Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Tarihi geçmiş ürün satmanın cezası ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tarihi geçmiş ürün satmanın cezası ne kadar?

Bu ürün satışlarındaki belirlenen cezaların bir de üst sınırı vardır. Bu sınır 2022 yılında 250.000 Türk Lirası iken, 2023 yılında 1.100.000 Türk Lirası olarak güncellenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Tarihi geçmiş mal satmanın cezası nedir?

Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her tür yenilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçları satan, tedarik eden, bulunduran kimseye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve binbeşyüz güne kadar adlî para cezası verilir (TCK m.186/1).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Tarihi geçmiş ürün satılırsa ne olur?

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 8. vd maddelerinde ayıplı mal hükümleri düzenlenmiştir. TKHK uyarınca da son tüketim tarihi geçmiş ürünün satışı ayıplı mal satışı teşkil eder. TKHK'da ayıptan doğan sorumluluk için herhangi bir ihbar süresi öngörülmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Tarihi geçmiş ürün satmak yasak mı?

Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin kullanılması uygun değildir. Ayrıca mevzuat gereği Son tüketim tarihi (STT) geçmiş ürünlerin satışı mevzuat gereği yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zehirlenme suçu şikayete tabi mi?

Zehirli madde katma suçu, şikayete tabi suçlar arasında yer almadığından savcılık tarafından resen soruşturulur, bu suçlara dair herhangi bir şikayet süresi yoktur. Şikayetten vazgeçme ceza davasının düşmesi sonucunu doğurmaz. Suç, dava zamanaşımı süresine riayet edilmek kaydıyla her zaman soruşturulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Marketlere tarihi geçmiş ürün cezası

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Basit suçlar nelerdir?

Takibi şikâyete bağlı suçlara; basit kasten yaralama, taksirle yaralama, hakaret, dolandırıcılık, mala zarar verme, cinsel saldırı, tehdit, konut dokunulmazlığının ihlali, açığa imzanın kötüye kullanılması, hileli iflas gibi suçlar örnek gösterilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Şikayet süresi kaç gündür?

Şikâyet Süresi Ne Kadardır? Şikâyete tabi suçlar bakımından şikayet süresi, failin ve fiilin öğrenilmesinden itibaren 6 aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Tarihi geçmiş ürün satanlar nereye şikayet edilir?

31.07.2023 tarihi itibariyle gelen toplam 74.524 bildirimden 19.531 adedi gıda ihbar ve şikâyet kapsamında olduğu için kayıt altına alınmış olup 19.169 adedi sonuçlandırılmıştır. Alo 174 Hattına Nasıl Şikâyet Başvurusunda Bulunulur? Alo 174 Hattı 7/24 hizmet vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Tarihi geçmiş üründen tazminat alınır mı?

Son tüketim tarihi geçen ürünün değerindeki azalma satış değerine çok yakın veya aynı olacaktır. 2. fıkraya göre alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır. Buna göre, alıcı uğradığı maddi ve manevi zararların tazminini seçimlik hakka ek olarak talep edebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mondaq.com

Hangi ürünlerin tarihi geçmez?

Son Kullanma Tarihi Geçmeyen Yiyecekler Nelerdir? Bu 9 Gıdanın Raf Ömrü Bitmiyor
  1. Tuz. En bilindik saklama yöntemlerinin ana kahramanı olan tuz, uygun koşullarda saklandığında hep kullanılabilir.
  2. Pirinç. ...
  3. 3. Soya sosu. ...
  4. Bitter çikolata. ...
  5. Kuru bakliyatlar. ...
  6. Şeker. ...
  7. 7. Kahve. ...
  8. 8. Bal.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Marketten alınan ürünün tarihi geçerse ne olur?

Uygun şekilde muhafaza edilse de tavsiye edilen tüketim tarihi geçtikten sonra kalitesi ve besin değeri azalmaya başlar. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine göre “Tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT): Uygun şekilde muhafaza edildiğinde, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihtir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gonuldergisi.com

SKT cezası ne kadar?

5996 S.K. Madde 38, 1, e: 15 inci maddenin dokuzuncu fıkrasında belirtilen Bakanlıkça belirlenen ahşap ambalaj malzemelerini onay almadan üretenlerin faaliyeti durdurulur ve yirmibin Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zehirlenme hangi suç?

5237 sayılı TCK m.185'e göre “(1) İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.deu.edu.tr

Faturasız mal satmanın cezası ne kadar?

Faturasız ürün satmanın cezasındaki tutarlar yıldan yıla değişiklik göstermektedir. 2023 yılını baz alarak konuşmak gerekirse; satıcının faturasız sattığı her ürün için yazılması gereken tutarın %10'u kadardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

1500 güne kadar adli para cezası ne kadar?

Buna göre sanık hakkında 1500 gün adli para cezası takdir edilmiş olsun. Mahkeme bu belirlemeyi yapmakla yetinemez. Gün olarak belirlediği bu cezayı 20 TL ila 100 TL (her bir gün için) arasında belirleyeceği bir miktar üzerinden paraya çevirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Taklit ürün satmanın cezası nedir?

Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten veya hizmet sunan, satışa arz eden veya satan, ithal ya da ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atapatent.com.tr

Kaç yıl sonra tazminat hakkı?

İş yerinen tazminat almak için, o iş yerinde en az bir yıl çalışmış olmanız gerekiyor. KOSGEB başvuru şartları nelerdir? Farklı sektörlerde ve farklı yerlerde çalışılmış olsa dahi 15 yıl 3600 gününün dolması gerekir. Tazminat tutarı ise en son iş yerinizde ne kadar süre çalıştıysanız onun üzerinden hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kaç yıla kadar tazminat alınır?

Kıdem tazminatı talebi, bir zamanaşımı süresine tabidir. Kıdem tazminatı zamanaşımı süresi iş akdinin feshinden itibaren 5 yıldır (4857 sayılı İş Kanunu Ek Madde).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Kaç yıl sonra tazminat alabilirim?

Kıdem tazminatı süresi bir senedir. Yani firmada en az bir sene süreyle çalışan personele kanunda açıklanan diğer şartları da sağlaması durumunda, personelin işe başladığı zamandan itibaren iş akdi devamı boyunca her geçen tam sene için personelin otuz günlük ücret tutarında ödenmesi gereken tazminat türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agahhukuk.com

Iade kabul etmeyen satıcı nereye şikâyet edilir?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortaca.gov.tr

Ayıplı mal nereye şikâyet edilir?

ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattı

Bu kapsamda, ALO 130 hattına yalnızca 2019 yılında 2.232 bildirim yapılmıştır. Bildirimler işleme alınarak, ilgili teknik şubeye yönlendirilmekte ve gerekli görülenler hakkında piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine başlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanayi.gov.tr

Şikâyet için nereyi aramalıyım?

Alo 174 İhbar ve Şikayet.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Davacı şikayetini geri alırsa ne olur?

Müştekinin şikayetten vazgeçme hakkını kullandığı fiil, şikayete tabi suçlardan ise soruşturma veya ceza davası hakkında düşme kararı verilir. Ancak, hakkında şikayetten vazgeçme beyanında bulunulan fiil, savcılıkça kendiliğinden takibi gereken suçlardan biri ise kamu davası devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir. Karakola gitmek yerine doğrudan cumhuriyet savcılığına giderek de şikayetçi olmanız mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Şikayet olmadan dava açılır mı?

Soruşturma işlemlerinde suç işlendiğine dair kafi düzeyde şüphe görülürse iddianame düzenlemek suretiyle ceza mahkemesinde kamu davası açar. Suçun takibi şikayete tabi değilse, suç hakkında soruşturma yapılabilmesi için şikayet başvurusu aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT