Karabiber Zayıflatır Mı? Karabiber besin değeri yüksek bir baharattır. Yağ yakımına yardımcı olur. Beslenme ve diyet sürecine dikkat eden kişiler karabiberi yemekler dışında yoğurtla tüketebilir.
Karabiber çayı antioksidan ve serbest radikalleri azaltıyor. Soğuk algınlığı, öksürük, solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında da rahatlama sağlıyor. Karabiber çayı, menstrüasyon sırasında ağrıyı hafifletiyor. Sindirim, iştah, gaz, ishal gibi sindirim sistemi problemlerini iyileştirmek için iyi bir yardımcıdır.
KARABİBER KÜRÜ YAPILIŞI:
Limon suyunu su ile karıştırıp içine karabiber ilave edin. Ancak karabiberi katmadan önce kimyon ile harmanlayıp elekten geçirmeniz tavsiye edilir. Dolapta bekletip her yemek yedikten sonra yarım su bardağı kadar tüketebilirsiniz.
Karabiber yemek ve içeceklerde genellikle öğütülmüş formda kullanılıyor. Et yemekleri gibi çeşitlerde ise tomurcukları ile pek çok işlem yapılabiliyor. Karabiber aynı zamanda tatlı içeceklerde de öğütülmüş formuyla az bir miktarda kullanılabiliyor.
Tane Karabiber yutmak, birçok rahatsızlığa karşı önleyicidir. Mideyi ve bağırsakları temizleyici bir etkisi vardır ve tane karabiberi yutma işlemini hızlı kilo vermek isteyenler de yapabilirler. Ayrıca tane karabiber yutmak sigara içme isteğini azaltır. Sigarayı bırakmak isteyenlerin tercih ettiği yöntemlerden biridir.
İlgili 36 soru bulundu
Araştırmada piperine maddesinin kandaki yağ oranını düşürdüğüne özellikle değiniliyor. Yüzyıllardır mide rahatsızlıkları, ağrı, acı, iltihap ve diğer pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan karabiberin bu sayede kilo vermeye de moleküler seviyede destek olduğu görülüyor.
Aşırı tüketimine bağlı olarak mide yanması gibi problemlere neden olabilir. Karabiberin yakıcı özelliğinden dolayı, direk cilde uygulanırsa tahrişe sebep olabilir. Gastrit hastalığı ile mücadele eden hastalar karabiber tüketimini azaltmalıdır.
*Ödem giderici özelliği olan kırmızı pul biber, metabolizmayı çalıştırıyor ve ödemi çözüyor. Nane, karabiber, kekik, kimyon gibi baharatlar da vücudu rahatlatıyor. Ödem sürecinde ayrana ve yoğurda nane, kekik atabilir, omletlerinizi baharatlı yapabilirsiniz.
Tane karabiberi elinizle ezdiğinizde, iri parçalar şeklinde ufalanır. Hafif yağlı bir görünümü vardır. Fakat eğer bayatlamışsa kuru görünüşlü olur ve ezildiğinde daha küçük parçalar şeklinde ufalanır. Tane karabiberin kaliteli ve taze olduğunu test etmenin bir diğer yöntemi ise, suya atmaktır.
Gastrointestinal ve solunum rahatsızlıklarına neden olabilir: Karabiber mideyi rahatsız ederek bazı gastrointestinal hastalıklara neden olabilir. Eğer ülser ve gastrit gibi mide sorunları yaşıyorsanız karabiber tüketmemeniz gerekir.
“KARABİBER YAĞ YAKIMINI ARTTIRIYOR”
Baharatların da faydalarına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Fidan, baharatların gereğinden fazla kullanıldığında toksik olabileceğini, alerji yaratabileceğini belirtti ve şunları söyledi, “Karabiber çok iyi termojenik yani yağ yakımını arttırıcı etkisi olan bir bitkidir.
Karabiber çayı; 6 adet tane karabiber, 2 adet karanfil, 1 diş sarımsak, 1 çubuk tarçın, 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi veya ½ çay kaşığı toz zencefil, dilerseniz 1/2 çay kaşığı bal, 2-3 damla limon suyunu bir demliğe koyup 20 dakika kaynar su ile demledikten sonra içebilirsiniz” dedi.
Gramaj seçenekleri: 40 gr735,00 TL/kg. 500 gr225,80 TL/kg.
Karabiberin libidoyu artırdığını söyleyen uzmanlar, bu güzel baharatın sağlığa diğer faydalarını şöyle sıralıyor. Cilt: Bir cilt hastalığı olan vitiligonun iyileşmesine yardımcı olur. Cilt kanserini yenmek için de destekleyici bir baharattır. Cinsellik: Karabiberin afrodizyak tesiri vardır, cinsel gücü arttırır.
Bol C vitamini içeren ve doğal antibiyotik özelliği gösteren karabiber tohumu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Karabiberli bal karışımı özellikle öksürük sorununa çare olmaktadır. Karabiber zerdeçal gibi metabolizma hızlandırıcı baharatlarla karıştırıldığında sindirim sistemini rahatlatır.
Ateş düşürücü özelliği vardır. Mide ve bağırsak sağlığı için de faydalı olan karabiber, hazmı kolaylaştırarak şişkinlik problemlerini önler. İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttan ödem atılmasına yardımcı olur.
Karabiber: 4 yıl. Tuz: Tuz doğru şartlarda muhafaza edilirse bozulmaz.
3. Karabiber
Yakıcı etkisinden dolayı fazla terlemenize neden olur.
Özenle hazırlanan yemekler için ise karabiber taneleri havanda dövülür ve ince bir süzgeçten geçirilir. Süzgeçten geçen ince kısım yumuşak ve baharatlı tadından dolayı yemeğe doğrudan katılır.
Vücutta bulunan ödemi, yani fazla sıvıyı atmak için gün içinde su tüketimini artırmak gerekir. Günde 8 ila 10 bardak su içmek, vücuttaki ödemin atılmasında oldukça faydalıdır. Ödem çorabı giymek de ödem tedavisindeki etkili bir yöntemlerden biridir.
Ödem Atıcı Su Nasıl Yapılır? 1 litre suyun içerisine; her biri 250 ml sudan yapılmış yeşil çay, kiraz sapı ve mısır püskülü çayı ekleyin. Suyun içerisine 2-3 adet dilimlenmiş limon atın. Suyu 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakın ve ertesi gün, gün içerisinde az miktarlarda tüketin.
Karabiber Besin Değeri 1 yemek kaşığı karabiber ortalama 6 gramdır ve ortalama 15.9 kalori içermektedir. Ayrıca; 0.7 gram protein, 4.1 gram karbonhidrat ve 0.2 gram yağ içermektedir.
Buruna karabiber kaçması üst solunum yollarınızda tahrişe neden olabilir ya da direkt ciğerlerinize giderek tıkanmalara yol açabilir.
Karabiber vücut sıcaklığını arttırır ve yazın zaten vücut sıcaklığımız yüksek olduğu için bu durum burun kanamasına bile sebep olabilir. Dolayısıyla çok sıcak aylarda karabiberden kaçının.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri