İmza randevusu için verilen randevu saatine geç kalmanız durumunda, ilgili personel ile irtibata geçmeniz halinde uygun bir zaman aralığında işlemleriniz tamamlanacaktır. Tapu işlemlerinizi yaptırmak için müdürlüklerimize şahsen veya yetkili vekiliniz aracılığıyla başvurabilirsiniz.
Tapu Müdürlüğüne Randevusuz Gidilir mi? Taşınmaz işlemleri için bilhassa alım-satım işlemleri için idareden randevu almak gerekiyor. Randevusuz işlem gerçekleştirilemiyor. Telefonla ya da internet üzerinden tapu randevusu almanın kolaylığını da göz önünde bulundurarak, randevu işlemini ihmal etmemenizi öneririz.
İlgili tapu dairesinde yoğunluk yoksa tüm işlemler 1 gün içinde tamamlanacaktır. Tapu dairesi yoğunsa randevunuz ileri günlere ertelenebilir.
1) Alım satım işlemi yapıldıktan sonra 30 günlük süre içerisinde ilgili vergi dairesine dilekçe ile başvurup ödeme dekontu, tapu fotokopisi ,riskli yapı muafiyet yazısı, riskli yapı belgesi ve sözleşme (arsa payı karşılığı veya diğer modellerle yapılmışsa o sözleşme) ekleyerek düzeltme talebinde bulunulmalıdır.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nü çağrı merkezi ALO 181'den arayarak 7 gün 24 saat boyunca ulaşabilirsiniz. Operatörler yardımıyla Tapu Müdürlüklerindeki işlemlerinizle ilgili randevu alabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor? İlgili tapu müdürlüğünde yoğunluk olmaması durumunda tapu randevuları genelde ertesi güne verilir. Yoğun olan tapu dairelerinde eğer günlük randevu kontenjanı dolmuşsa randevu ileri günlere ertelenebilir. Başvuru sırasında ileri tarih seçebilirsiniz.
Tapu randevusu için aranacak tel no 181 olup; internetten randevu almak isteyenler ise https://randevu.tkgm.gov.tr/ adresine giriş yapabiliyor. Tapudan randevuyu, hak sahibi alıyor. Bunun için kişinin TC Kimlik Numarasını girmesi gerekiyor.
Eğer tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi gerçekleşmiyor. Bu yüzden gayrimenkul alıp satarken tapu harçlarını da hesaba katma ihtiyacı doğuyor. Tapu harcı alıcı ve satıcılara uymadığında tapuda düşük beyanlar verilebiliyor.
Yukarıdakilere ilaveten İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden haftanın her günü 02.00-23.45 saatlerinde kredi ve banka kartlarıyla tapu harç ödemesi yapılması da mümkündür.
RANDEVU MESAJI: Bu mesaj, tapu müdürlüğünün işlemleri hazırlamasının ardından, işleme ait harç ödemesinin yapılabilmesi için harç makbuz numarası ve ödemenin yapılacağı banka bilgisi ile birlikte, işlemin ve işlemlerin imza için hazır olacağı, tapuda bulunulması gereken zaman bilgisini içerir.
Aynı zamanda alınan randevuların iptali de e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra gerçekleştirilebilmektedir.
Daha önce hiç tapu dairesinde işlem yapmamış olan kimseler, bu sürecin uzun ve yorucu olduğunu düşünebiliyor. Ancak gerekli belgelerin eksiksiz temin ve teslim edilmesi, tapu harcının ödenmesi halinde tapu işlemi 1-2 gün içerisinde tamamlanabiliyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çağrı merkezi ALO 181'i arayarak operatörler yardımıyla tapu işlemleriniz için randevu alabilirsiniz. ALO 181, 7 gün 24 saat hizmet veriyor; ancak yoğun saatlerde bekleme süresi artabilir. Beklememek için internet üzerinden randevu alabilirsiniz.
1 yıl içinde aynı Kimlik Numarası için alınan randevu 5 kere gerçekleşmez ise 1 yıl içinde yeni bir randevu verilememektedir. Gerçek veya tüzel kişiler aynı gün için tek bir randevu alma imkanına sahip.
Başvurunuzda herhangi bir sorun veya eksik bulunmuyorsa size mesajla randevu saatiniz ve gününüz iletilir. Gerekli harç ödemeleri ve alıcı ve satıcı evraklarının aslı ile randevu tarihinde tapuya bizzat gitmeniz sonucu taraflar imza atar ve bunun sonucunda tapu devriniz ya da gayrimenkul satışınız gerçekleşmiş olur.
Tapu harcı bütün gayrimenkul unsurları için tapuda beyan edilmiş durumda olan satış tutarının % 2 oranındadır. Diğer bir ifade ile ilgili gayrimenkulün tapuda beyan edilmiş olan ücretinin yüzde 4'ü kadar ödenme durumu söz konusudur.
Tapu harcı ödemelerinizi Garanti BBVA kredi kartları ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr'den rahatça yapabilirsiniz.
Tapu sicili hizmeti alan kişiler Ziraat bankası'na tapu masrafı ödemelidir. Tapu Müdürlüğü tarafından ev satın alan kişinin işlemi olan tapu ödemesi Ziraat Bankası'na ödemelidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsi Ziraat Bankası'na tapu ödemesi yapabilirler.
Süresi içinde katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyenler ile mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Tapuda beyan edilen bedele göre eksik ödenen harçlar, % 25 ceza artırımlı olarak tahsil edilir. Satın alınan evin 5 yıl içinde yeniden satılması halinde, gösterilen alış ve satış tutarları arasındaki fark üzerinden değer artış kazancı vergisi ödeme yükümlülüğü doğar.
Harcın eksikliği halinde mahkeme davacıya harcın tamamlanması için süre verir. Bu süre içerisinde harç tamamlanmazsa dosya işlemden kaldırılır. Şayet dosya süresi içerisinde yenilenmezse bu kez davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.
Ev satın alırken yapılan tapu işlemleri için kişilerin önceden bilmesi gereken birtakım hususlar var. Öncelikle gayrimenkul alacak olanların tapu işlemleri adına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden randevu alması şart. Aynı gün içerisinde sadece tek randevu alınabilmekte.
Tapu teslimi yapıldıktan sonra para ödenir. Bu yöntem, hem alıcının hem de satıcının güvenliğini sağlar.
Tapu maliki, tapu müdürlüğüne gitmeden internetten işlem başvurusunu yapabilir ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebilir. Böylece vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden işlemler başlatılarak, imza aşamasına getirilir.
Bu kapsamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığında kişilerin karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri