Dudak Fırçasından Yararlan Dudak fırçası sayesinde ruju taşırmadan, eşit miktarda dağıtarak uygulayabilirsin. Dudak fırçası ile özellikle koyu ve canlı renklerde yaşanan rujun dudak çizgisinden dışarı taşması gibi istenmeyen durumların önüne geçebilirsin.
1- Mat rujun yapısı zaten kurudur. Bu nedenle dudağınızdaki kuruluğu iyice ortaya çıkarabilir. Uygulamadan önce dudağınızı kullanmadığınız bir diş fırçası ile hafif dairesel hareketlerle fırçalayın. Böylelikle daha pürüzsüz bir uygulama elde edersiniz.
Mat ruj sürmeden önce dudaklarınızı iyi bir şekilde hazırlamak önemlidir. Dudaklarınızı nemlendirmek için bir dudak balsamı kullanabilirsiniz. Ayrıca, dudak peelingi yaparak ölü derilerden arındırabilirsiniz. Dudaklarınızın pürüzsüz ve yumuşak olması, mat rujun daha iyi bir şekilde tutunmasına yardımcı olacaktır.
Pudra, sabitleyici ve matlaştırıcı özelliği ile rujun kalıcılığını artırır. Dolayısıyla rujunu sürdükten sonra sabitleyici pudra uygulayarak dudak makyajını daha kalıcı hale getirebilirsin. Pudrayı uygulamadan ağzını kapat ve gülümsermiş gibi yap.
Rujun kalıcılığını artırmak için ruj sürmeden dudağınıza pudra sürün. Bu işlem, rujunuzun uzun saatler dudağınızda kalmasını sağlar. 2- Dudaklarınızı nemlendirin: Rujunuzu sürekli tazelemek istemiyorsanız, ruj sürmeden önce dudağınızı nemlendirmeniz gerekir. Nemli ve yumuşak bir dudak rujun kalıcılığını artırır.
İlgili 21 soru bulundu
Tene uygun ruj seçimi
Ten rengi, saç rengi ve göz rengi koyu olanlar, ruj seçerken soğuk renklere yönelmelidirler. Esmer tenliler: Esmer tenlere uyumlu olan hafif pembeler, yumuşak fuşyalar ideal seçimlerdir. Açık sarı saç, açık renk göz ve açık renk bir tene sahip olanlar ise sıcak renkleri tercih etmeliler.
Parlak renkli ve sedefli rujlar açılmadan 2,5 yıl, açıldıktan sonra en fazla 6 ay dayanır. Pastel renkli, mat rujlar ise açılmadan 3 yıl, açıldıktan sonra en fazla 1 yıl dayanır. Bozulan rujun, kokusu ve rengi değişir, yumuşar, yağlanır. Rujlar aşırı soğuk ve sıcak ortamlardan uzak tutulmalıdır.
Kalıcı dudak renklendirme işleminin kalıcılığı ortalama 1-1.5 yıldır. Zamanla, dudaklar yavaş yavaş kendi doğal rengine döner ve rengi daha az belirgin hale gelir.
Kalıcı dudak renklendirmesi uygulaması ile dudaklarınız her zaman ruj ve dudak kaleminizi yeni sürmüşsünüz gibi görünecek. İşlem öncesi uygulanan anestezi kremi ile işlem konforlu bir şekilde acısız uygulanabilir. Sadece iki saat sonra istediğiniz dudak rengine sahip olursunuz.
İnce dudaklıların en çok yaptığı makyaj hatası
İnce dudaklara sahipsen, koyu renkli ruj trendini es geçmelisin. Koyu renkli rujlar dudaklarını daha ince gösterme eğiliminde olabilir. Eğer özel günlerde bordo gibi tonları tercih etmek istersen mutlaka dudak kalemiyle dudak çerçeveni biraz genişletmelisin.
Daha hafif tonlarda ruj sürün
Özellikle koyu renkteki rujlar dudaklarınızın olduğundan daha küçük gözükmesine sebep olur. Açık tonlardaki rujlar ve parlatıcılar ise ışığın parlaklığı yansıttığından dolayı daha dolgun dudaklara sahip olmanızı sağlar.
Likit mat ruj uygularken isterseniz dudak kalemi ile çerçeve çizerek başlayabilirsiniz ya da dudak kaleminiz yoksa ince uçlu eyeliner fırçasını kullanarak da ruju kullanarak çerçeve çizebilirsiniz. Ben eyeliner fırçası ile dudaklarımı çerçeveledikten sonra likit mat ruju uyguladım.
Dudaklarınıza biraz vazelin sürün ve birkaç dakika bekleyin. Ardından pamuk bir bez ile yumuşak ve dairesel hareketler ile rujunuzu silin. Diğer bir yöntem ise doğal yağlardan yardım almak. Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı işinizi görecektir.
Eğer o gün öpüşme ihtimaliniz varsa sizin için en doğru seçim parlatıcı olacaktır. Özellikle uzun süre kalıcılığı olan mat rujlar kuruma eğilimi gösterir. Eğer dudaklarınız yeterince nemli değilse rujunuz berbat görünebilir. Sıvı formülü ile dudak parlatıcıları ise bu görünüme neden olmaz.
1 yemek kaşığı vazelini ilk önce benmari usulü eritiniz. Daha sonra erittiğiniz vazelinin içerisine 1 tatlı kaşığı karabiber yağı ve gliserin, güzel koku için 1 çay kaşığı vanilya, nemlendirme ve yumuşak yapısı için 1 çay kaşığı aloe vera yağı ve istediğiniz renkte gıda boyasını dökerek karıştırabilirsiniz.
Hangi durumlarda yapılmamalıdır: Kişinin acı eşiği çok düşükse, regl dönemine 1 hafta kala gelmemesi önerilir.(zira bu dönemde hassasiyet oluştuğundan, anestezik kremler de yüzde yüz etki etmemekte ve acı hissi oluşabilmektedir).
Regl döneminde ağrı eşiğiniz oldukça düşük olduğundan dolayı bu işlem çok tavsiye edilmemektedir.
Kullanılan boyalar bitkisel olarak hazırlandığı için kendi içerisinde kendini parçalama yetisine sahiptir. Bu sebepten dolayı da abdest tutmama gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.
“Ortalama bir kadın, ömrü boyunca 6 kilo ruj tüketecek.”
Ancak şunu belirtmekte fayda var; burada kullanılan pound, ABD'nin geleneksel ölçüm sistemlerinde kullanılan bir kütle birimi. 6 pound yaklaşık olarak 2.72 kilograma denk geliyor.
Ne zaman atacağınızı bilin: Göz farının ortalama 3 sene kadar raf ömrü vardır. 3. Göz farının birçok farklı kullanım şekli ve boyutu vardır: Uzun zaman boyunca göz farı sadece pudra olarak sunulduğu halde şu anda stik, krem, köpük hatta jel olarak da bulunabiliyor.
Rujların bozulup bozulmadığı da kapatıcılar gibi koku ve dokusuna bakılarak anlaşılabilir. Kuru ve değişmiş bir görünüme sahipse muhtemelen ömrü tükenmiştir. Rujlar genelde 2 yıl kadar dayanabilir.
Koyu renk rujlar hem dudakları ince gösterir, hem de kusurları vurgular. Ruj seçerken yüze canlılık veren pembe, gül kurusu veya şeftalinin dudak renginize yakın doğal tonlarına yönelin. Genç ve modern bir görünüm için, saten bitişli yarı mat rujları öneririm.
Özellikle açık tonlardaki pembe rujlar sarışın kadınlara çok yakışır. Çünkü sarı ve pembe birbirinin zıt renkleridir. Bu yüzden sarı saçta pembe ruj güzel durur. Soğuk alt tonlu açık pembeler ile fuşya gibi canlı pembeler açık/beyaz tenlilere çok yakışır.
Kırmızı ve bordo esmerler için ruj renkleri listesinin başında geliyor. Özellikle koyu kırmızı ruj renkleri feminen bir duruş yakalamak için ideal. Eğer esmer tenine hafif bir makyaj yapmayı tercih edersen de şeftali ve hafif pembe ruj renkleri tam sana göre.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri