Alo 181 Çağrı Merkezi veya E-randevu Üzerinden Başvuru: Taşınmaz maliki veya yetkili temsilcisi Alo 181 Çağrı Merkezimizi arayarak veya Genel Müdürlüğümüz http://randevu.
Tapu randevusu için aranacak tel no 181 olup; internetten randevu almak isteyenler ise https://randevu.tkgm.gov.tr/ adresine giriş yapabiliyor. Tapudan randevuyu, hak sahibi alıyor. Bunun için kişinin TC Kimlik Numarasını girmesi gerekiyor.
Tapu Müdürlüğü'ne Başvuru Aşaması
Tapu Müdürlüğü'ne alıcı olmaksızın satıcı ya da vekili satış işlemi için başvuru yapabilir. Başvuru Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne gidilerek yapılabileceği gibi online randevu alınarak da başvuruda bulunulabilir. Buna ek olarak tapuya randevuyla gidilmesini öneririz.
Tapu dairesinde yapılacak işlemleri gerçekleştirmek için öncelikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden randevu almak gerekiyor. Aksi takdirde randevusuz işlemler gerçekleşmiyor. Randevuları hak sahibi tarafından alınması gerektiği unutulmamalıdır.
Tapu Kadastro Müdürlüğünden tapu randevusu 2 yolla alınabilir. Bunlardan ilki telefonla tapu randevusu alma, ikincisi ise internetten tapu randevusu almadır. Telefonla tapu randevusu alma: 181'i arayarak randevu talebinde bulunmanız gerekmekte. Çağrı merkezi sezonsal yoğunluğa göre ihtiyaçları karşılayamayabiliyor.
İlgili 19 soru bulundu
Aynı gün içinde 1 randevu alabilirsiniz.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nü çağrı merkezi ALO 181'den arayarak 7 gün 24 saat boyunca ulaşabilirsiniz. Operatörler yardımıyla Tapu Müdürlüklerindeki işlemlerinizle ilgili randevu alabilirsiniz. Hakkı ÖcalBu kez öyle bir raks edeceksin ki!
Bu belgeler ise sırasıyla şöyle;
T.C kimlik belgesi (nüfus cüzdanı) aslı ve fotokopisi. Tapu belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi. İkâmetgah adresi ve telefon bilgisi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden randevu alınabilir veya e devlet üzerinden randevu almakta mümkün. Gayrimenkulun satışında tapu devri işlemleri gerekiyor.
Notere randevusuz gidilmesi mümkün değil. Satış işlemini noterden yapmak isteyenler Türkiye Noterler Birliği'nin 'e-randevu/başvuru' uygulamasından e-Devlet kapısını kullanarak başvuru yapacak.
Tapu teslimi yapıldıktan sonra para ödenir. Bu yöntem, hem alıcının hem de satıcının güvenliğini sağlar.
Tapu maliki, tapu müdürlüğüne gitmeden internetten işlem başvurusunu yapabilir ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebilir.
Yani bir gayrimenkulün devir veya iktisabı durumunda alıcı tarafından binde 20, satıcı tarafından binde 20 olmak üzere toplamda binde 40 oranında harç ödenmektedir. Örneğin 100.000 TL'ye satılan bir konut için alıcı 2.000 TL, satıcı 2.000 TL olmak üzere toplamda 4.000 TL tapu masrafı ödenecektir.
Tapu devir işlemi için tapu müdürlüğüne randevu almadan gidilemiyor. İşlemin tamamlanmasını istediğiniz gün için mutlaka randevu almanız gerekiyor. Tapu randevusu Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden online başvuru yaparak alınabiliyor.
Tapu harcı ödemesi satıcı ve alıcının kendi aralarında karar vermesi gereken bir durumdur. Yasal yollarda bu ödeme her iki tarafa da eşit bir şekilde paylaştırılmıştır. Yasalar önünde %4'lük harç bedelini alıcı %2 satıcı da %2 olacak şekilde ödemelidir.
Konut kredisi kesin onay alan tüketici,banka ile tapu dairesinden randevu alır.Çoğu banka,bir görevlisini veya avukatını tüketiciyle beraber tapu dairesinde yollar.
e-Randevu ile tapu randevu alma olanağı da söz konusudur. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır. Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklanır.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün web tapu sisteminin, bir randevu sistemi değil, tapu işleminin tapu müdürlüğüne gitmeden 7 gün 24 saat zaman kısıtlaması olmaksızın başlatıldığı bir sistem olduğu bildirildi.
Tapu işlemlerinin hazırlanmasının ardından, tapu müdürlüğü, BAŞVURU SIRASINDA BELİRTİLEN CEP TELEFONU NUMARASINA işlemlerin hazır olacağı zamana dair bir mesaj gönderir.
Randevu alındıktan sonra belirlenen gün ve saatte alıcı ve satıcı yanında bulundurması gereken evraklarla Tapu Müdürlüğü'ne gitmesi gerekiyor. Evraklar eksiksiz ise ve tapu harcı ile tapu döner sermaye bedeli de ödendi ise tapu devir işlemi kısa sürede hallediliyor.
Tapu devri için gerekli belgeler ise bunlardır: Tapu aslı ve fotokopisi. TC kimlik numarası net gözükecek şekilde nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. Alıcıya ait son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.
Tapu Sicil Müdürlüğü'nden randevu talep edilir. Randevu gününde alıcı ve satıcı, istenen belgeleri birime teslim eder. Tapu dairesi, devir teslim işleminin tamamlanacağı tarih ile harç tahakkuk numarasını alıcı ile satıcıya bildirmelidir. Alıcı ve satıcı, tapu harcının ödemesi yapılır ve gerekli belgeler teslim alınır.
Tapu Devir İşlemleri Ücreti
Tapu devir işleminde satıcı ve alıcı ayrı ayrı olmak üzere tapu harcı olarak taşınmazın beyan edilen satış bedelinin %2'sini ödemekle yükümlüdür. Buna göre örneğin 1.000.000 TL değerindeki bir taşınmazın tapu harcı alıcı ve satıcı için 20.000 TL olup toplamda 40.000 TL ödenecektir.
Tapu, Tapu Genel Müdürlüğü'nden alınır. E-Devlet üzerinden sistemden tapu başvurusu yapılır. TBMM'de yapılması planlanan düzenlemeler ileev alım satımlarında tapu dairelerinde yapılan devir işlemleri noterlerde de gerçekleştirilebilecek.
Tapu harcı ödemeleri; banka şubeleri, ATM'ler, internet bankacılığı ve mobil uygulamalar üzerinden yapılabilir. 2023 yılında, tapu harcı ödenebilen bankalar şunlardır: Ziraat Bankası Halk Bankası Vakıflar Bankası
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri