Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir. Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştiriyor.
Balın içine kestiğiniz limon dilimlerini atın, bekletip tüketin. Tarçın ve bal karışımı bağışıklık sisteminizi destekleyecektir, bunu yaparken aynı zamanda yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları ile mücadele eden vücudunuza yardımcı da olacaktır.
Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önler. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir.
Zayıflatıcı kürün tarifi:
Bir çay kaşığı organik tarçın tozunu, kaynamış bir bardak suya ekleyip karıştırın. Ortalama 10-15 dakika dik duracak şekilde suyun soğumasını bekleyin. Daha sonra organik balı ilave ederek karıştırın. Akşam yemeğini yedikten sonra yarısını boş mideye, yarısını da 45 dakika içerisinde tüketin.
Toz tarçın ile hazırlanan tarçın çayı için 1 tatlı kaşığı toz tarçın cam ya da porselen bir demlik içine koyulur. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su eklenir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülerek tüketilebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir yoldur. Sürekli hissedilen yorgunluğu alır, soğuk algınlığı ve grip semptomlarının hafiflemesine yardımcı olur. Tarçın insüline oldukça benzeyen antioksidanlar içerir ve bu da kan dolaşımındaki glikozu dışarı atmaya yardımcı olacaktır.
Tarçının vücuda sağladığı olumlu etkilerden bir tanesi de inflamasyonu azaltmasıdır. Eski çağlardan beri bronşit tedavisinde ve kronik öksürüklerin iyileştirilmesinde tarçının kullanılmasının nedeni de budur.
Sonuç : Tarçın, soğuk algınlığı veya gripten dolayı boğaz ağrısı ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir. Boğaz rahatsızlığına yardımcı olması için çay olarak hazırlanabilir veya diğer sıcak içeceklere eklenebilir.
TUZLU SU GARGARASI
Boğazdaki istenmeyen mikropları öldürmeye de yardımcı olabilir. 1 fincan ılık suyun içine 1 çay kaşığı tuz atın ve erimesi için karıştırın. Her saat başı 30 saniye gargara yapın. Saat başı tuzlu su ile gargara yapmak şişliği azaltır ve ağrıyı hafifletir.
Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir.
Hem bağışıklık sisteminiz güçlenecek hem de kuru öksürükler kesilecektir. Tarçınlı Süt: Süt boğaz yolunu yumuşatır. Tarçın eklendiğinde antioksidan etkili bir karışım haline gelir. Bir kaşık bal ile içerseniz doğal antibiyotik haline gelecektir.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Evet, bu zamana kadar doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından öksürüğü yatıştırmak için yüzlerce kez pekmez önerilmiştir. Öksürüğü hangi pekmez keser diye araştırdığımızda karşımıza en çok keçiboynuzu ve dut pekmezi çıkmaktadır. Keçiboynuzu pekmezi, içerdiği yağ asitleri sayesinde toksinleri atmamıza yardımcı olur.
Balın antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri vardır. Balın antiinflamatuar özelliklerinin öksürük refleksine faydası olabilir. Bal balgam oluşumunu azaltır ve öksürüğü azaltır.
Reflü kaynaklı öksürükleri önlemek için uyurken yüksek yastık kullanmakta fayda vardır. Kuru hava solunum yolunu tahriş ettiği için uyumadan önce ortamdaki nemin artırılması işe yarayabilir. Yatmadan önce bal ve bitkisel çay karışımı içmek boğazdaki mukusun gevşemesine yardımcı olur.
Limon yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra çok da iyi bir balgam sökücüdür. Zencefil ve zerdeçal çayı ile karabiber ve kırmızıbiber tanelerini kaynatarak çay hazırlayabilirsiniz. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan bal da çok iyi bir balgam sökücüdür. Bitki çaylarınıza bal ekleyebilirsiniz.
Farenjit belirtileri arasında şüphesiz en önemlileri, boğazda batma ve yanma hissi, yutkunmada güçlük, geniz akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş, boğazda kuruluk, kaşıntı ve yabancı cisim kaçmış hissidir. Bunların dışnda halsizlik, yorgunluk, eklem ağrısı gibi genel belirtiler de görülür.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri