Tavşan Kafesi Tavşanlar sosyal canlılar olduklarından en az bir çift olarak beslenmelidir. Aksi halde strese girebilirler. Fakat aynı kafeste sadece kendi türleriyle beslenmelidir. Aksi halde yine strese girebilirler.
Tavşanınızın uzunluğunun en az altı katı olan bir kafes seçmeniz, dostunuzun etrafta koşup oynayabileceği ve istediği zaman saklanabileceği bir alana sahip olması açısından önemlidir. Kafesin alt kısmıysa tavşanların ayaklarında ülsere neden olabileceği için tel olmamalıdır.
Tavşan kafesi için dikkat etmeniz gereken başlıca konu boyut ve kafesin kalitesidir. Özellikle kafes dışarda ise tavşanı kötü hava koşullarına karşı da muhafaza edecek özellikte olmalıdır. Genel itibari ile minimum bir tavşan kafesi için boyut 180 x 60 x 60 olmalıdır.
Bir ev tavşanı ortalama olarak 8 ila 14 yıl yaşamaktadır. Diğer cinslere de bakacak olursak; bir ada tavşanı 9 yıl, kutup tavşanı 18 ay, yabani tavşan ise 1 ila 5 yıl arasında yaşam sürmektedir.
Dolayısıyla bir tavşan beslemek insanları psikolojik olarak olumlu etkiler. Ayrıca huzurlu kalma ihtiyaçları çok yüksek olan bu hayvanlar insanlara da huzur verirler. Tavşan beslemek diğer evcil hayvanlara bakım vermekten görece kolay olduğu için avantajlıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Tavşan bakımı aslında çok kolay bir hayvandır. En büyük dertleri ise hiçbir zaman bitmeyen tuvalet ihtiyaçlarıdır. Tavşan bakımı ve beslenmesi çok kolay bir hayvandır.
Çoğu insan tavşanlarını koktuklarını düşünerek, evde beslenmelerine karşı çıkar. Ancak kokunun sebebi tavşanın kendisinden ziyade, temiz tutulmayan kafes gibi yaşam alanlarıdır. Düzenli şekilde kafes temizliği yapıldığı takdirde, koku oluşmaz ve gerekli hijyen sağlanır.
Tavşanlar Hakkında Genel Bilgiler. Arka bacakları ön bacaklarından daha uzun, kuyrukları kısa, kulak ve bıyıkları uzun, gözleri iri, otçul ve kemirgen, memeli bir hayvandır. Yabani ve evcil türleri vardır. Vahşi doğada büyük gruplar halinde yaşadıkları için yalnız yaşamaya uygun değillerdir.
Eğer evde tavşan besliyorsanız bol bol yeşillik verebilirsiniz. Marul, salatalık, dereotu, maydanoz, turp, enginar yaprakları, lahana yaprakları ve taze çimenler tavşanların en çok sevdiği yeşilliklerdendir. Burada dikkat edilecek husus yeşilliklerin kuru ot, kuru saman gibi gıdalarla birlikte verilmesidir.
-Tavşanların ortam sıcaklığı 10 derecenin altına inmemelidir,30 derecenin üzerine çıkmamalıdır.Tavşanlar için optimum sıcaklık 15-25 derecedir.
Daha derin çöplerle bile, her üç günde bir değiştirmeniz gerekebilir. Sirke, tavşan idrarından kaynaklanan kalsiyum birikimlerini kolaylıkla çözdüğü için çöp kutuları için iyi bir temizleyicidir.
Çünkü tavşanlar oldukça titiz hayvanlar olarak bilinirler ve gün içerisinde tıpkı kediler gibi kendilerini yalayarak temizlerler. Ayrıca tavşanlar diğer hayvanlara göre çok çokça hassaslardır ve yıkanmaları istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden tavşanınızı kesinlikle yıkamamalısınız.
Isırmak: Ne demek olduğu çok belli olsa bile tavşanların flört ederlerken birbirlerini yavaşça ısırdıklarını da eklemek isteriz. Bu ısırmaktan çok “diş atma” şeklinde olur. Kanatmaya, fazla acıtmayan minnacık ısırıklardır.
Tuvalet eğitimini hızlandırmak adına tavşanınız ilk kez çişini yaptığında onu takip edin ve çişi bir bez ya da kalın bir peçeteye emdirin. Bezi ya da peçeteyi tavşana ait olan tuvalet kabının içine yerleştirin ve üzerini örtmeyin.
Tavşanlar Nerede Uyumayı Sever? Tabi ki bütün canlılar gibi rahat ve huzurlu oldukları yerde cevabını verebiliriz. Gürültüden uzak, fazla hava sirkülasyonu olmayan, mama ve su kabından uzak hatta tuvalet eğitimi olanlarda tavşan tuvaletinden uzak olması gerekir. Yavru tavşanlar annesine sokularak uyurlar.
Cips, çikolata, şekerli ve tuzlu gıdalar ile işlenmiş hazır yiyeceklerin dışında tavşanların yememesi gereken gıdalar ekmek, pirinç, kuruyemiş ve patatestir. Bu yiyeceklerin yanında tavşanların ölçülü olarak yemesi gereken yiyecekler de bulunmaktadır. Bunların başında havuç ve marul gelir.
Tavşanın tuvalet eğitimi için kafesin içine ufak bir kap koyun. İçine bir kağıt havlu veya gazete yerleştirin. Kafesteki idrarından bir kaç damla koyun. Zamanla bunu tekrarlarsanız mutlaka alışacaktır.
Rüyada tavşan beslemek, refahın bir işaretidir. Bu, önemli bir finansal kazanç elde etmek üzere olduğunuz ve hatta edindiğiniz maddi varlıkları göz önünde bulundurduğunuzda zengin sayılacağınız anlamına gelir.
Erkek tavşanlar, ayaklarını yere vurarak, gözdağı verirler. Koloninin sınırları, dallara, taşlara vb. sürtünerek, yanaklarındaki bezlerden salgılanan koku ile işaretlenir. Ayrıca yumuşak tüyleri, şirin ve sakin mizacı ile çok sevilen bir hayvandır.
Evde evcil hayvan beslemek, özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Çocuk gelişimine olumlu katkısı olan evcil hayvanlar, çocuğunuzun daha duyarlı ve uysal olmasına yardımcı olacaktır. Tavşanlar saldırgan bir yapıya sahip olmadıklarından, çocuklu evlerde rahatlıkla bakılabilir.
3. Tavşanlar diğer tavşanlarla birlikte olmaktan hoşlanırlar. Tavşanlar, vahşi doğada hayatta kalmak için birbirine güvenen sosyal hayvanlardır. Bir tavşanın potansiyel yırtıcı hayvanlar için her zaman tetikte olması gerekir ancak başka bir tavşan varsa, bu sorumluluğu etrafa yayar.
Evde tavşan beslemek eğlenceli ve farklı bir deneyimdir. Bu tatlı, aktif ve ürkek hayvanlar son derece dayanıklı olsalar da diğer tüm canlılar gibi hastalıklara yakalanabilirler.
Tek katlı orta boy bir tavşan kafesi fiyatı 150 TL'den başlamakla birlikte, iki veya üç katlı tavşanın oyun alanları için oluşturmuş malzemelerinin de olduğu bir tavşan kafesinin fiyatı 1000 TL'ye kadar çıkmaktadır.
Tavşanlar ürkek ve yüksek sesler ve ani hareketlere korkan hayvanlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri