Konteyner Talebinde Bulunanlar Kira Yardımı Alabilir mi? Yeni bir eve taşınmak isteyen depremzedelere 15 bin TL tutarında taşınma yardımı yapılıyor. Ancak konteyner ev başvurusunda bulunanlar ve başvurusu onaylanarak konteyner eve yerleştirilenler bu yardımdan faydalanamıyor.
Vatandaş, eğer kendi istiyorsa konteynere müracaat etmişken vazgeçip yine kendi e-devlet sistemi üzerinden kira yardımına müracaat edebilir, bu tam tersi de olabilir” şeklinde konuştu.
Duyuruya göre konteyner yardımı öncelik sırasına göre verilecek. Karara göre, "Fiilen oturmakta olduğu evi sırasıyla yıkık, acil yıktırılacak veya ağır hasarlı tespit edilenlerden aynı yerde hasarsız ikinci bir konutu olmayanlar, öncelikli gruplardan başlamak suretiyle yerleştirilecektir."
"Kiracılara da konteyner kent imkanı sağlıyoruz"
Bundan önce kiracılar konteyner kentlerde geçici barınma merkezi olarak çok istisnai durumlar olmazsa kiracılar konteyner kentlerde barınmıyorlardı. Oysa şimdi ev sahipleri konteyner kent istiyorsa orada barınma ihtiyacını giderebilecek.
e-Devlet konteyner ev başvurusu yapmak için; T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınızı açın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazın. Çıkan ekranda yer alan başvuru formunu doldurun.
İlgili 31 soru bulundu
KİRA YARDIMI ALAN KONTEYNER BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ? Deprem sonrası barınma ihtiyacını karşılamak için e-Devlet üzerinden Konteyner Ev yardım talebinde bulunmak mümkün. Bu yardımın alındığı takdirde e-Devlet üzerinde belirtilen bilgilere göre, depremzedelere aylık olarak barınma yardımı yapılmayacak.
e-Devlet konteyner ev başvurusu yapmak için; T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazdığınızda çıkan formu doldurmanız gerekir.
TAŞINMA YARDIMI KİMLERE VERİLİR? Gerçekleşen deprem felaketinde yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere 15 bin TL taşınma yardımı verilecek.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adıyaman'da deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ''Ev sahipleri de kiracılar da konteyner kentlere gidebilecek. Öncelik yakınlarını kaybedenlerde olanlar'' dedi.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Evleri az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere ve fiilen ikamet edilmeyen konutlara barınma desteği yapılmamaktadır. Konutu hasarlı olan afetzedelerden konteyner talebi olanlara sadece taşınma yardımı yapılacak olup, ayrıca kira yardımı yapılmayacaktır.
Bakan Soylu, köylerde de afetzedelere konteyner verileceğini ifade ederek, "Burada nasıl konteyner kentler oluşturduysak çadır kentler oluşturduysak sağ olsun Kırıkkale Valimizde aynı şekilde köylerde de yaptı.
Depremzedeler bölgelerde kurulan AFAD çadırlarına yerleştirilirken, depremde evi hasar gören ve kullanılamaz hale gelenler için AFAD konteyner ev başvuruları başladı. TOKİ'nin yapacağı deprem konutları sürecinde bu konteyner evler depremzede vatandaşlara barınma imkanı sağlayacak.
Eğer ağır hasarlı konutlarda kiracılar varsa burada da 15 bin liraya kadar taşınma yardımı gerçekleştireceğiz. Ağır hasarlı konutlardaysa ve konteynere geçiyorsa onlara da 15 bin lira bir yardımda bulunulacak. Yine bunun yanısıra özellikle eşya hasarları fazla.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşınma yardımının 28 Şubat 2023 hesaplara yatırılacağını duyurmuştu. Başkan Erdoğan, 6 Mart ( bugün) sona eren Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, depremzede vatandaşlara sağlanacak olan taşınma yardımı ödemelerinin başladığını söyledi.
Ancak konteyner ev araziye sabitlenmiş bir yapıysa; elektrik, su, kanalizasyon gibi temel bağlantılar sağlanmışsa yapı tanımına dahil edilirler. Bu da konteyner ev için imar gerektiğine işaret eder.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Evinizin konumunu ayarlayamasanız bile pencerelerin konumunu ayarlayabilirsiniz. Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz.
Şöyle ki, yaptıracağınız prefabrik eve elektrik, su, doğalgaz gibi abonelikler ruhsatlandırma işlemleri neticesinde alınabiliyor. Yani Prefabrik ev ruhsatı, elektrik, su, doğalgaz gibi abonelikler için alınması gereklidir.
Konteyner evler, doğru şekilde yalıtılmış olsalar bile, yaz aylarında sıcak olabilirler. Bunun nedeni, konteyner evlerin metal yapısının güneş ışınlarını emmesi ve iç mekanda sıcaklığın artmasına neden olmasıdır.
İmarsız araziye, yani tarlaya konteyner inşa etmek için belli başlı şartların sağlanması gerekir. Bu şartların başında tarla vasfında olan arazinin genel anlamıyla yola sınır olması gerekir ve aksi durumlarda inşaat izni verilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri