Shiffa Home Tatlı Badem Yağı doğal içeriği sayesinde hem cilt bakımında hem de saç bakımında rahatlıkla kullanılabilir.
Duştan önce, saç yoğunluğunuza göre göre 2- 3 yemek kaşığı kadar badem yağı, saç diplerine yedirerek ve saç uçlarına sürülür. Bir bone yardımı ile saçlar kapatılır. En az 1 saat bu şekilde bekletilir , sonrasın şampuan kullanılarak saçlar yağdan arındırılır.
Karışım saça sürüldükten sonra yaklaşık 30 dakika bekletilir ve ılık su ile yıkanır. Saçların daha canlı ve parlak olmasını sağlayan bu kür haftada bir kez düzenli olarak uygulandığında saçların hızlı uzamasını destekler. Ayrıca badem yağı şampuan içine eklenerek de kullanılabilir.
Tatlı badem yağı saçta yarım saat bekletildikten sonra bol ılık su ile durulanmalıdır. Bu yağ kaş ve kirpiklere de özenli bir şekilde sürülür. Bu badem yağı kaş ve kirpiklerin de güçlenerek gürleşmesini sağlar.
Badem yağının yüksek antioksidan içeriği ve barındırdığı E vitamini, saçlarınızı yıpratan çevresel unsurlara karşı koruyucu etki gösterir. Böylelikle saçlarınızın rengini, ışıltısını, sağlığını ve direncini daha kolay bir şekilde koruyabilir, yıpranmış saç tellerinizi eski gücüne ve hacmine kavuşturabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Badem yağını haftada en fazla 2 ya da 3 kez saçlara kullanmanız bakım için yeterli olacaktır. Fazla kullanıldığı takdirde saçta yağlanmaya yol açabilir. Badem yağında omega 3 yağ asitleri, D, E ve A vitaminleri bulunmaktadır. Bu içeriği ile kıl köklerini besleyen doğal yağlar arasında önemli bir yere sahiptir.
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler. Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır.
Tatlı badem yağı en çok satılan ve saç ürünü olarak kullanılması önerilen yağdır. Tatlı badem yağının saçınızın sağlıklı görünmesi için denemeniz gereken özellikleri ve faydaları hemen aşağıda... Badem yağı iyi bir yumuşatıcıdır, yani saçınızdaki boşlukları hücresel düzeyde doldurabilir.
Badem yağı gibi çeşitli doğal yağlar da saç derisini besler ve kuru saç derisi için doğal bir çözüm olabilir. Fakat uzun vadede kuru saç derisi için geliştirilmiş bir şampuanla desteklemeniz çok daha iyidir.
Cilt Bakımında Kullanımı
İçeriğindeki E vitamini, ciltteki serbest radikalleri azaltarak yaşlanma belirtilerini azaltır. Ayrıca ciltteki kızarıklıkları ve tahrişleri hafifletir, sivilceleri azaltır ve cilt tonunu eşitler. Tatlı badem yağı, cilt bakım ürünlerinde kullanılabilir veya doğrudan cilde uygulanabilir.
Saç büyümesi için en popüler yağlardan bazıları hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, hint yağı ve argan yağıdır. Bu yağlar saç derisini ve saçı yumuşatmaya, saç büyümesini desteklemeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Badem. Badem Omega-3 yağ asitleri ve E vitamini içerdiği için hem saç köklerini besler hem de saça nem kazandırır.
Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır: Eğer badem yağı dâhilen kullanılacaksa, yemeğin ya da salatanın içine bir tatlı kaşığı ilave edilir. Eğer dâhilen ve direkt kullanılacaksa bir çay kaşığı içilebilir. Ya da bir bardak suyun içine bir çay kaşığı ilave edilerek içilebilir.
Badem yağı içeriğinde yüksek miktarda e vitamini bulunur. Bu yüzden fazla kullanımı istenmeyen sorunlara yol açabilir. Bu sorunlardan en sık rastlananı ise tüylenmedir. E vitamini kıl köklerini besleyen bir vitamin olduğu için yüzde fazla kullanıldığında tüylenme sorununa sebebiyet verebilir.
Güçlü antioksidan özellikleriyle ön plana çıkan, E vitamini içeriği ile kaş ve kirpik köklerinin beslenmesini sağlayan badem yağı, kaş ve kirpik dökülmelerini engelleyerek sağlığını korur.
Badem yağı, cildi çok iyi nemlendirir, yenilenmesine yardımcı olur ve parlak, canlı bir görünüm kazandırır. İçerisindeki zengin vitaminler, mineraller ve doğal asit dengesi sayesinde cildimiz için her zaman kullanabileceğimiz en uygun nemlendiricilerden bir tanesidir.
Badem yağını doğrudan saçlarınıza uygulamak için avuç içlerinize uygulamadan önce az miktarda yağ sürün. Parlaklığı ve yumuşaklığı arttırmak istiyorsanız saçınızın uçlarına özellikle dikkat edin. Badem yağı ile saç derinize masaj yapın ve saçınızı topladıktan sonra yağı saçınızda bırakın.
Badem yağı, iki farklı gruba ayrılır: Tatlı badem yağı ve acı badem yağı. Besin değerleri açısından oldukça benzer olan bu iki bileşenden yalnızca tatlı badem yağının cilt bakımında kullanılması uygundur. Bu iki ürünün arasındaki tek fark, farklı badem ağaçlarından elde edilmeleridir.
Saç dökülmesi ve saçların güçlendirilmesi için sıklıkla tercih edilse de direkt saça sürüldüğünde hem yağlı bir görüntüye sebep olur hem de saçtan temizlemek oldukça zor. Bu nedenle şampuanınıza ekleyebileceğiniz 7-8 damla badem yağıyla da aynı etkiyi görebilirsiniz.
Saç bakım yağı nasıl kullanılır sorusunu merak eden kullanıcılar, bu yağları ıslak saça uygulanabileceği gibi kuru veya nemli saça da uygulanabilmektedir.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri