Çiğ olarak tüketebileceğiniz lor peynirini tavada kızartarak da afiyetle tüketebilirsiniz. Çeşitli baharatlarla karıştırılarak, tüketebileceğiniz eşsiz lezzete sahip bu peynir; börek, poğaça gibi hamur işlerine de lezzet kazandırmaktadır.
Onunla hazırlanan kahvaltılıklar ise farklı çeşitlerde olabilir. Lor peynirli salata, lor peynirli lokmalık lezzetler, lor peyniri mezesi çok güzel aperitifleri arasındadır. Hatta lor peyniri ile şerbetli tatlı ve lorlu kurabiye bile yapılır.
Kaynatılarak yapıldığı için pişmiş (pastörize) bir peynirdir. Kalsiyum oranı yüksektir ve bebek beslenmesine uygundur. Kurabiye, pasta ve börek yapımında kullanılır. Tatlı lor peynirini süzdüğümüzde elde edilen peyniraltı suyu da çok değerlidir.
İlgili 31 soru bulundu
Yumurta kırılıp tuz eklenerek çırpılır. Lorun üstüne eklenir. Karıştırılarak pişirilir.
Soğan ve biberler kavrulunca, salça ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Üzerine lor peynirini ekleyerek, tekrar karıştırıyoruz ve birkaç dakika daha kavuruyoruz. Ocaktan alarak, sıcak sıcak servis ediyoruz.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Balıkesir Ayvalık mutfağında yer alır.Lor tatlısı 1920'li yıllarda Yunanistan'ın Girit adasından Balıkesir'in Ayvalık ilçesine yerleşen aileler tarafından getirilmiştir. Giritli Türklerin mutfağına ait bir tatlıdır.
1 Porsiyon (Orta) Lor Peynir Tatlısı (Tatlandırıcılı) 179,10 kaloridir.
Hazırladığınız bebek loru/ bebek peynirini küçük kaplar içerisinde derin dondurucu da iki ay saklayabilirsiniz.
Lor Peyniri Nasıl Yenir? Sütün en saf hali lor peyniri, çiğ olarak tüketilebileceği gibi pişirilerek de sofralarda yer alabilir.
Öncelikle 1 su bardağı lor peynirimizi ufaklayalım. İçine 1 yumurta ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım. Uygun tavaya sıvı yağımızı dökelim. Yağımız ısınınca lor peynirli karışımdan 1'er yemek kaşığı tavaya dökelim.
LOR MU ? Yoğurt altı suyu ya da ayranın kaynatılması ile oluşan pıhtıya "çökelek"; Peynir altı suyunun kaynatılması ile elde edilen pıhtıya "lor" deniyor.
12Lor Peyniri
Yalnızca 3 malzemeden oluşan lor peynirini, kahvaltıda sade bir şekilde de tüketebilirsiniz.
Lor ve çökelek aynı şey mi? en çok sorulan ve bu anlamda cevap arayan soruların başında gelmektedir. Lor ve çökelek, lezzetleri saklama koşulları ve aromaları ile birbirinden oldukça farklı iki peynir türüdür. En basit anlatımı ile Lor peyniri sütten, Çökelek ise ayrandan yapılır diyerek özetlemek mümkün.
Lor yağsız tuzsuzdur. Halk tabirince "yavan"dır. Çökelek ise biraz daha sarımsıdır (bunun hayvansal yağ oranı) Tabi beyazlarıda var bunda ise bitkisel yağ kullanılmıştır. Bu arada Lor peyniri ucuz gözüyle bakılır.
Lor peyniri hem doyurucu hem de lezzetli bir peynir türüdür. Peynir eğer hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Tüm peynir çeşitleri, ışıksız ortamda, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Ambalajı açıldıktan sonra ise uygun bir saklama kabında, hava ile teması kesilerek korunmalıdır.
Lor peyniri kesilen sütten elde edildiği için buzdolabında en fazla 3-4 gün bozulmadan saklayabilirsiniz. Tulum, mihaliç, eski kaşar ve hellim gibi sert yapıda peynirler hava almadığından emin olduğumuz sürece, sıkıca sarılı olarak 3-4 hafta buzdolabında saklanabilir.
Paket açılmadığı sürece ort. 15 gün dolapta bekletilebilir. Paket açıldığı zaman 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Bu nedenle satın alınan lor, en fazla 3-4 gün buzdolabında korunaklı bir şekilde saklanabilir. Buzdolabında muhafaza edilecek olan peynir, kapalı bir kavanoz ya da saklama kabı içerisinde saklanabilmektedir.
Yarım kilo lor peynirini bir kaseye alın. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı nane, yarım tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı çörek otu Yarım çay bardağı ince kıyılmış cevizi ekleyip servis yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri