1 su bardağı pudra şekeri için 1 su bardağı toz şeker ile 1 yemek kaşığı mısır nişastasını robottan çekmeniz yeterli olur. Sıvı alternatifler de şekerin yerini tutmada oldukça iyidir. Bal, agave şurubu, akçaağaç şurubu gibi alternatiflerin her biri için doğru ölçü 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik şeklindedir.
Fruktoz, meyvede doğal olarak bulunan şekerdir. Toz halinde bulunduğu için tariflerde rahatlıkla kullanılır. 100 gram şeker yerine sadece 60 gram fruktoz yeterli olacaktır.
Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ve ya şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak hurma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
"İnsanlar geçmiste asırlar boyunca, hurma, üzüm, elma ve armut gibi yogun sekerli meyvelerin suyunu sıkarak "seker" niyetine kullanmıslar.
İlgili 22 soru bulundu
Diyetisyen Zeynep Çapay yazdı. pancar şekeri, akçaağaç şurubu, agave şurubu, pekmez, bal, hurma şekeri, mısır şurubu ve esmer şeker kıyaslanmış, hangisi daha faydalı diye araştırılmış. Bu kıyaslanan doğal şeker gruplarında en faydalı ve en yüksek antioksidana sahip şeker türünün hurma şekeri olduğu anlaşılmış.
Meyve şekeri olarak da bilinen fruktoz, en çok meyvelerde ve balda bulunur. Yüksek bir enerji düzeyine sahip olan fruktoz, glikoza oranla 2 kat daha tatlı bir şeker türüdür.
Pekmez de şekere alternatif olarak kullanabileceğiniz malzemelerden biri. Özellikle harnup pekmezi, hurma pekmezi gibi daha tatlı pekmezleri kullanmak tatlılarınızın lezzeti açısından daha bir şahane olacaktır.
1 su bardağı şeker. 1 su bardağından az üzüm pekmezi.
Şekere alternatif olarak hurma, meyve püresi, yacon şurubu, bal ve akçaağaç şurubu kullanabilirsiniz.
Bir yemek kaşığı kuru stevia yaprağı, bir bardak toz şekere eşdeğer tattadır.
Evde toz şekerin olmadığı durumlarda yemek ve hamur işi tarifleri için küp şeker kullanılabilmektedir. Buna göre 1 su bardağı dolusu küp şekerin ortalama sayısı 40 ile 45 arasındadır.
Mutfak Ölçüleri: Tariflerde Kullanmanız İçin Standart Ölçüm Listesi. Bir su bardağı şeker, 120 gr un, 250 ml su… Tüm bu miktarlar ürün hazırlığı esnasında kafanızı karıştırıp stres olmanıza mı neden oluyor?
1 su bardağı 200gr toz şekerdir, bu da 40-45 adet küp şekere denk gelir. 2/3 su bardağı 93 gram. 1/2 su bardağı 70 gram. 1/4 su bardağı 35 gram. 1 yemek kaşığı 9 gram. Şeker = Gram Dönüştürme.
Pekmezdeki basit şekerler kana hızlı karıştığından, diyabeti olan bireylerin şeker ve bal gibi pekmezi de fazla tüketmemesi önerilmektedir. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziren anneler ile iyileşme dönemindeki hastaların diyetinde olması gereken bir besindir.
Çünkü bu nefis, harika, yumuşacık kekin içinde hiç şeker yok! Sadece pekmezle tatlandırıyorsunuz ve tadına doyum olmuyor. Üstelik pekmezin pişince verdiği aromalı kokusu da cabası.
kurabiye ya da kek yaparken genellikle şeker yerine pekmez ya da bal tercih ediliyor ama nasılsa şeker tüketmiyorum diye düşünmeyin çünkü pekmezi defalarca pişirmek oldukça zararlı. A Haber'e konuşan uzman isim, "Tatlı yapımında kullanılıp da tekrar tekrar pişirilmesi yine daha da zararlı olmasına yol açabiliyor.
Fibrelle, The Lifeco ve Canderel gibi markalar, en iyi tatlandırıcı markaları arasında sayılabilir.
İçinde hiç rafine şeker olmayan, bol fındıkla hazırlanan şekersiz kakaolu kek, normal bir kakaolu kekten tat anlamında farksız. Minicik bir farkı var, o da kekinizin klasik bir kek kadar pofuduk olmayışı. Mis kokusunu ise kakao ve vanilya özütüne borçlu. Keki fitleştirmek de mümkün.
Bal ısıl işleme tabi tutulmamalıdır yani kek, kurabiye gibi fırınlama ve pişirme işlemi gerektiren yiyeceklerde kullanılmamalıdır. Balı soğuk veya ılık sütlerinizi, meyve salatalarınızı veya tam buğday unu ile hazırladığınız pancakelerinizi tatlandırmak için kullanabilirsiniz.
Kalbe zarar veriyor
Institute of Medicine'ın raporuna göre şeker kötü kolesterol olarak bilinen LDL ve trigliseridlerin yükselmelerine neden olarak damar tıkanıklığına yol açabiliyor. Damarların içindeki bu parçacıkların artması da kalp krizi riskini yükseltiyor.
Esmer şeker, halk arasında en sağlıklı şeker olarak biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri