Sadece akik değil, daha birçok doğal kristalin insan bedeni için şifalı olduğu bilinir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur, para, sağlık, mutluluk, aşk ve başarı gibi dileklerin Allah'tan değil de taş ile geleceğine inanmak ve ondan medet ummak günahtır.
Sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir, ancak şifayı verenin Allah olduğu unutulmamalıdır. Sonuç olarak, doğal taşların İslam'daki yeri hakkında net bir görüş olmamakla birlikte, sağlık için kullanımı caizdir.
Şifalı olduğuna inanılan taşları alıp kullanmakta bir sakınca yoktur. O, bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir. Fakat taşları programlamak diye bir şeyin dinimizde yeri yoktur. Olması istenen şeyler için taşlara o şeyleri söylemek ve neticesini ondan beklemek İslam'a aykırıdır.
Muhammed (S.A.V.) akik taşını kullanırdı. Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir.
Doğal taşlarla ilgilenen kişiler doğru kullanıldığında iyileştirici etkilerini gözlemlediklerini iddia etmektedirler. Lakin doğal taşların herhangi bir enerji yaydığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değildir.
İlgili 30 soru bulundu
Kur'an-ı Kerim, Rahman suresinin 21,22,23 ve 58. ayetlerinde üç çeşit taştan açıkça söz eder: İnci, Mercan ve Yakut.
Ametistin, doğal taş isimlerini sıralarken görüp görebileceğimiz en güçlü doğal taş türü olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
Bilim insanlarının araştırmaları sonunda şifalı olduğu ortaya çıkan akik taşı çeşitli aksesuarlar şeklinde satılabiliyor. Ruhsal anlamda insana dinginlik ve sakinlik kazandırdığı bilinen akik taşını Peygamber Efendimiz (s.a.s)'de kullandığı rivayet edilmektedir.
Faydaları saymakla bitmeyen akik taşının kullanımı özellikle İslam ülkelerinde yaygındır. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır.
Resulullah (sav) bir diğer hadiste de şöyle buyurdular: "Her kim akik yüzüğü taksa ihtiyaçlarını temin etmiştir." diye buyurmuşdur ve akik taşı'nı işaret etmişdir. Rebieturravi de bir hadis-i şerfi şöyle rivayet eder: "Akik yüzük takmak berekettir, akik yüzük takan kişinin akıbeti güzel ve hayırlı olur."
Doğal taşların herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Ancak, bazı taşlar, yüksek enerjileri nedeniyle bazı insanlar için uykusuzluğa neden olabilirler. Bu nedenle, taşları doğru amaçla ve uygun şekilde kullanmak önemlidir.
Bu dinen caiz değildir, günahtır.
Bu inanç ve çalışmaların eski din, felsefe ve kültürlerde de olduğu anlaşılmaktadır. İslam tarihinde var olmuş ve hala kalıntıları bulunan “Hurûfîler” de bu yöntemi kullanmışlardır.
Taş cansız bir varlıktır.
Daha doğrusu yer çekiminin elle tutulur hiçbir varlığı yoktur. Allah, şifasına ilacı perde yaptığı gibi, kudretine de çekim kanununu perde yapmıştır. Gerçekte ne ilacın ne çekim kanununun ve ne de başka herhangi bir sebebin bir tesiri vardır.
Taşı ilk aldığınızda iyice temizlemelisiniz. Olası negatif enerjiden bu sayede arındırmış olursunuz. Bunun için tuzlu suda yıkama ve ay ışığında bekletme seçenekleri uygun olacaktır.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Akik taşı vücuda takıldığında takan kişiye nazar değdiği sırada bu enerjiyi kendine çekerek çatlayarak kişiyi nazardan koruduğu bilinir.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Ali'ninkinde "el-mülkü lillâhi / Mülk Allah Tealaya mahsustur" ibarelerinin yazılı olduğunu bildirmektedir.
Peygamber'in iki kürek kemiği arasında bulunan ve herhangi bir insandaki normal bir benden daha büyükçe olan "ben", ilgili kaynaklarda genellikle onun (s.a.) peygamberlik alametlerinden birisi olarak değerlendirilmiş ve "nübüvvet/ peygam- berlik mührü" anlamına gelen "hâtemü'n-nübüvve" diye isimlendirilmiştir.
Ashabdan altın yüzük takmakta olanlar ise yüzüklerini çıkarmışlar yahut gümüş ile tebdil etmişlerdir. Peygamber Efendimiz gümüş yüzüğünü genellikle sol elinin serçe parmağına takmış ve yazışmalarda mühür olarak kullanmıştır.
Sitrin taşı para taşı yada tüccar taşı olarak bilinir ve yüzyıllar öncesinden bu şekilde kullanılmıştır. Parasal gücü arttırdığına inanılır.
Günümüzde en çok kullanılan şifalı taşların başında akik taşı gelir. Turuncu, kırmızı, mavi, yeşil ve beyaz renkli akik taşları kolye, halhal, bileklik ve yüzük gibi takılarda da kullanılır.
Taşı ilk aldığınız zaman ve aldıktan bir süre sonra, taşınızı kötü enerjilerden arındırmak için temizlemeniz gerekir. Bunun için tuzlu suda yıkama, güneş ışığında ve ay ışığı altında bekletme gibi seçenekler mevcuttur. Böylece taşınızı “sıfırlamış” olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri