Tamponu içinizde unutabilir, biraz fazla itebilir ya da bir şekilde ipini koparabilirsiniz.
Soru 7: Tampon vajinada unutulursa ne olur? Tamponu rahatça çekip çıkarmak için uzun bir ipi vardır, eğer bu ip koparsa veya bir şekilde tampon vajina içinde kalırsa sakın elinizi sokup çıkarmaya çalışmayın. Eğer tampon vajina çıkışına yakınsa, ıkınarak tamponu çıkarabilirsiniz.
Sadece tamponun ipi vajinaya kaçabilir. Bu durumda panik olmayın, gevşeyin ve iki parmağınızı yavaşça vajinaya sokarak ipi bulmaya çalışın. Eğer beceremezseniz sakın zorlamayın. Hemen doktorunuzu arayın.
10 ) Tampon içime kaçabilir ve kaybolabilir mi? Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Sadece tamponun ipi vajinaya kaçabilir o kadar. Böyle bir durumda ise, hiçbir şekilde panik yapmadan, rahat olun ve iki parmağınızı yavaş bir şekilde vajinaya sokarak ipi bulmaya çalışın.
Bir tampon, en fazla 8 saat boyunca vajinada bırakılmalıdır. Değiştirme sıklığı 8 saati geçmemesi koşuluyla, adet kanaması miktarının şiddetine göre değişebilir. Tamponların her tuvalet ihtiyacı esnasında değiştirilmesine gerek yoktur, tampon vajina içerisindeyken de idrara çıkılabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Vajinal tampon uygulaması tuvalete gidilmesine engel midir? Hayır değildir. Vajinaya yerleştirilen tampon idrar çıkış deliğini ve anüsü etkilememektedir. Bu nedenle vajinada bulunan tampon tuvalate gidilmesine engel değildir.
Evet, tampon kullanarak denize girmek mümkündür. Tamponlar, regl dönemindeki kadınların kanı emerek sızıntıyı önlemek için kullandığı hijyenik ürünlerdir. Denize girmek için tampon kullanmak, regl sıvısının suya geçmesini engeller ve rahat bir deneyim sağlar.
Bu önlemlerden en önemlisi tamponu 4-8 saatten daha fazla vajinada tutmamaktır. İdeal olan hijyenik ped yerine tampon tercih etmemek, çok gerekli olmadıkça kullanmamak ve kullanıldığında en fazla 6 saat vajinada tutmaktır.
Tamponu, baş ve orta parmağınızla ucundan tutarak rahat hissettiğiniz bir pozisyondayken yerleştirmeniz gerekir. Aplikatörü, parmaklarınız vücudunuza değene kadar vajina girişinden içeri itmelisiniz. Değiştirme aşamasında kolaylık sağlaması için tutma ipinin dışarıda kaldığından emin olmalısınız.
Vajina içine yerleştirildiğinde adet kanını toplar ve dışarı akmasını engeller. Boşaltılıp, yıkanıp tekrar kullanılabilir. Ancak tek kullanımlık olanları da vardır. Tampon ya da kapların vajina içinde sıkışması, kaybolması ya da rahim içine kaçması mümkün değildir.
Tampon herhangi bir sızma yapmadığı için gönül rahatlığı ile denize veya havuza girebilirsiniz.
Yanlış: Tampon kullanımı bekareti bozar!
Bekaret, cinsellikle ilgilidir. Endişe çoğunlukla bir tamponun vajinal açıklığı çevreleyen ince, esnek bir doku kenarı olan kızlık zarını etkileyip etkilemeyeceğine dayanır. Bir tampon, kızlık zarını etkilemeden çoğu vajinal açıklığa sığacak kadar küçüktür.
Vajinal tampon kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, tamponu en fazla 4-6 saat içerisinde değiştirmektir. Gece uyurken tampon kullanmak (saatini bilmeden geçirmek), tampon varken ilişkiye girmeye çalışmak ve gereken zamanda değiştirmemek vücudunuzun tepki vermesine neden olabilir.
Tamponun özellikle yaz aylarında uzun süre (8 saatten fazla-24 saat gibi) durması ' Toksik Şok Sendromu' denilen, hayatı tehdit edebilen ağır enfeksiyonlara neden olabilir.
Otomobillerin plastik tamponlarında meydana gelen hasarlarda çoğunlukla parçanın yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Ancak bunun yerine hasar tipi ve ölçüsüne göre tamir ve düzeltme işlemleri yapılabilmektedir.
Watsons'ta Kotex, O.B.,T.O.C. ,Tampax gibi markaların tamponlarını bulabilirsiniz. Fiyat aralığı ise 93,20 ile 121,10 Tl arasında değişmektedir.
Adet dönemi içinde tampon kullanımı konusunda bakirelerin de büyük soru işaretleri oluyor. Ancak bakire olan kişilerde bu ürünlerin kullanılması pek de önerilmiyor. Bunun sebebi ise kızlık zarının hassas olmasa da tampon kullanımına bağlı olarak yırtılma olasılığının olmasıdır.
Yüzmeye giderken ped takılmamalıdır. Pedler sıvıyı emdiği için, emdiği tek sıvı regl kanınız olmayacaktır. Bu hem sağlığınız için tehlikelidir hem de için dolan ped kötü kokuya da sebebiyet verebilir. Ayrıca ped yapışkanları genel olarak mayo kumaşına yapışmak ve orada kalmak konusunda güvenilmez olabilirler.
Tamponların kullanımı, sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmaz. Tamponlar, vajinadan kanı emer ve vajina içinde genişleyerek yerinde kalırlar. Doğru şekilde kullanıldığında, tamponlar herhangi bir zararlı etki yaratmaz.
Bu ebatların emiciliği ile ilgili yapılan standart laboratuar ölçümlerinde mini ve normal boyutlardaki tamponların adetin hafif ve orta şiddette geçen günlerinde kullanılabileceği tespit edilmiştir. Süper boyuttaki tamponlar ise kanamaların orta şiddette ve ağır geçtiği günlerde kullanılabilir.
Tampon yerleştirilmeden önce ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun ve daha sonra kurulayın. Tamponu yerleştirirken kendinizi en rahat hissettiğiniz pozisyonda yerleştirin. İsterseniz ayakta isterseniz oturarak yerleştirebilirsiniz. Genellikle kadınlar bir ayağını klozetin üzerine koyarak yerleştirirler.
Cinsel ilişki sırasında penisin yarattığı ya da tampon kullanım sırasında sırasında rahim ağzında oluşan travmalardan dolayı da rahim ağzında yara oluşmaktadır. Bazı kadınlarda ise altta yatan bir risk faktörü bulunamayabilir.
Aslında, birçoğunun atletik çabaları sebebiyle düzenli dönemleri bile mevcut değildir. Bununlar birlikte, dönemlerinde olan yüzücülerin birçoğu, havuzun etrafında turlarken, kan akışlarını kontrol altında tutmak için tampon veya adet kupaları kullanmaktadırlar.
Tampon kullanmak, ped kullanmak istemeyen kadınlar için güvenilirdir. Örneğin ped alerjisi olanlarda aksine tampon kullanılmalıdır. Ancak tamponların en fazla 6 saatte bir değiştirilmesi önemlidir. Reglken duş alınabilir.
Adetliyken denize girebilmenin en kesin ve estetik hali kesinlikle tampon kullanmaktır. Tampon dışarıdan görünmediği için herhangi bir görüntü kirliliği yapmayacaktır ve tampon içeride şiştiği için deniz suyunun adet kanı ile birleşerek üreme yollarına ulaşmasını engelleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri