”. "bilimin babası" olarak kabul edilen, Sokratizm öncesi filozofu olan, Thales (MÖ 640-546) doğal olaylar için doğaüstü olmayan açıklamaları öne süren ilk kişi oldu.
İbn-i Heysem, tarihte bilimin kurallarını oluşturan ilk kişiydi. Bir hata düzeltme mekanizması, düşünüşümüzdeki yanlış fikirleri ayıklamak için sistematik bir yol yarattı. Modern bilimsel metodu geliştiren ve ilk kez kullanan kişi olduğu için de “dünyanın ilk gerçek bilim insanı” olarak kabul edilir.
Bilimkurgu edebiyatının en büyük ustalarından biri olarak kabul edilen yazar Isaac Asimov, bir kitabında Newton'dan “Tarihin en büyük bilim insanı” olarak bahsetmiştir. Newton denildiğinde ilk akla gelen buluşu olan kütleçekim yasası, bilim tarihinde bir devrim olarak kabul edilmiştir.
Bilindiği kadarıyla tarihte ilk olarak İbni Heysem deneysel olarak bilimsel çalışmalar yapmış.
George Alfred Leon Sarton (/ˈsɑːrtən/; 31 Ağustos 1884 - 22 Mart 1956) Belçika doğumlu Amerikalı kimyager ve tarihçiydi. Bağımsız bir çalışma alanı olarak bilim tarihi disiplininin kurucusu olarak kabul edilir.
İlgili 31 soru bulundu
”. "bilimin babası" olarak kabul edilen, Sokratizm öncesi filozofu olan, Thales (MÖ 640-546) doğal olaylar için doğaüstü olmayan açıklamaları öne süren ilk kişi oldu.
aslında bilim dünyası çoğunlukla 965-1039 yılları arasında ırak'ta yaşayan ibn el-heysem'i ilk bilim insanı olarak tanıyor. iğne deliği kamerasını ilk icat eden kişiydi, ışığın kırılma yasalarını keşfetti.
Bîrûnî (4 Eylül 973 Kat - 13 Aralık 1048 Gazne), İslam'ın Altın Çağı'ndaki çalışmaları ile bilinen hezârfen. Tam adı Ebu Reyhan Muhammed bin Ahmed el-Birûnî'dir (Farsça: بیرونی, Arapça: ابو الريحان محمد بن احمد البيروني).
Gök bilimi, bilim dalları arasında en eski olanlardandır ve özellikle antik çağlarda en yoğun anlamda icra edilen, bilimlerin anası olarak görülen bir bilimdir.
1903 Nobel Fizik ödülü sahibi, 1911 Nobel Kimya ödülü sahibi ve radyoloji biliminin kurucusudur. Çalışmalarıyla bir çığır açan Curie, Nobel Ödülü'nü alan ilk kadın, bu ödülü iki kere alan ilk bilim insanı olmuştur.
Nikola Tesla hiç evlenmemiştir. Bekar ve aseksüel olmasının bilimsel yeteneklerine yardımcı olduğunu düşünüyordu.
Kimya Alanında Nobel Ödülü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'a Ve.
Gitanjali Rao, bu yılın 3M Genç Bilim İnsanı Yarışması'nı kazarak ABD'nin ödül alan en genç bilim insanı oldu. Gitanjali Rao, bu yılın 3M Genç Bilim İnsanı Yarışması'nı kazarak Amerika Birleşik Devletleri'nin ödül alan en genç bilim insanı oldu.
Hatice Nüzhet Gökdoğan, 14 Ağustos 1910 tarihinde İstanbul'da doğmuş olan önemli bir Türk gökbilimci ve akademisyendir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk bilim kadınlarından biri olarak kabul edilir ve Türk akademik dünyasında iz bırakmış birçok başarıya imza atmıştır.
Bunlardan biri, bilimin Antik Yunan'da doğduğu, birdenbire, mucize eseri ortaya çıktığı yönündedir. Diğeri ise, bilimin kökeninin doğu uygarlıklarına dayandığı Yunan'a sonradan geldiği yönündedir.
İbni Sina özellikle tıp alanındaki keşif ve buluşları ile dikkat çeken çok boyutlu bir bilim insanıdır.
Tarihteki En Eski Ve En önemli Icat Nedir?, Tarihteki en eski buluş tekerlektir. Tekerlek, Homo adında bir adam tarafından icat edildi. Tekerleğin ilk patenti 1210'da alındı. Tekerlek yük taşımak için kullanıldı ve bugün hala kullanılıyor.
Tarih kavramı, insanların geçmişe dair olayları anlamlandırma ve kaydetme ihtiyacından kaynaklanmıştır. İnsanlar, zamanla ilgili farkındalıklarını geliştirdikçe ve toplumlar daha karmaşık hale geldikçe, geçmişe dair bilgileri kaydetme ve aktarma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.
Galileo'nun görelilik teoremine göre uzaydaki zaman geometrisi 3 boyutlu alan geometrisinden daha ileridedir. Tüm bu çalışmalardan ötürü Galileo'ya astronomi biliminin babası ve modern fiziğin babası denilmektedir.
Nobel Kimya Ödülü Kazanan İlk Türk Bilim İnsanı; «Aziz Sancar» - YouTube.
Kendisi tarafından bulunan ve bilim dünyasında yeni bir çığır açan kütle-enerji denkliği formülü E = mc2 dünyanın en ünlü denklemi olarak adlandırılmıştır. Fizik ve matematik alanına sağladığı katkılardan dolayı ve fotoelektrik etki yasasının keşfi sebebiyle 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.
İlk olarak dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen kişi, M.Ö. 500'lü yıllarda Pisagor'dur. Sisamlı Pisagor, antik İyonya'nın en ünlü düşünürlerinden biri olmuş Yunan filozof ve Pisagorculuğun kurucusuydu.
Bir bilimsel araştırma etkinliği olarak bilim tarihi, bilimin gündelik hayatı büyük ölçüde etkilediği 20 yy'ın başlarında ortaya çıkmıştır. Sistematik bir faaliyet alanı olarak varlığını duyurması, ünlü Amerikalı bilim tarihçisi George Sarton' un “Bilim Tarihi” (History of Science) isimli kitabıyla olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri