İsa Ermiş, bir ay öncede benzer bir olay yaşandığını ve kümes hayvanlarından 25'inin telef edildiğini söyledi. Tel örgüyle çevrili kümesin çok küçük deliklerinden içeri büyük bir ustalıkla giren ve kümeste bulunan tavukları boğazlarından sıkarak öldüren sansarlar Ermiş ailesinin huzurunu kaçırdı.
Gündüzleri uyuyup geceleri avlanan sansarlar, çift olarak avlanan hayvanlardır. Kemirgenler, sürüngenler, tavuklar, yumurta, meyve ve kuşlar temel besinleridir.
Sansarlar familyasına, sansarların yanında samurlar, porsuklar ve gelincikler de dahildir.
Özellikle kümese girildiğinde kafası olmayan tavukların ve kokmuş halde kafaların olduğu görüldüğünde bunun bir sansar saldırısı olduğu düşünülebilir. Sansar yapı olarak sincabın kuyruğunu andıran ve fare kafasına benzeyen vücut tipi ile dikkat çeker.
En iyi sansar kovucu gürültü ve insanların kokusudur.
İlgili 16 soru bulundu
Tavukların bulunduğu bölgede köpek beslemek sansar için caydırıcı olmaktadır. Bunun saldırgan bir köpek olmasına da gerek yoktur.
Kan emici bir hayvan olan sansarlar hayvanların göğüslerini delerek kanlarını emmektedirler. Etlerine dokunmadan kümes yerini terk etmektedirler.
Termit, çekirge, kırkayak ve solucan gibi böcekleri yiyerek beslenen kirpiler, ev ortamında kedi maması, köpek maması, yağsız tavuk, sebze, meyve ve pişmiş yumurta ile beslenir.
Kör değillerdir, gece ışığa bakmaktan rahatsız olurlar. Gözleri çok hassas olduğu için, insanlar tarafından algılanamayan küçük ışık dalgalanmalarını bile görebilirler. Tavuklar tetrakromatiktir. Kırmızı, mavi ve yeşil ışığın yanı sıra ultraviyole ışığı görmelerine izin veren 4 tür konileri vardır.
Ortalama yaşam süresi 6-8 yıl olan alaca sansar bir batında 4-8 yavru yapabilmektedir. İki ayağı üzerine dikilerek etrafı kolaçan eder ve çığlık gibi bir ses çıkarır.
Bayağı gelincik (Mustela nivalis), sansargiller (Mustelidae) familyasından küçük bir etçil türü. Etçiller takımının en küçük üyesidir. Kakım (Mustela erminea) ile birlikte Avrupa'nın en yaygın gelinciğidir.
Gelincikler çoğunlukla kuş, fare, yılan, tavuk, tavşan gibi hayvanları yemeyi çok severler.
Nesli azalan türler arasındadırlar. Yerleşim birimlerinde nadirde olsa görülüp çatı katlarına yuva yapabilirler. Aslında yılan ve farelerin baş düşmanı olduğu için ev sahibine doğal ve ücretsiz bir koruma bile sağlarlar.
Kannibalizm , tüy çekme , gagalama gibi bu hastalığın kontrolü , yeterli ve uygun yemin bulunması hayvanların uzun süre aç bırakılmaması gerekir. Barınakların aydınlanmasının kontrolü ,ışık şiddetinin azaltılması , pencereli kümeslerde camların kırmızı veya mavi renk boyalarla boyanması gibi önlemler alınmalıdır.
düz duvara dahi inanılmaz iyi ve hızlı tırmanıyor.
İkiside son derece yırtıcı. Bence sansar kediyle baş edemez ilk saldırıyı muhtemelen sansar yapar kedi ilk saldırıyı savuşturucağından sansar önce geri çekilir ama bilen bilir sansar inatçı ve çok hızlı hareket ettiğinden muhtemelen kediye ikinci saldırıyı yapar.
1. Kuşlar nasıl işer? Tam olarak işerler diyemeyiz aslında. İdrar ve dışkı için ayrı delikleri yoktur, yani her şey karışır ve anüsten macun kıvamında çıkar. Kuşlar aynı zamanda anüslerini üreme için de kullanırlar, bu dölleme işlemine 'anüs öpücüğü' denir.
Tavukların korku, beklenti ve endişe gibi çeşitli olumlu ve olumsuz duyguları deneyim ettiği, basit bir empati formuna sahip olduğu ve dişilerinin, yavrularının hareketlerini etkileyen annelik özellikleri taşıdığı da belirtildi.
Erişkin dönemdeki kişilerin yüzde 85'inin uykusu hava karardıktan yaklaşık 4-6 saat sonra, yani saat 22:00-24:00 arası gelirken; baykuş tipi olanlar gece yarısı 01:00 - 02:00 arasında, tavuk tipi olanlar ise 22:00'den önce uyuyor.
Mantıksal sonuç: Tam büyümüş bir sansar, yalnızca delik çapı en az 5 cm olan deliklere sığar. Yuvadan yeni çıkmış genç bir sansar yaklaşık 3 cm büyüklüğündeki deliklerden geçebilir.
Tavukların en fazla tükettikleri arpa, mısır ve buğday gibi tahıl ürünlerini ana besin olarak tüketirler. Bunların haricinde meyve ve sebzeleri de tüketebilirler. Tavuklar, solucan gibi yer altında yaşayan canlılarla da kendileri bularak beslenirler.
Yüksek miktarda laktoz içerdiğinden kirpiler için öldürücüdür, çünkü kirpiler laktozu sindiremez. Bu durum bağırsaklarda ishale sebebiyet verir, ishale bağlı su kaybı ve beslenme yetersizliğinden ölür.
Kaya sansarları şehir yaşamında sıkça karşılaştığımız bir tür. Eski ilçelerde kaya sansarı görebilirsiniz” dedi. Kütükçü, İstanbul'daki sansar türlerinin insanlara zarar vermeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Aslında gece yarısı sansar görme ihtimaliniz oldukça düşük. Bu hayvanlar insanlardan kaçıp saklanır.
Cinslerin çoğunluğu yaklaşık 16-20 hafta aralığında salmaya başlayacaktır. Eğer çok yakında başlamazlarsa, umutsuzluğa kapılmayın! Daha sonra salmaya başlarlar bu durum kötü değildir sağlam genler ve uzun süreli yaşayan çoğu tavuğun yumurta salma süresi uzundur.
Tavuklar, genellikle arpa, mısır ve buğday gibi tahıllarla besleniyor. Bunun yanında meyve ve sebze de tüketebiliyorlar. Sevdikleri bitkisel yiyecekler arasında marul, lahana ve ot ilk sıralarda yer alıyor. Hatta birçoğu solucan gibi yer altında bulunan canlıları kendileri bularak beslenmeyi seviyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri