Kaslar gevşetilmeli, tamponun ipi tutularak yavaşça aşağı doğru çekilmelidir. Bütünüyle dışarı çıktığında bir peçete veya poşetle sarılmalı, mutlaka çöpe atılmalıdır.
Burun tamponu çıkartılması geçmişte olduğu gibi kişiyi rahatsız eden bir işlem değildir. Basit bir kuvvetle çekilerek kayarak burundan çıkartılır. Genel olarak belirgin bir ağrı duyulmaz hatta burun deliklerinin açılması ile kişi önemli ölçüde rahatlama hisseder.
Burun tamponu çıkarma işlemi çok kısa sürdüğünden, acı hissedilmediğinden ve hemen ardından çok rahat, dolu dolu bir nefes alma gerçekleştiği için de ekstra bir rahatlama olur.
Tamponun ne kadar kalacağı türüne göre değişir. Ameliyat sonrası sünger tampon kullanılmışsa en fazla 3 gün sonra çıkarılmalıdır. Silikon tampon enfeksiyona neden olmayacağı için 1 haftaya kadar burunda kalabilir ancak 5 gün sonra çıkarılır.
Burunda birçok sebepten ötürü tampon kullanılmaktadır. Bu tampon eskiden enfeksiyon endişesinden dolayı 2 gün kullanılmaktaydı. Fakat artık bu tamponlar 7 gün kullanılmaktadır. Tamponlar çıkarıldıktan sonra serum fizyolojik veya okyanus suyu ile fiziksel temizlik yapmaları önerilir.
İlgili 19 soru bulundu
Tampon çıkar çıkmaz genel yüz hatlarınızda çok az şişlik ya da hiç şişlik olmayacaktır. Bu nedenle artık tek yastık kullanarak dinlenebilir ya da uyuyabilirsiniz. Yine sırt üstü uyumaya devam edeceksiniz. Bir ay tamamlandıktan sonra sağa ya da sola dönerek uyku pozisyonunuzu alabilirsiniz.
Duşunuzu alırken onu ıslatmamaya özen gösteriniz, bu plastik kalıp ameliyatın 6. yada 7. günü çıkartılacaktır, çıktıktan sonra normal duş alabilirsiniz. Burun içinizde silikon kalıp (tampon) olabilir, var ise bu silikon burun üstünüzdeki alçı ile birlikte 6. 7. günde çıkartılacaktır.
4 ) Tampon kendiliğinden düşer mi? Doğru şekilde kullanılması halinde, vajina kasları tamponu olduğu gibi tutar. Bu sayede de, aktif spor yapacağınız günlerde dahil olmak üzere, tamponun düşmesi söz konusu olmaz.
Bu önlemlerden en önemlisi tamponu 4-8 saatten daha fazla vajinada tutmamaktır. İdeal olan hijyenik ped yerine tampon tercih etmemek, çok gerekli olmadıkça kullanmamak ve kullanıldığında en fazla 6 saat vajinada tutmaktır. Vajinal tamponlar sadece adet kanaması sırasında kullanılırlar.
Tamponun tamamı vajinaya yerleştikten sonra,ip sarkan ucuna işaret parmağı değdirilir ve yukarı doğru itebildiğiniz kadar tampon itilir. Vajinal tamponlar her 4 saatte bir mutlaka değiştirilmeli. 6-8 saatten fazla kalması riskli olabilir.
Yanlış: Tampon kullanımı bekareti bozar!
Tampon, adet dönemlerinde koruma için bir araçtır ve kadının bekareti ile ilgisi yoktur. Bekaret, cinsellikle ilgilidir. Endişe çoğunlukla bir tamponun vajinal açıklığı çevreleyen ince, esnek bir doku kenarı olan kızlık zarını etkileyip etkilemeyeceğine dayanır.
Vajina içine yerleştirildiğinde adet kanını toplar ve dışarı akmasını engeller. Boşaltılıp, yıkanıp tekrar kullanılabilir. Ancak tek kullanımlık olanları da vardır. Tampon ya da kapların vajina içinde sıkışması, kaybolması ya da rahim içine kaçması mümkün değildir.
Tamponlar alındıktan sonra ortalama 20 gün kadar burnunuzdan nefes alıp vermede zorlanabilirsiniz. Bu süreçte kesinlikle burnunuzu sümkürmeyiniz. Aksırmak, sümkürmek zorunda kaldığınız durumlarda, her iki burun deliğiniz açık şekilde bunu nazikçe yapın.
Tampon konularak yapılan burun ameliyatlarında tampon, 3 gün ya da en erken 72 saatte alınabilir.
Tamponlar maksimum 5 gün boyunca burun içinde kalır. Doktorunuzun size biçtiği tamponla geçirilecek gün sayısından sonra sizi hem tamponları çıkarmak hem de son gelişmeleri kontrol etmek için çağıracaktır. Bu süre boyunca tamponlar burnunuzda kalmalı ve onları mümkün olduğunca hareket ettirmemelisiniz.
Tampon kayması, genellikle tamponun yanlış yerleştirilmesi, erken çıkarılması veya burun içindeki aşırı basınç nedeniyle oluşur. Bu durum, tamponun burun boşluğunda hareket etmesine ve beklenmedik bir şekilde yer değiştirmesine neden olabilir.
Vajinal tampon uygulaması tuvalete gidilmesine engel midir? Hayır değildir. Vajinaya yerleştirilen tampon idrar çıkış deliğini ve anüsü etkilememektedir. Bu nedenle vajinada bulunan tampon tuvalate gidilmesine engel değildir.
Haliyle tamponun ipi koptuğunda veya tampon ileriye gittiğinde, tamponu içeriden çıkartmak için vajina kaslarını gevşetmenin yollarını aramalısınız. Kendinizi rahat bırakarak, kasık bölgesine sıcak uygulama yaparak veya banyo yaparken, içeriye kaçan tamponu elinizle rahatça çıkarabilirsiniz.
Evet, tampon kullanarak denize girmek mümkündür. Tamponlar, regl dönemindeki kadınların kanı emerek sızıntıyı önlemek için kullandığı hijyenik ürünlerdir. Denize girmek için tampon kullanmak, regl sıvısının suya geçmesini engeller ve rahat bir deneyim sağlar.
Toksik Şok Sendromunun Belirtileri
Bir teoriye göre şayet tampon vajina içerisinde uzun süre bırakılırsa bakterilerin üremesi için uygun ortam oluştuğundan toksik şok sendromu söz konusu olabilir. Diğer teoriye göre ise tampon vajinayı tahriş ettiğinden bakterilerin kan dolaşımına karışmasına neden olabiliyor.
Ancak, bir tampon vajina içerisinde çok uzun süre kaldığında toksik şok sendromu olarak bilinen tehlikeli bir enfeksiyona yol açabilir. Uzun süre çıkarılmamış tamponlar, vajinada farklı bakteri türlerinin üremesine neden olacaktır.
Tamponu rahatça çekip çıkarmak için uzun bir ipi vardır, eğer bu ip koparsa veya bir şekilde tampon vajina içinde kalırsa sakın elinizi sokup çıkarmaya çalışmayın. Eğer tampon vajina çıkışına yakınsa, ıkınarak tamponu çıkarabilirsiniz.
İlk 2 gün yaradan kanlı az miktarda akıntı olması normaldir. 3 ve 4. güne doğru akıntı rengi kirli sarı-kırmızı renge döner ve miktarı azalır. 4. günden sonra akıntı iyice azalır, hatta kesilir. Akıntının rengi de seröz denilen renksiz vasıfa dönmüş olur.
Bu nedenle burun ameliyatından sonraki ilk 3 hafta o bölgede kan dolaşımını artıran fiziksel aktivitelere izin verilmez. Cinsel aktivite de bu aktivite grubuna girdiği için ameliyat sonrası 3. haftadan önce cinsel ilişki önerilmez.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri