaparak veya banyo yaparken, içeriye kaçan tamponu elinizle rahatça çıkarabilirsiniz.
Kadınlarda aşırı cinsel ilişkinin herhangi bir tehlikesi yoktur.
Tampon herhangi bir sızma yapmadığı için gönül rahatlığı ile denize veya havuza girebilirsiniz.
Tampon kendiliğinden düşer mi? Hayır. Doğru şekilde yerleştirildiğinde vajina kasları tamponu yerinde tutar.
Tamponu rahatça çekip çıkarmak için uzun bir ipi vardır, eğer bu ip koparsa veya bir şekilde tampon vajina içinde kalırsa sakın elinizi sokup çıkarmaya çalışmayın. Eğer tampon vajina çıkışına yakınsa, ıkınarak tamponu çıkarabilirsiniz.
Ancak, tampon takmak ya da çıkarmak, acı verici bir deneyim değildir. Bununla birlikte, hangi tamponun sizin için daha iyi olduğunu belirleyebilmeniz için, farklı markaların tamponlarını denemek iyi olabilir. Bununla birlikte, vajina kuruluğu varsa ya da adet kanı azsa, tampon takmak biraz daha zor olabilir.
Tamponun ne kadar kalacağı türüne göre değişir. Ameliyat sonrası sünger tampon kullanılmışsa en fazla 3 gün sonra çıkarılmalıdır. Silikon tampon enfeksiyona neden olmayacağı için 1 haftaya kadar burunda kalabilir ancak 5 gün sonra çıkarılır.
Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir. Aksi halde havuza girilmemelidir. Çünkü havuz pedi kullanmadan havuzun içerisinde yüzerken ilk etapta su basıncı ile kan su ile karışmasa da kanama devam ettiği için kısa sürede kan havuzda/denizde su ile karışır.
Ancak, bir tampon vajina içerisinde çok uzun süre kaldığında toksik şok sendromu olarak bilinen tehlikeli bir enfeksiyona yol açabilir. Uzun süre çıkarılmamış tamponlar, vajinada farklı bakteri türlerinin üremesine neden olacaktır.
Vajinanın içi belirli bir limite sahip olduğu için cevap “Hayır” olur. Kasların kasılması sayesinde tamponu sıkı bir şekilde tutan vajinal duvarlar ve servikse geçişin kısa olması dolayı ile bir kaybolma söz konusu olmaz. Sadece dışarı çıkarmak için kullanılan ip eğer dikkat etmezseniz içeri kaçabilir.
Prezervatif vajinadan kendiliğinden çıkar mı, diye soranlar da olabiliyor. Prezervatif vajinada yerleşik olarak kalmaz. Adet kanaması ile birlikte dışarı atılabilir. Yani kendiliğinden de prezervatif çıkabilir.
Kızlık zarının anatomik olarak önde ve yapısının ince olması durumunda sürtünme sırasında kolay bozulabilir. Ancak geride ve etli kızlık zarı olanlarda ped varken, ilişki veya elle sürtünme sırasında kızlık zarı daha zor bozulacaktır.
Kızlık zarı adetliyken de zarar görebilir. Adet döneminde vajinal bölgenin kanlanması artmıştır. Vajinal kanal daha ödemli ve hassastır.
Evet, bakire biri olarak regl kabı kullanabilirsiniz. Regl görmeye başladıktan itibaren regl kabı kullanmanızda bir sakınca yok. Bu konuyla ilgili bir yaş sınırı yoktur.
Tamponlar yüzmek için “sızdırmaz” yöntemlerden biridir. Genelde pamuktan veya sentetik liflerin bir karışımından yapılır ve vajinaya yerleştirilir. Tek kullanımlıktır ve 4-8 saat arası kanı tutar.
Ped ile denize girilir mi? Ped ile denize girmek önerilen bir durum değildir. Pedler, su geçirmez değildir ve denize veya havuza girdiğinizde suyla temas ettiğinde dolabilir veya dağılabilir. Bu durum hem size rahatsızlık verebilir hem de hijyenik açıdan sorunlar yaratabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri