Taviz kelimesinin TDK sözlük anlamı ödün demektir. Taviz vermek deyimi ödün vermek ile aynı anlama geliyor. Taviz Vermek Ne Demektir? Taviz vermek herhangi bir sorun çıkmaması adına kişinin ya da kurumun veya devletlerin kendi haklarının büyük ya da küçük bir bölümünden vazgeçmesi olarak değerlendiriliyor.
Taviz sözcüğü dilimizde yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Taviz sözcüğünü fazla kullandığımızda yerine taviz kelimesinin eş anlamı olan ivaz ve ödün sözcüklerini kullanabiliriz.
Taviz vermek, bir konu ya da durum ile ilgili bir nevi müsamaha göstermektir. Yani kuralları esnetmek ve anlayış göstermek anlamlarında da kullanılır. Taviz Vermek Ne Demek? Taviz vermek ifadesi ödün vermek ve müsamaha göstermek anlamında kullanılmaktadır.
Bir sonuca bağlanmayan tartışmalarda ve uyuşmazlıklarda taraflardan birinin kendi hakkından vazgeçmesine ödün vermek denir. Bu kelime, bazı durumlarda fedakarlık kelimesinin yerine de kullanılır.
Cevap: Cevabımızı Öğrenelim : → Bir şeyi elde etmek için başkalarına fırsat tanıtmamak ,ilgilenmemelerini sağlamaktır.
İlgili 31 soru bulundu
sıfat Ödün niteliğinde olmayan, ödün vermeksizin yapılan, ivazsız, tavizsiz.
Tavizkâr TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat Ödüncü
Odun gibi TDK sözlük anlamı şu şekildedir: anlayışsız, görgüsüz, kaba.
Diplomasi, uluslararası siyasî ve hukukî iletişim demektir. Sorunların çözümü için karşılıklı (iki veya daha fazla ülkenin bir araya gelmesiyle) anlaşma/antlaşma imzalanır. Devletlerin temsilcilerinin sözlü veya yazılı konuşma eylemlerini ifade eder.
1) Ruhsatsız veya motor/şasi numarası olmayan araç. Genelde illegal olaylarda kullanılırdı. Eski bi kullanım. 3) Cinsel manaya çekildiği de oluyor, günümüzün bir modası sadece ileride geçecek.
Ödün kelimesi için ivaz ve taviz olarak bilinen kelimeler eş anlamlıdır. Ödünün eş anlamlısı için iki tane kelime bulunur. Bunlar ivaz ve taviz şeklindedir. Bunun için ivaz, taviz ve ödün kelimeleri arasında eş anlamlı bir bağ odağı olduğu görülmektedir.
Ödün niteliğinde olmayan, ödün vermeksizin yapılan, ivazsız. Ödün vermeyen (kimse).
Unutmayın, taviz tavizi doğurur. Taviz, tavizi doğurur. Kimsenin kölesi değilsin, kimse de senin kölen değil.
Misak-ı Milli'den verilen ilk taviz Batum'dur.
Lazistan'ın liman kenti Moskova Anlaşması ile Gürcülere bırakılmasına rağmen 20 Mart 1921'de Sovyetlerin ünlü Kızıl Ordu birlikleri, bölgedeki TBMM birliklerine saldırmış, hatta bir kısmını esir almıştı. Çünkü Moskova Anlaşması'nın haberi Batum'a ulaşmamıştı.
Doğrulanmış Cevap
dürüstlükten şaşmamak, sapmamak.
Siper etmek, bir şeyin olumsuz etkisinden korunmak amacıyla önüne bir şey çekmek ya da korunaklı bir şeyin arkasına saklanmak anlamına gelir.
Diplomasi ile yani, devletlerin birbirleri ile iyi geçinmesi ve ilişkilerin düzenlenmesi gibi politikaların bütününe ilişkin konulardan bahsedilirken diplomatik kelimesi kullanılabilir. Kısacası diplomatik olan her konu uluslararası ilişkileri ilgilendirir.
kendi menfaatlerini düşünerek karşı tarafla iknâ edici, karşı tarafın da isteklerini göz önünde bulundurarak fakat taviz vermeden veya mâkul miktarda taviz vererek konuşmaktır.
Bu nedenle, diplomatik insanların iletişim kanalları açık, dışa dönük, öğrenmeye hevesli kimseler olması gerekir. Bu kimseler, karizmatik, dünyayı tanımak isteyen, duygusal açıdan dengeli, nazik ve sorumluluklarının bilincinde olan bireylerdir.
Genç odun iğne yapraklı ya da yapraklı her ağaç türünde görülebilen ve ağaç türüne göre değişmekle birlikte büyümenin ilk 5-25 yılı içerisinde oluşan odun dokusudur.
sıfat Odunu andıran, oduna benzeyen, odun gibi, odunumsu. mecaz Kaba, iri, heybetli.
Mazoşist, ruhsal ve fiziksel olarak kendisine acı çektirmekten haz duyan kişilere denir.
Tavizkar tutum gösteren ailede çocuklar, anne babaları üzerinde güçlerini kullanırlar. Ve istedik- lerini yaptırırlar. Anne babaların çocuklarının kullandıkları güce teslim olup, onların dediklerini yaptıkları tutuma “Tavizkar Tutum” denir.
Tevatür veya mütevatir, Arapça kökenli bir kelime olan tevatür bir haberin ağızdan ağıza yayılması, yaygın söylenti.
Dilimize Farsçadan geçen tarumar etmek kelimesi, ''tarmar'' sözcüğünden türetilmiştir. Tarmar, karışık ve dağınık anlamına gelirken, tarumar etmek, karışıklık çıkarmak, dağıtmak ve bozmak demektir. Bu kelime mecazen hayal kırıklığı ve üzüntü anlamında da kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri