Günümüzde en çok kullanılan tutumluluk atasözleri şunlardır: Sakla samanı gelir zamanı. Bol bol yiyen, bel bel bakar. Ayağını yorganına göre uzat.
- Damlaya damlaya göl olur: Bir şeylerden tasarruf ederek küçük miktarlarda birikim yapmak ve ya başka bir şeyin birikmesini sağlamak, sonunda büyük bir kazanç sağlar.
"İşten artmaz, dişten artar"
Atasözleri, tasarrufun hayatın her alanında değerli olduğunu hatırlatırken tasarrufta istikrarın önemi konusunda da öğütler verir.
İlgili 32 soru bulundu
Tasarruf ya da birikim, yeni yatırımlar yapmak için kenara para koymak, bu parayı bankaya ya da faiz getiren başka bir yatırım aracına vererek ekonomide yeniden para yaratılmasını ve böylece yeni yatırımlar yapılmasını sağlamaktır. Günlük dilde ise tasarruf sıklıkla, masrafları kısmak anlamına gelmektedir.
Eğer zamanında kullanmadığımız eşyalarımızı bir yerde saklarsaonlara ihtiyacımız olduğunda hemen yerinden çıkarır kullanılırız. Böylece yenilerini alarak israf yapmamış oluruz. Her konuda tutumlu olmayı, kıymet bilmeyi öğütleyen bu atasözüne göre insanlar her zaman israftan kaçınmalıdır.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Her çok, azdan olur Atasözünün Anlamı: Büyük sonuçlar veya büyük başlangıçlar, küçük adımlar ve basit başlangıçlarla meydana gelir. Bu atasözü, bir şeyi başlatmanın önemini ve küçük adımların zamanla büyük sonuçlara yol açabileceğini belirtir.
Tasarruf neden önemlidir? Tasarruf olmadan beklenmedik olaylar büyük mali yükler haline gelebilir. Bu nedenle tasarruf bir bireyin veya ailenin finansal olarak güvende olmasına yardımcı olur. Kendinize ne yapmak istediğinizi seçme özgürlüğü verir.
Tutumluluk diğer bir adıyla tasarruf demektir. Eldeki imkânları har vurup harman savurmamaktır. Zamanı, parayı, malı en doğru şekilde kullanmak tutumlu davranıştır. Sahip olunanı iyi değerlendirmeli, israf etmeden doğru şekilde kullanmalıdır.
Tasarrufu bir yaşam biçimi, bir ''de- ğer'' olarak sunan “Ak akçe kara gün içindir.”, “Ayağını yorganına göre uzat.”, “Dam- laya damlaya göl olur.”, “Sakla samanı gelir zamanı.” atasözleri bu durumu kanıtlar niteliktedir.
Sakla samanı, gelir zamanı Atasözünün Anlamı: Bir şeyi ihtiyaç olmadığında dahi saklamak, ihtiyaç anında kullanmak için faydalıdır.
Günlük kullanımda tasarruf, harcamalarınızı kontrol altında tutarak bütçenizi dengeleme ve geleceğe yönelik maddi güvenliği sağlama çabasıdır. Küçük alışkanlıklarınızı gözden geçirerek, gereksiz harcamalardan kaçınarak ve acil durumlar için kenara para ayırarak gerçekleşir.
Tasarruflu olmak, önce israf etmemek demektir. Boşa geçen zaman da, gereksiz yere yanan ışıklar da israftır. Lüzumsuz çalışan her âlet, hor kullanılan her eşya israftır. Bir işin verimsiz yapılması, ham maddelerin ziyan edilmesi, iyi planlama yapılmadığı için kaybedilen zaman ve emek hep israftır.
Atasözü Örnekleri: -Acıkan yanağından,susayan dudağından belli olur. -Ah alan onmaz, ah yerde kalmaz. -Ak köpeğe koyun diye sarılma.
Atasözü [1] Kişi, az konuşursa hem çevresindekileri rahatsız etmemiş; hem de daha az yanılmış olur. Çok dinlemekle ise çok şey öğrenir.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
Gün doğmadan neler doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir olayın ya da durumun sonucunu önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtir. Geleceğin belirsiz olduğunu ve beklenmedik şeylerin olabileceğini ifade eder.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
Bir şey yapmak isteyen yolunu bulur bir şey yapmak istemeyen nedenini bulur. Demiri kızgınken döv. Dünya savaşla başladı savaşla bitecek.
Keskin sirke küpüne (kabına) zarar Atasözünün Anlamı: Aşırı sert, kırıcı ve agresif bir tavır, sadece başkalarına değil, aynı zamanda o tavrı sergileyen kişiye de zarar verir. Bu atasözü, davranışlarımızın ve sözlerimizin hem bize hem de çevremize etkileri olabileceğini belirtir.
Atasözü İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri