Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır. Cerrahi operasyon geçirecek olan kişilerin tarçınlı suyu en az 15 gün önceden bırakması gerekir. Tansiyon hastalarına önerilmemektedir.
Kabuk ya da toz tarçın kaynamış sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir. Ilıdıktan sonra tüketilmesi önerilen tarçınlı su, günlük 1-1.5 litre kadar tüketilebilir.
Bu suyu her susadığınızda içebileceğini gibi sabahleyin aç karna ya da gece uykudan önce büyük bir bardak olarak da içebilirsiniz. Bu yöntem en fazla 2 hafta kullanılmalıdır. 2 haftadan sonra bir süre ara verilmesi önerilmektedir.
TARÇINLI SUYUN YAN ETKİLERİ: Sağlıklı ve doğru tüketildiğinde kilo vermeye yarayan tarçınlı su 15 günden fazla tüketildiğinde vücutta rahatsızlık hissi uyandıran kabızlığa yol açabiliyor. Devamlı olarak ilaç içen tansiyon hastası kimseler için pek önerilmeyen tarçınlı su kan şekerinin düşmesine de sebep olabilir.
Düşük kan şekeriniz varsa, gün içinde sık sık tarçın almayın. Aşırı tarçın tüketimi kan şekerini düşürür ve ani bayılmalara neden olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Tarçının fazla tüketimin mide hasarına neden olabilir. Bilinçsiz bir şekilde tarçın kullanımının arttırılmasına böbreklere de zarar verebilir.
1) Tarçın. Pek çok kadın tarafından denenen ve hemen hemen aynı sonucu alan adet geciktirici tarçın, uzun süren regl dönemini de durdurucu etkiye sahip. Çubuk tarçın veya toz tarçın eklenen suyu içmek, tarçını meyvelere veya yoğurt içine eklemek gibi yöntemleri seçebilirsiniz.
Tarçın, yağ yakımını hızlandırıyor, sindirim sistemini düzenleyip metabolizmayı hızlandırıyor ve bu sayede kilo vermeye yardımcı oluyor."
-Aşırı tüketilmesi halinde vücutta toksik madde birikimine yol açtığı, kan şekerini aşırı düşürerek başdönmesine neden olduğu ve belli kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olduğu da gözlemlenmiştir. Bu nedenle tarçını tüketirken miktarını doğru ayarlamk, aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir.
Tarçınlı su içmenin faydaları
Vücuttaki yağları yakmakla birlikte düzenli tüketildiği takdirde yağ toplanmasını ve bu yağların kiloya dönüşmesini engeller. Metabolizmayı hızlandırır ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Tarçının diyabet hastalarına tavsiye edilmesi tesadüf değil.
Toz tarçından şüpheleniyorsanız tentürdiyotu toz tarçının üzerine damlatın. Eğer koyu mavi renk oluyorsa o kötü kaliteli tarçındır, kullanılmaması gerekir” diye konuştu.
İşte mutfaklarımızın olmazsa olmaz baharatların raf ömürleri: Toz zencefil: 3-4 yıl. Toz tarçın: 3-4 yıl. Kekik: 1-3 yıl.
Tarçınlı Su Kaç Gün İçilmelidir? Tarçınlı suyun faydalarından yararlanmak için düzenli tüketilmesi gerekir. 1 su bardağı (200ml) tarçınlı su 10 gün boyunca aç karına tüketilmelidir. Tarçınlı su en fazla 15 gün uygulanmalıdır, 15. günden sonra tarçınlı suya ara verilmelidir.
İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN TARÇIN KÜRÜ
Akşam yemeklerden 2 saat sonra bir bardak kaynayan klorsuz suyun içine çubuk tarçını ekleyin. 5 dakika kaynadıktan sonra süzüp ılık olduktan sonra bir bardak için. Bu uygulamayı haftada 4 gün düzenli yapıldığında olumlu sonuçlar alınır.
Kan sulandırıcı bitkiler arasında zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçın en önde gelenlerdir. Bu bitkilerin taze formları, toz halindeki baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki olup çok dikkatli kullanılmalıdır.
Açıkta satılan ve Vietnam tarçını olarak bilinen tarçın, içinde kan sulandırıcı ve karaciğer enzimlerini artırabilecek bir madde olan kumarin bulunması sebebiyle iç kanamaya ve beyin kanamasına neden olabiliyor.
Kolesterolü düşürür. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Karaciğere zarar vermez. Çok küçük miktarda kumarin miktarı bulunduğu için karaciğere sıkıntı yaratmayacaktır. Bunun dışında, dengeleme ve diyabetten korunma amaçlı kullanmak istiyorsanız, sularınıza katmak istiyorsanız muhakkak Seylan cinsi tarçını tercih edin" dedi.
- Bir sürahi dolusu suyun içine 2 buçuk ya da 3 kaşık elma sirkesi ekleyin. - Bir tane limonun suyunu sıkın ve bu suyun içine katın. - Bir çay kaşığı da tarçını eklediğiniz zaman yağ yakıcı detoks suyunuz hazır demektir. Elma ve tarçın, metabolizma hızlandırma ve yağ yakma konusunda birebir.
Vücuttaki insülin direncini arttıran tarçınlı su, diyabet hastalarına da önerilmektedir. Metabolizmayı hızlandırır. Kilo vermeye destek olur. İştahı bastırır.
1 litre suyu sürahiye alıp içine limon, tarçın ve maydanoz ekleyip karıştırın. Sabaha kadar buzdolabında bekletin. İçimi kolay bir detoks suyudur. Yağ yakımına etki etmesi isteniyorsa içine elma değil, elma sirkesi eklenmelidir.
Örneğin maydanoz âdet söktürücü özelliği bilinen bitkilerden biridir. Ancak tarçının kadınlarda âdet dönemiyle ilgili maydanoz ve benzeri âdet söktürücü bitkilerin tam tersine bir etkisi söz konusudur. Yani tarçın, âdet kanamasını geciktiren bir etkiye sahiptir.
Bir bardak kaynar suya aktardan temin edebileceğiniz 1 adet çubuk tarçını atıp 5-10 dk demleyin. Günde iki kez bu suyu içerek adet döneminizi durdurabilir yahut geciktirebilirsiniz. Evde çubuk tarçın yoksa 1 tatlı kaşığı toz tarçın yemek de keza adetinizi geciktirmekte etkili rol oynayacaktır.
Kan dolaşımına faydalı olan tarçın, insülin direncini arttırır. Özellikle tip 2 diyabetliler için önerilen bir baharattır. Tarçını kimler kullanamaz derseniz çok düşük şeker değerleriyle mücadele eden kişilerin kullanmaması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri