Bu kez de Patatesli tavuk sote yapacağız. Öncelikle patatesleri kalın dilimler halinde doğrayıp fırın tepsisine yatay diziyoruz. Bir çay bardağı içerisinde zeytinyağı alıp baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Patateslerin üzerine kaşık ile yayarak döküyoruz.
Enfes bir sote tarifi ile mutfağınıza konuk oluyoruz. Tavuk sotenin içine patates katıyor, hem tadını hem de görünümünü güzelleştiriyoruz. Böylece oldukça doyurucu hale de geliyor.
Patatesleri 10 dakika pişirin. Sonra tavuğu da tepsiye ekleyip tavuk tamamen pişene ve patatesler kıtırlaşana kadar 30 dakika pişirin. Limon dilimleriyle servis edin.
Tavukları ve patatesleri ufak ufak doğrayalım.Sıvı yağını hafif kızdırdık dan sonra tavuk etini kavurmaya başlıyoruz . Rengi döndük den sonra patatesleri de ekliyoruz beraberce kavuruyoruz. Patatesler ve tavuk kızarana kadar kavurmaya devam ara sıra karıştırmayı unutmuyoruz. En son baharatları da ekliyoruz.
İlgili 19 soru bulundu
45 dak. Tavuklu patates yemeği tarifi yemek yapmaya yeni başlayanların dahi kolayca pişirebileceği bir tarif. Hem tavuk etini, hem de sulu tencere yemeklerini sevenler bu pratik tarifi kaçırmamalı. İsterseniz tavukları önden pişmiş olarak kullanabilirsiniz.
Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanları doğruyoruz, yağda bir güzel kavuruyoruz. Domates, biber ve patatesleri doğrayıp pembeleşen soğanların içine atıyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerinde doğradığımız tavukları da ekleyip tavuğun suyunu salması için 8 dakikalığına yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
Önce tavuk göğsünü küp küp doğrayalım ve tavaya biraz sıvı yağ döküp ocağa alalım . Tavukları harlı ateşte her yeri beyazlaşana kadar karıştıralım ve bembeyaz olunca çok hafif tuz atalım . Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Suyunu salıp çekince kızarmaya başlayacak hafif bir şekilde karıştırarak kızartalım.
Patates Hangi Ayda Toplanır? Patates ekimden yaklaşık 2,5 ile 4 ay sonra hasadı yapılır. Patatesler şubat ve mart aylarında ekilen patates nisan ayı ile temmuz ayı arasında toplanır.
Tavuklarınızı pişirmeden önce tuzlu suda bekletirseniz hem daha nemli hem de daha lezzetli olacaktır. Bu işlemi özellikle fırında pişireceğiniz tavuklarınıza uygulayın. Tuzlu sudan çıkardıktan sonra yağ ve baharatlarla her zamanki gibi marine edebilirsiniz. Aynı şeyi tavukları kuru tuzla kaplayarak da yapabilirsiniz.
Kurumaması için ve daha sulu sulu olması için tavuk ya da kalça da kullanabilirsiniz sotelerinizde. Tavuk göğsünden bir sote yapacaksanız da orta-kısık ateşte pişirme, yağ miktarını bir nebze daha fazla arttırmaya özen gösterin. Soteyi yaparken kalın tabanlı, yanmaz yapışmaz bir tava kullanmaya özen gösterin.
Biraz suyunu çektikten sonra sırasıyla birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ilave ederek güzelce karıştırın. İyice pişince tavuk sotenizi ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun!
Doğradığınız tavukları bir kaba alın ve üzerine sirke, soya sosu, bal, dövülmüş sarımsak ve baharatları ekleyin. En az 2 saat önceden bu şekilde terbiyeleyin. Yapışmaz bir tavaya bir miktar zeytinyağı alın. Terbiyelenen tavukların fazla sosunu süzdürerek yağın üzerine ekleyin.
Soğanların üzerine domates rendesi,su ve baharatları ekleyin. Tencereye tavukları geri koyun, soyulmuş patatesleri de ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeğe son olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyin, 10 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
' diyenlerin kurtarıcısı niteliğinde olan tavuklu patates yemeği, kuşbaşı tavuk eti, patates, domates salçası, biber salçası ve zeytinyağı ile hazırlanır.
Üzerini gelecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya başladığında 10 dakika kadar pişirelim.
Diğer Boyutlar: 1 porsiyon - 310kcal, 1 kase - 372kcal, devamı için...
Soğanları yakmadan 2-3 dakika kadar soteleyin. Doğranmış sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Soğan ve sarımsaklar iyice yumuşayınca suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ve biberleri de ekleyin. Biberler de hafif yumuşayınca kalan yağı ve tavukları da ve hızlı hızlı soteleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri