Tarımsal Sulama Elektrik Abonesi işlemleri için gerekli evraklar: 1-) Dilekçe 2-) Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi (ÇKS) 3-) Su Kulanım İzin Belgesi (Bu belge Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden veya İl Özel İdare Müdürlüğünden alınmaktadır.)
Bu fırsattan faydalanmak için önce şirketimizden Tarımsal Elektrik Borcu Kapama Bildirim Formu'nu almanız ve bu formla Ziraat Bankası'na başvurmanız gerekmektedir. Formu almak için Tarımsal Sulama İletişim Merkezlerimize, İlçe Yöneticiliklerimize ve Müşteri Memnuniyeti Merkezlerimize müracaat edebilirsiniz.
Sondaj ruhsatı ile elektrik almanın 2 yolu vardır. Eğer yeriniz size ait ise ve bulunduğunuz bölge ruhsatlandırmaya açık bölge ise ruhsat alımı mühendislerimiz vasıtasıyla kolaylıkla alınabilmektedir.
B. Kanun Değişikliği ile Getirilen Düzenleme
Kanun Değişikliği uyarınca 01.07.2022 tarihine kadar yapılmış olmak kaydıyla; inşaat ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanım izni verilmeyen yapılara su ve/veya elektrik aboneliği bağlatılabilecektir.
Kanundaki düzenlemeye göre bu şekilde ruhsatsız olan veya yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara elektrik ve su aboneliği geçici olarak bağlanacaktır. Yani bu düzenlemeyle kaçak yapıya elektrik ve su verilmesinin önü açılmış olmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
-Kaçak yapıya ruhsat almak için bulunduğu yerin tapu bilgilerine göre ilgili belediyeden yada il özel idaresinden imar durum belgesi alınır. -Kaçak olarak yapılmış olan yapının mimari projesi bir mimara çizdirilir. -Mimar parsele vaziyet planını da çizer. -Bir zemin etüdü firmasıyla anlaşılarak zemin etüdü yaptırılır.
Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır. 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 21 elektrik görevli tedarik şirketlerinin serbest olmayan tüketiciler ile son kaynak tedariki kapsamındaki tüketicilere sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Bu eylemler, 42. maddenin 5. fıkrasına göre cezalandırılır. Buna göre, bu yapıların diğer şartlar taşınmasına rağmen sadece muhtarlık izni alınmaksızın yapılması halinde yapı sahibine bin Türk Lirası (2022 yılı için 1.485,00 TL) idari para cezası verilir.
Halkla ilişkiler Müdürlüğüne müracat edilir. Matbu dilekçe doldurulur ve gerekli evraklarla başvuru yapılarak dilekçe sayısı verilir. Abonelik için başvurulan adrese keşif yapılarak tesisatın uygunluğu tespit edilir. Abonelik şefliğinden onay alındıktan sonra Abone numarası verilir.
Jeoloji Mühendisi önce Arama Belgesi düzenleyerek ilgili DSİ Bölge Müdürlüğüne teslim eder. DSİ Bölge Müdürlüğü kontrol mühendislerinin incelemesi sonucu saha sondaj yapılmasına uygun bulunduğu taktirde DSİ tarafından arsa sahibi adına Arama Belgesi düzenlenir. Bu belge sondaj yapmak için gerekli izin belgesidir.
Yine kuyu ruhsatları, açılan kuyunun uygun proje koşullarında optimum verim dikkate alınarak gerçekleştirildiğini göstermektedir. Ruhsat alınmadan da sondaj kuyusu açılabilir mi? Derinliği ve çapı her ne kadar olursa olsun, ruhsat alınmadan kuyu açmak yasaktır.
AG TARIMSAL SULAMA ELEKTRİK KWH FİYATI = 2,40 TL /kWh'ye tekabül etmektedir. Orta gerilimden bağlı olan Tarımsal Faaliyetler aboneleri terim tipine göre Tek terimli veya Çift terimli tarife grubunda yer alabilir.
Başvurular son başvuru tarihi mesai bitimine kadar elden ya da noterden onaylı vekalet belgesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne yapılır. 2023 yılı için son başvuru tarihi 17 Mart 2023' tür.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.
Yapı ruhsatına aykırı olarak yapılan ya da yapı ruhsatı olmayan yapı için, ilgili belediye ya da il özel yönetimi 3194 sayılı Yasa'nın 32 ve 42. maddeleri çerçevesinde yıkım kararı alma ve yönetsel para cezası uygulama yetkilerini kullanır. İlgili belediye ya da il özel yönetimi istemi durumunda yıkım, OSB'ce yapılır.
Yasadışı bahis oynamanın cezası 2022 yılında internet üzerinden sorgulanabilir. Hakkında idari para cezasına hükmedilen kişiler, UYAP Vatandaş veya e-devlet üzerinden cezasını görebilir. Asliye ceza mahkemeleri seçilmek suretiyle sorgulama yapılması gerekir.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri