Emprime baskıya ahtapot baskıda denmesinin sebebi kalıpların ahtapot denen baskı makinesinde otomatik olarak tişörtlere basılmasıdır. Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir.
Emprime baskılarda degrade adı verilen renk geçişleri ve çeşitli resim baskıları yapmak mümkün değildir. Emprime baskı türünde yalnızca standart renkler basılabilir. Moda trendlerine bağlı olarak emprime kumaşlardan oluşan tekstil ürünlerinin çeşitleri her geçen gün artış gösterir.
Serigrafi işlemlerin manuel olarak, yani kalıplar üzerinde boyaların ragle aracılığıyla el ile çekilmesi iken, emprime endüstriyel makinalar aracılığıyla boyanın uygulanmasıdır. Makinalar stabil kaliteyi, basıncı, mesafeyi vb. teknik detaylar sayesinde, serigrafiye göre çok daha iyi sağlar.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Eğer baskı projesinde hız ön planda; maliyet ve kalite ikinci plandaysa çoğunlukla dijital baskı tercih edilir. Ancak proje geniş bir zamana yayıldıysa, baskı yapılacak ürün sayısı fazlaysa ve kalite standartları işin hızına göre öncelik sahibiyse ofset baskı gibi farklı baskı teknikleri daha kullanışlı hale gelebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
orijinal baskı (original edition)
Bir kitabın veya haritanın yapılan ilk baskısı ve yayımı.
Baskılar sudan etkilenmez ve diğer baskı tekniklerinden çok daha fazla dayanıklıdır. Genelde solvent bazlı dijital baskı makinelerinde renk solma süreleri iki sene kadarken UV Baskı bu süreyi iki katına kadar çıkarmaktadır. Renkleri diğer baskı çeşitlerine göre daha canlı ve sorunsuz bir şekilde oluşturur.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
UV baskı, diğer baskı yöntemlerine göre daha dayanıklı ve kaliteli bir baskıdır. UV baskıda, mikro boyuttaki boya tanecikleri ürünü işler ve boyalarının ürün yüzeyine değdiği anda ultraviyole ışınlarıyla kurutularak baskı elde edilir. UV baskı sayesinde boyaların kuruma süresi 1 saniyenin altında gerçekleşir.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
Süblimasyon baskının en önemli avantajı, baskının oldukça kalıcı olmasıdır. Renk haslıkları oldukça yüksektir. Süblimasyon baskıda, mürekkep yüzeyde kalmayıp kumaşa işlediği için, boya yüzeyde hissedilmez. Dolayısıyla boyada çatlama, kırılma, solma ya da deformasyon olmaz.
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
Su bazlı boyalar suda çözünür, ancak kuruduktan sonra suya dayanıklı hale gelir. Bağlayıcı olarak, akrilik, vinil, PVA veya alkid gibi farklı malzeme türleri kullanılır.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
Baskı yapacağınız sublimasyon baskıya uygun ürün
Pekii, akıllarda bir soru daha var muhtemelen 'Her ürüne sublimasyon yapılabilir mi? / Hangi ürünlere sublimasyon baskı yapılabilir?' Maalesef her ürüne sublimasyon baskı yapamazsınız. Baskı yapacağınız ürünün polyester içerikli olmalıdır.
Dijital Baskı Kumaş Fiyatları
Bunun yanında dijital baskı kumaşlar dayanıklı ve uzun süre canlı kalan kumaş türlerinden olduklarından dolayı uzun süre kullanmanıza olanak sağlarlar.
Baskı balatanın bitip bitmediğini anlamak için el frenini kaldırıp aracınızı hareket ettirmeye çalışın. Eğer güçlü bir çekiş söz konusuysa ve pedal kavraması ortalardaysa baskı balatanın sağlam olduğunu söylemek mümkündür. Diğer taraftan çekiş gücünde eksilme mevcutsa baskı balata bitmiş olabilir.
Yüksek baskıresim ağaç, linol, plastik levhalar, kontrplak gibi kalıpların çeşitli oyma aletleri ile oyularak, oyulmayan bölümlere merdane ile boya verilerek yapılan bir baskıresim tekniğidir. Yüksek baskıresim ya da rölyef baskıresim en eski baskıresim tekniğidir.
Farklı yüzeylerde çeşitli boya seçenekleriyle uygulanabilen serigrafi baskı işlemi, özel bir elek yardımıyla boyayı kalıcı ve etkili hâle getirir.
Nedir bu su bazlı boya? Su bazlı boyanın yapısında dolgu, suda çözünen bağlayıcı ve mikroskobik plastik parçacıklar vardır. İçerisinde buluna suda çözünen bağlayıcılar sayesinde suda çok kolay çözülür. Kuruduğunda ise suya karşı oldukça dayanıklı bir hal alır.
DTF İngilizce'de “direct to film” kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Yani Türkçe'si “doğrudan film üzerine” demektir. Transfer baskı sektöründe de DTF baskı transfer yapılacak görselin doğrudan film üzerine basıldığı tekniğe denir. Film üzerine basılan görsel sonradan objenin üzerine aktarılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri