Etlik piliçlerin enerji ihtiyacı fazladır. Civciv kümese alınır alınmaz ilk 3 saatte % 8,5 - 10' luk şekerli su verilir. İçme sularına uygun vitaminler katılır.
Şekerli yiyecekler: Çikolata, tatlı ya da sekerli yiyecekler, yalnızca tavuklar için değil kesinlikle hiçbir hayvana verilmemesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Diş çürümesi, zehirlenme, obezite gibi pek çok soruna yol açabilir.
ELMA SİRKESİ Mİ, ÜZÜM SİRKESİ Mİ: Her iki sirke de farklı organik asit içeriğine sahiptir. Bu bakımdan Her kullanımda ikisinin dönüşümlü olarak verilmesi daha faydalı olacaktır. -1,5 lt suya – 1 çay kaşığı koyulabilir.
Çiğ yeşil patates kabuğu: Solanine adı verilen zehirli madde içeriğinden dolayı tavuklar için son derece zararlıdır. Tuzlu besinler: Tavuklar tuz içeren hiçbir besini tüketmemelidirler. Tuzlu besinler tavukların zehirlenme, sindirim sistemi bozukluğu ve kalp yetmezliği gibi sorunlara yol açabilir.
Tavuk, civciv, güvercin ve muhabbet kuşlarında belirli dozlarda aspirin verilmesi bazı akut ve kronik gut vakalarında veya yumurtaya bağlı peritonit, granülomatöz hastalıklar ve şoka bağlı pıhtı oluşumunu ve embolileri önlemek için etkili olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Hayvanların büyümesi, sağlıklı, düzgün işleyen bir vücut için tuza ihtiyaçları vardır. Tuz hayvanların hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına ve direnç kazanmasına yardımcı olur.
Tavuklarınızın bağışıklık sistemlerini güçlendirin
Vücudumuzun koruma mekanizmasını güçlendiren besinler olan soğan ve sarımsak, tavukların bağışıklık sistemine de olumlu yönde etki ediyor.
Tavuklardan daha fazla yumurta elde etmenin en iyi yolu tavukların iyi beslenmesi ve bakılmasıdır. İyi beslenmeyen tavuklardaki yumurta sayısı düşüktür. Tavuklar iyi yumurta vermeleri için karışık yem ile besletilmelidir. Verilebilecek yemler ise mısır, buğday ve arpadır.
Tavukların en fazla tükettikleri arpa, mısır ve buğday gibi tahıl ürünlerini ana besin olarak tüketirler. Bunların haricinde meyve ve sebzeleri de tüketebilirler. Tavuklar, solucan gibi yer altında yaşayan canlılarla da kendileri bularak beslenirler.
1. Tavuğun beyaz rengini kaybetmemesi için sıcak suya koymayın ve hafif ateşte pişirmeye dikkat edin. 2. Hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir tavuk yemeği için tuz kullanımını minimuma indirip bunun yerine doğal aroma verici olan baharat ve sarımsak kullanmak size çok yardımcı olacaktır.
Kireç tavuk bitini önleme aşamasında etkili yöntemlerden birisidir. Hayvanların topraklarına bileceği alanlar oluşturmak: Özellikle tavuk cinsi hayvanlar için topraklanma çok önemli bir etkendir.
Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerine yıkayıp iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ilave edin. Soğuk suyu, baharatları ve sarımsağı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar(kaynamayacak usul usul pişecek). Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin.
Tavuklarda oluşan hırıltılı solunum CRD hastalığının temelidir. Bu hastalık tavuklarınızda hapşırma hırıltı, göz ve burunda akıntı gözlerde şişlik ve durgunluk olarak kendisini gösterir. Tavuklarda görülen bu CRD hastalığı bir solunum sistemi hastalığıdır ve bulaşıcı bir hastalıktır.
Tavuklara sirke ne kadar verilir? Kümesinizdeki 1000 adet Yarka / Tavuk için verilen ölçüdür : 15 günde bir; 200 litre suya 1 litre elma sirkesi karıştırılarak içirmelisiniz. Dezenfeksiyon amaçlıdır. Tavuklardaki İç-dış parazitleri döker.
Siz tavuklarınıza kıyma, haşlanmış yumurta, kavrulmamış ay çekirdeği, soya ve çiğ balık verin. Balık tavuklara çok faydalıdır. Tavuklarınızı kapalı yerlerde tutuyorsanız sadece kışın değil her zaman bunlardan vereceksiniz. Yumurta tavukları yemi de protein için iyi kaynaklardandır.
Tavuklara yumurtlama devresinde günde 14-16 saat ışık almaları sağlanmalıdır. Gün ışığı ile birlikte akşamları kümeste yapılacak bir aydınlatma programı ile bu süre yakalanmalıdır. Kış ayıyla birlikte kısalan gün ışığı nedeniyle, yeterli ışık süresi sağlanmayan sürülerde verimde düşüş gerçekleşmektedir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tavuklara yem dışında ne verilir? Meyve, sebze, peynir, yemek artıkları (bozulmamış veya fazla yağlı olmayan), ot, çim, yonca, ağaç yaprakları da tavuklara besin olarak verilebilir.
Bu şekilde yapılan besleme ile istenilen yumurta randımanına, yumurta ağırlığına, yumurta kabuk ve iç kalitesine ulaşılamadığı gibi tavukların erken yaşta deforme olmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı tavuklar, dengelenmiş besin içeriklerine sahip GEZEN (SALMA) TAVUK YUMURTA YEMLERİ ile beslenmelidir.
Tavuklar iyi bakıldığı ve kendilerine iyi koşullar sağlandığında neredeyse her gün 1 adet yumurta verebilirler. Yumurtlamak için çiftleşmeye gerek duymazlar.
Yumurta yemi zararlıdır: Bu yemlere çeşitli kimyasallar (adına hormon denmeyen ama aslında hormon maddeleri) katılıyor. Böylece tavuk bünyesi yıpranmışlıkların farkına varamıyor. Biyoritm devre dışı kalıyor. Devamlı bu tür yemlerle beslenen tavukların ömrü kısalır.
Günümüzde en verimli tavuklar yıllık olarak 250 ile 300 arası yumurta verir. En iyi tavukların bile her gün yumurta vermeleri mümkün değildir. Tavuklar çok yumurta vermelerine bakılarak her gün yumurta verir diye düşünmek mümkün değildir. Her gün yumurta vermesi tavuklar için mümkün değildir.
Sarımsak tavuk ve kümes hayvanlarında iç parazit ve solunum yolları hastalıklarına karşı etkili bir ilaçtır. Sarımsak tavuk ve kümes hayvanlarında doğal antibiyotik olarak virüs,bakteri,mantar,küf ve parazitlere karşı etkili bir şekilde kullanılmaktadır.
Özellikle otlamayla beslenen yumurtlayan tavuklara enerji sağlamak için kullanılan özel maddeler vardır. Bu maddeler, mısır ve tam buğdaydan yapılır ve tavukları kış soğuğunda sıcak tutmak için uygun yiyeceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri