Kimler Başvuru Yapabilir; Gerçek kişiler ve Türk Ticaret Kanunu'nda tanımlanan kolektif şirket, limitet şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin belirtilmesi şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabilir.
Madde 6 — Tarımsal üretim için, yeraltı ve yerüstü elektropompaj (terfili) sulamalarında kullanılan elektrik enerjisi bedelinin desteklenmesini kapsar. Madde 7 — Tarımsal sulamada tüketilen aktif elektrik enerjisinin beher kilowatt başına 1.70 (bir nokta yetmiş) Yeni Kuruş destekleme ödemesi yapılır.
2023 üretim yılı sonunda sulama kooperatifleri tarafından su kullanım hizmet bedelini ödeyen üreticilere ait icmaller il-ilçe tarım ve orman müdürlüklerine teslim edilecek. Müdürlükler tarafından gerekli kontroller yapılıp onaylanan icmaller, ödenmek üzere Bakanlığa gönderilecek.
Başvurular İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır. Başvuruda, yetkili Ziraat Mühendisi tarafından hazırlanacak Sulama Projesi ve gerekli evrakların dosya halinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekmektedir.
Tarımsal Sulama Elektrik Abonesi işlemleri için gerekli evraklar: 1-) Dilekçe 2-) Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi (ÇKS) 3-) Su Kulanım İzin Belgesi (Bu belge Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden veya İl Özel İdare Müdürlüğünden alınmaktadır.)
İlgili 41 soru bulundu
AG TARIMSAL SULAMA ELEKTRİK KWH FİYATI = 2,40 TL /kWh'ye tekabül etmektedir. Orta gerilimden bağlı olan Tarımsal Faaliyetler aboneleri terim tipine göre Tek terimli veya Çift terimli tarife grubunda yer alabilir.
Başvurular Tarım ve Orman Bakanlığı www.tarimorman.gov.tr internet adresinden yapılmaktadır. Teknoloji Yenileme Yat. : 1.000.001-4.000.000 TL arasındaki Hibeye Esas Proje Tutarı üst limitleri belirlenmiştir. Başvurular 10 Şubat 2023 tarihine kadar Bakanlık web sayfası üzerinden yapılacaktır.
Üreticiden kredi komisyonu alınmayacak. Krediye 7 yıla kadar vade uygulanacak. Krediden yararlanmak isteyen üreticiler, yetkili bir ziraat mühendisine hazırlatacakları projelerini tarım ve orman il/ilçe müdürlüklerine onaylatarak kredi için Ziraat Bankası'na başvurabilecek."
Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
3 – Sulama Projeleri; Gerçek Kişi, Proje Firmaları veya Kurumlarca (Ziraat Fakülteleri, Ziraat Mühendisleri Odası ve Bakanlık Araştırma Enstitüleri), "Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük" kapsamında yetkili Ziraat Mühendislerince hazırlanabilecektir.
Sulama beyanname alım tarihleri 01 Ocak 2020 ile 15 Mart 2020 tarihleri arasıdır. Birinci ürünler için 30 Nisan 2021 tarihinden sonra, ikinci ürünler için 31 Temmuz 2021 tarihinden sonra verilen sulama beyannamelerine % 10 (On) oranında Geç Beyan Cezası uygulanmaktadır.
(1) Birliklerin denetimi DSİ veya Bakanlık tarafından yapılır. Birlikler mali yönden yılda bir defa ayrıca Maliye Bakanlığının denetimine tabidir.
Meskenlerde Kullanılan Elektrik ve Su Tarifesinde İndirimden Kimler Faydalanabilmektedir? 1005 ve 3292 sayılı Kanun kapsamında Vatani Hizmet tertibinden aylık alanlar. 5434, 2330, 3713 sayılı kanun kapsamında aylık almakta olan vazife ve harp malulleri ile bunların dul ve yetimleri uygulamadan faydalanabilmektedir.
Elektrik Tüketim Desteği
Destek kapsamında ödenecek ücret, hanedeki kişi sayısına göre 130-260 TL arasında değişiklik gösteriyor.
Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisinden Yararlanmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir ? En az lise mezunu olan herkes Genç Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir. Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar başvuru yapabilmektedir.
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Temel ihtiyaç desteği gıda, sağlık, kira, fatura ödemeleri gibi temel ihtiyaçlarının finansmanını sağlaması için hane halkı geliri aylık 5.000 TL ve altında olan vatandaşlara veriliyor. Başvurular Ziraat Bank, VakıfBank ve HalkBank'a yapılıyor.
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Elektrik abonelik ücreti EPDK tarafından belirlenir. Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır. 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
Kendi eviniz ya da kiralık daire olması fark etmeksizin konutlar için deprem sigortası yaptırılması gerekmektedir. Doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri sırasında DASK talep edilmektedir. Bu nedenle DASK olmadan söz konusu abonelik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri