Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Doğrudan doğruya süper yapıştırıcı kalıntısının bulunduğu bölgeye birkaç damla sıvı çamaşır deterjanı damlatın, baş ve işaret parmaklarınızla giysideki veya halıdaki yapıştırıcı olan kısmı ovun. Kumaşta, halıda veya koltukta uygulama yaptığınız bölgeyi durulayın.
Kıyafetlere veya eşyalara bulaşan Japon yapıştırıcısı, bazı yöntemlerle temizlenebiliyor. Yapıştırıcı lekesini ortadan kaldırmak için, asetonlardan yardım alınmalıdır. Japon yapıştırıcısının olduğu yere aseton dökerek, etki azaltılabilir. Aseton dökülerek nemli bir bezle lekeler temizlenmelidir.
Masadan, çantadan, ayakkabıdan ya da elinizden Japon yapıştırıcısını temizlemek adına ufak bir kasede karbonat ve margarinden krem hazırlayın. Hazırladığınız karışımı seçili yüzeylere uygulayın ve ince bir cisimle kazıyın. Karbonat, yapışkanı yüzeyden kaldıracak ve margarin de bu işlemin hızlanmasını sağlayacaktır.
Yapıştırıcı bulunan bölgeye 2 ya da 3 damla aseton dökün. 1 veya 2 dakika boyunca bölgeyi yavaşça ovalayın. Yapışkanlık özelliğini kaybetmeye başlayınca yapıştırıcıyı cildinizden yavaşça çekin. İşlem tamamlandığında elinizi bol su ve sabun ile yıkayın.
İlgili 24 soru bulundu
Porselen, seramik, lastik, plastik, deri,ahşap, kumaş, metal,mukkavva, kauçuk, mantar vb. yüzeyleri yapıştırmak içinideal siyonakrilat bazlı, anlık yapıştırıcı.
IS52, 180°C ye dayanıklı hızlı yapıştırıcı kategorisinde olup yine tüm malzemeler üzerinde mükemmel bir yapışma sağlar.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir. Açık yara ile temastan kaçınılması gerekmektedir.
Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
502 yapıştırıcı endüstriyel ve ev kullanımları için güçlü bir yapıştırıcı olarak yer alır. Genel olarak ahşap, metal, cam, seramik, plastik ve kauçuk gibi malzemelerin yapıştırılması için kullanılır. Bu yapıştırıcı yüksek mukavemetli bir bağlantı sağlamak için tasarlanır.
Yöntem 1: Aseton
Doğrudan etkilenen bölgeye aseton uygulamak, süper yapıştırıcı ile cildiniz arasındaki bağı hızla çözebilir. Daha sonra Japon yapıştırıcısını çıkarmak kolay olacaktır. Not: Aseton cildinizi kurutabilir. Tutkaldan kurtulduktan sonra bir nemlendirici uygulamak gerekir.
Bir kase içerisine ılık su doldurulur ve sonrasında 1 çorba kaşığı hafif etkili olan bir sabun eklenir. Yapıştırıcının bulaştığı bölge 30-60 saniye suda tutulur. Sonra yumuşamaya başlayan yapıştırıcının kazınmaya başlanması gerekir. Böylelikle en kısa sürede etkili olan bu çözümle yapıştırıcı temizlenmiş olur.
Kulak temizleme çubuğunu asetona batır. Pamuklu çubuğu kıyafetin görünmeyen kısmına hafifçe sürterek asetonun kumaşa zarar vermediğinden emin ol. Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır.
Tinerci gardaşlara uğra. Aseton ile çıkartabilirsin ya da küçük bir zımpara ile hiçbirini bulamassan devamlı sıcak su ile yıka bir iki ovala çıkar.İşyerinde genelde bunları yapıyoruz ve faydalı oluyor.
502 yapıştırıcı, çoğu yüzey için uygun bir yapıştırıcıdır. Ahşap, metal, cam, seramik, kauçuk ve plastik gibi farklı malzemeleri birleştirmek için kullanılabilir. Ayrıca, yüksek sıcaklıklara dayanıklı olan çeşitleri de mevcuttur. Ancak, 502 yapıştırıcı kullanmadan önce dikkatli olmak gerekir.
Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
502 JAPON YAPIŞTIRICISI
Porselen, seramik, lastik, plastik, deri,ahşap, kumaş, metal, mukkavva, kauçuk, mantar vb. yüzeyleri yapıştırmak için ideal siyonakrilat bazlı, anlık yapıştırıcı. Çabuk kurur, saniyede yapıştırır. İz bırakmaz, az miktarla kuvvetli yapıştırma sağlar.
502 Yapıştırıcı suya dayanıklı mıdır? Evet, 502 Yapıştırıcı suya dayanıklı bir yapışma sağlar.
Evo Bond 502 Super Glue Süper Hızlı Yapıştırıcı
Porselen, deri, metal, seramik, lastik, kauçuk, mantar, ağaç, sentetik ürünler (PVC, ABS, polisitirol), karton gibi malzemeleri anında yapıştırır. Ten ile temas ettiğinde anında kürleşir. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir.
Çamaşır deterjanını doğrudan leke üzerine dökerek nemli bir bez ile ovalayarak kumaş ya da mobilyalardaki yapıştırıcı lekesini kolayca temizleyebilirsiniz. Masa, çanta ve ayakkabı gibi yüzeylere damlayan Japon yapıştırıcı lekesi için leke üzerine karbonat dökerek margarin ile ovalamalısınız.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Önce dökülen tutkalı bir metal yardımı ile iyice kazımalıyız. Daha sonra lekeli olan bölge ılık suyla yumuşatılır. Bir bardak suya iki kaşık amonyak koyup karıştırın ve temiz bir bezle lekeli olan bölgeyi bu karışımla ovalayarak silin sonrada su ile iyice durulayın. Lekenin geçtiğini göreceksiniz.
Trendyol'da birçok çeşit arasından ihtiyacınıza uygun olanı 502 yapıştırıcı çeşidini belirleyebilir, ahşaptan metale birçok yüzeyde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Yıkama işleminden sonra acil hekim kontrolü için başvurmak gereklidir. Halk arasında “Japon yapıştırıcı” olarak bilinen siyanoakrilat yapıştırıcıların göze kaçması durumunda kurumasına fırsat vermeden antibiyotikli göz pomadı bol bir şekilde sürülüp acilen göz hekimine müracaat edilmesi gerekir.
Japon yapıştırıcısı ismini almasının nedeni, ülkemize giren ilk siyanoakrilat markasının Japon olmasıyla alakalı. Aslında Amerikan icadıdır ancak o dönemde bu yapıştırıcıların üzerinde Japonca harfler yer aldığı için ülkemizde Japon yapıştırıcısı algısının oluşmasına neden olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri