Estetik burun operasyonlarında hastaların burnunu kocaman gösteren, şişliğin ve morluğun daha fazla olmasına sebep olan tamponlar, birçok cerrah tarafından artık kullanılmamaktadır.
Atel ve tamponlarınız çıkartıldıktan sonra burnunuzun oldukça şiş olduğumu gözlemleyebilirsiniz. Ancak aynada izlediğiniz burun görüntünüzün şimdi halinden bile ne kadar çok değiştiğini kolayca fark edebilirsiniz.
Ancak buradaki küçüklük kemik miktarı küçüklüğüdür. Burun kemiği törpülendiği için fazlalık kemik alınmış ve çok daha düzgün – estetik bir burun görüntüsü ortaya çıkartılmış olur. Özetle temelde burun küçültülmez – küçülmez.
Tampon kayması, genellikle tamponun yanlış yerleştirilmesi, erken çıkarılması veya burun içindeki aşırı basınç nedeniyle oluşur. Bu durum, tamponun burun boşluğunda hareket etmesine ve beklenmedik bir şekilde yer değiştirmesine neden olabilir.
Burun içindeki silikon tamponlar genellikle 3. veya 4. günde çıkarılır. Silikon tamponun çıkarılması sanıldığının aksine ağrı verici değildir.
İlgili 31 soru bulundu
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Burun estetiği ameliyatından sonra burun ucunda kalkıklık ve şişlik oluşması sık rastlanan bir durumdur. Fakat, bu durum hastanın anatomik yapısına ve cerrahi tekniklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Burun ucundaki kalkıklık genellikle 1 ile 3 ay içinde azalmaya başlar, ancak tamamen düzelmesi daha uzun sürebilir.
Tamponlar maksimum 5 gün boyunca burun içinde kalır. Doktorunuzun size biçtiği tamponla geçirilecek gün sayısından sonra sizi hem tamponları çıkarmak hem de son gelişmeleri kontrol etmek için çağıracaktır. Bu süre boyunca tamponlar burnunuzda kalmalı ve onları mümkün olduğunca hareket ettirmemelisiniz.
Silikon Burun Tamponu
Hastanın nefes almasını sağlamasının yanı sıra anatomik yapıların hareket etmesini de önler. Böylece cerrahi operasyonu da destekler. İşleme göre 3-5 gün veya daha fazla bir süre burunda kalır. Hasta, rahat nefes alması için tamponun içini tazyikli spreylerle temiz tutmalıdır.
Tampon çıktıktan sonra yine sorun olmamasına rağmen yaklaşık 24 saat içinde reaktif bir ödem oluşmasından dolayı burun solunumu azalabilir. Burun açılıncaya ve nefesiniz normale dönünceye kadar, birkaç günden, birkaç haftaya uykunuzda rahatsızlık çekebilirsiniz.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Bu yüzden vücuttaki yağ oranının değişmesi burnumuzda bir değişiklik yaratmayabilir. Çoğu insan kilo verdiğinde burunlarının da küçüldüğünü söyleyebilir. Bu durum genellikle yüz hatlarının toparlanması ve burnun da yüze oranla daha küçük görünmesiyle ilgilidir. Yoksa burunda önemli bir değişiklik görülmez.
Sigara kullanıcılarını en çok sorduğu soruların başında ameliyat sonrasında içilebilir mi sorusu geliyor. Aslında sadece burun ameliyatı değil tüm cerrahi operasyonların sonrasında sigara içmek iyileşmeyi etkiler. Özellikle burun ameliyatlarında atel ve tampon kullanıldığı için sigara içmek doğru değildir.
Hastaların burun estetiği sonrası banyo yapmaları için 1 gün geçirmeleri genel itibariyle yeterlidir.
Bu tamponlar uygulandıktan 2 yada 3 gün sonra kendiliğinden erirler.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir. Burun şişlikleri inmesi süreci bakımından en önce göz çevresi iyileşir.
Estetik burun ameliyatından sonra tampon çıkarılırken çok acır mı? Tampon kullanmadığımız için böyle bir şey de sözkonusu değil.
Yatma Şekli. Burun estetiği sonrası ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatmaya özen gösteriniz. Daha sonra yan yatabilirsiniz. Yüz üstü yatmak için 3 ay bekleyiniz.
Burun estetiği sonrası hapşırma ve gülme konusu kadar merak edilen bir diğer husus ise eğilme konusudur. Ameliyattan sonra eğilmenin burunda bozukluk oluşturacağına dair yaygın bir kanı var. Hekimler, Burun ameliyatından sonra eğilmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Yavaşça eğilmek burnunuza zarar vermiyor.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Burun estetiği sonrası burun ucunun top gibi görünmesi, burun ucunda şişlik ve ödem olması nedeniyle oluşabilir. Bu durum genellikle ameliyat sonrası ilk haftalarda görülür ve zamanla geçer.
Burun ucunun ameliyattan sonra yıllar içinde mutlaka biraz düştüğüne dikkati çeken Doç. Dr. Soylu, şöyle devam etti: Her hekim kullandığı tekniğe bağlı olarak genellikle ameliyatta burun ucunu hedeflenenden biraz daha kalkık yapar ki, iyileşme sürecindeki bu düşme, normal pozisyonda sonlansın.
Eğer burun ince derili bir yapıda ise; 2-3 aylık bir süreç içerisinde yüzde 95 oranında burun, hızlı bir şekilde yerine oturmaktadır. Ancak kalın derili bir burun yapınız var ise, bu süreç 1 yıla kadar uzamaktadır.
Bu değişikliklerin burna ve yüze tam olarak oturması, yavaş bir süreçle 6 ay ile 1 yılı bulabilir. Bu nedenle, burun açıldığında ana hatları ile burnun biçimini değerlendirebilmek çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri