Zararlı kimyasallar, bakteriler, virüsler ve ağır metaller gibi potansiyel sağlık tehditlerini giderir. Bu, daha sağlıklı ve güvenli bir içme suyu sağlar. Arıtma suları daha iyi bir tat ve koku sunar. Arıtma süreci, suyun tadını ve kokusunu olumsuz etkileyen maddeleri giderir.
Ters osmoz teknolojisine sahip sağlıklı su arıtma cihazları aracılığı ile elde edilen suyun son derece sağlıklı olduğu biliniyor. Ağır metallerden, zararlı mikroorganizmalardan ve partiküllerden arındırılarak içime hazır hâle getirilen arıtma suları güvenle tüketilebiliyor.
Su arıtma cihazları ile sağlanan arıtma su bu maddeleri barındırmaz. Arıtma su ne musluktaki ne de damacanadaki zararlı maddeleri barındırır. Bu sebepten ötürü de son derece sağlıklı kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra filtrelenmiş, arıtılmış suların birçok hastalığın oluşumunu engellediği de bilinmektedir.
En sağlıklı su kesinlikle arıtılmış olan sudur. Çeşme Suyu ile Arıtılmış Suyun Farkı: Çeşme sularının içerisinde çok sayıda zehirli atık bulunur ve klor miktarı her zaman için daha yüksektir. Mineral değeri azalan çeşme suları, lezzet ve koku olarak da sizleri tatmin edecek ölçüde değildir.
Sonuç Su arıtma sistemleri, suyun minerallerini yok edebilir, ancak mineral filtreli su arıtma sistemleri, bu mineralleri suya geri kazandırarak, hem sağlık hem de lezzet açısından zengin bir su deneyimi sunar.
İlgili 17 soru bulundu
Su arıtma cihazının faydalarının en önemlisi sudaki kötü kokuyu ve zararlı maddeleri yok etmesi ve suyun arınmış ve saf olmasını sağlamasıdır. Arıtılmış suyun içindeki kalsiyum, sodyum ve magnezyum gibi mineraller ideal seviyede olduğu için birçok damacana ve pet şişe sularından daha lezzetlidir.
Su arıtma cihazı ile arıtılmış olan suyun içeriğinde hiçbir şekilde bakteri veya diğer istenmeyen maddelerin olmaması yanında, bakterilerin oluşmasına da imkân sağlamamaktadır. Ancak, damacanaların daha önce kaç kere kullanılmış olduğu ve hangi amaçlarla kullanılmış olduğu bilinememektedir.
Uzun süreli ve tek yönlü kullanılan arıtılmış su; tüm sağlıklı minerallerinden ve vitaminlerinden arıtılmış su, kemiklerin ihtiyacı olan mineralleri karşılayamadığı için diş çürüklerine ve kemik erimesine neden olmaktadır.
Çeşitli sağlık koşulları itibariyle Eskişehir Kalabak Suyu'nun Niğde'den çıkan Tekir Markalı sudan sonra Türkiye'nin en sağlıklı doğal kaynak suyu olduğu belirlendi.
Sağlıklı su; berrak, renksiz, içimi kolay ve kokusuz olmalıdır. İnsan sağlığına zarar veren mikroorganizmalardan uzak olmalıdır. Suda sağlık açısından zararlı olan kimyasal maddeler bulunmamalıdır. Yeterli seviyede yumuşak su olmalıdır.
İlk kurulum aşamalarından sonra cihazın hortumunu ve tankının içerisini temiz su akıtarak temizleyip kullanmaya başlayabilirsiniz. Uzun süreli kullanım olacağı için düzenli olarak bakımlarını yaptırdıktan sonra temiz suyunuzu güvenle içebilirsiniz.
Eğer su kalitesi kullanıcının önceliği ise, su arıtma cihazı en iyi seçenek olabilir. Ayrıca, uzun vadede maliyet tasarrufu sağlamak isteyenler de su arıtma cihazlarını tercih edebilirler. Ancak, damacana suyu kullanmak daha kolay ve uygun maliyetli bir seçenek olabilir.
Sağlıklı İçme Suyu Sağlar
Şebeke suyu, çeşitli kirleticiler, ağır metaller, klor ve diğer zararlı maddeler içerebilir. Su arıtma sistemleri, bu zararlı maddeleri etkili bir şekilde filtreleyerek, içme suyunuzun güvenli ve sağlıklı olmasını sağlar.
Siz her gün arıtma suyu gibi temiz, sağlıklı ve güvenilir su içerseniz vücudunuz hastalıklardan kurtulacaktır. Vucudumuzun %70'e yakını su olduğundan temiz su tüketmenin vucuda faydalarını tüm Doktorlar ve uzmanlar özellikle belirtmektedir. Su Arıtma suyu zararlı mı? Bu sorunun en basit cevabı hayır.
Tüm BRITA filtrelerinin içerikleri gıda sınıfı kalitesindedir ve kazara yutulsa bile, tamamen zararsızdır.
İlk kurulum ardından veya filtre değişimi sonrasında kireçli bir su görebilirsiniz. Bunun başlıca sebebi filtrelerin akan suya entegrasyonu ve filtrenin ilk temizlik işlemidir. Kısa süreli olarak görülen bu durum son derece normaldir.
Uygunsuzluk tespit edilen damacana su markaları şöyle: “Gençsu", “Karlık Madran", “Alka Madran", “İvriz Su!, “Beysu", “EDK Lara", “Hünkar", “Revan", “Kardelen", “İdeal", “Hazar Vox Nida", “Bahçeayran", “Esensu Özayran", “Kabalak".
Hazır suların sofralarımıza yolculuğu
Elde edildikten sonra, su, katı partiküllerin ve diğer yabancı maddelerin uzaklaştırılması için bir filtreleme sürecinden geçer. Ardından, suyun güvenliği ve tazeliğini korumak için mikrobiyolojik testlerden geçirilir ve çeşitli arıtma işlemlerine tabi tutulur.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda birinci sıraya yerleşerek ülkemizdeki en kaliteli içme suyu markası kabul edilen Buzdağı su, Sakarya'nın Keremali dağlarından çıkarılan doğal kaynak suyundan elde edilir. Buzdağı suyun pH değeri ise 7.6 olarak ölçülmüştür.
Su arıtma cihazları, faydalı mineralleri öldürmemektedir. Minerallerin öldürülmesi gibi bir durum, su arıtma cihazlarında söz konusu değildir. Hatta kaliteli su arıtma cihazları, filtrelenen suya mineral eklemek için özel filtreler bile içermektedir.
Doktorlar, suyunuzu bakteri ve virüslerden temizlerken alkali dengesini sağlayan ve eksilen mineralleri tamamlayan, Buzsu Code Marka su arıtma cihazını kendileride kullanarak tavsiye etmektedir. Doktorların ve Tıbbı uzmanların önerilerini tam olarak yerine getiren marka Buzsu Code Su Arıtma cihazıdır.
Arıtma cihazlarının bir kısmının tüm arıtma yöntem ve teknikleri sudaki zararlı kimyasal ve mikrobiyolojik bileşenleri arıtırken, sağlık için yararlı ve gerekli tüm mineral ve bileşenleri de sudan uzaklaştırır. Sonuçta elde edilen saf su niteliğinde neredeyse sıfır mineral içeren bir yapay sudur.
Su Arıtma Sürecinin En Önemli Parçaları Membranlar
Bu membrandan sadece su molekülleri geçebilir. Yani şebeke suyunda bulunan tüm mikroplar, bakteriyel varlıklar ve virüsler suyunuzdan arıtılır.
Arıtma Suyunda Plastik Kokusu,Kömür Kokusu Ve Suda Acılık Varsa. Bu sorunlarının nedeni tatlandırıcı filtrenin iyi yıkanmamasından veya patlak olmasından (her hangi bir yerinde oluşan patlama değil içte oluşan bir patlama) kaynaklanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri