17-Ameraucana: Mavi yumurta yumurtlayan tavuk olarak bilinir. Besin değeri yüksek ve protein bakımından zengin yumurtalar verir. Bu yumurtaların verimi 160 civarındadır.
Ülkemizde en çok tercih edilen Ameraucana tavuk ırkıdır. Araucana Mavi Yumurtlayan Tavuk aslen Şili kökenli olup ülkemizde genellikle mavi yeşil yumurtlayan tavuklar adı ile bilinmektedir. Günümüzde ise mavi yumurtlayan tavuk. Yıllık olarak ortalama 220 ile 250 arasında yumurta yumurtlayabilmektedir.
Araucana tavuklarına benzer olarak mavi yumurta bırakan tavuk ırkı 3 çeşittir. Ameraucana ve Easter Egger yani “Paskalya Yumurtası” isimli tavuklar bunlardan ilk ikisi. Ameraucana cinsi adını Araucana ırkından alır. Ülkemizde mavi yumurta veren tavuklar içerisinde en çok tercih edilen tavuk ırkıdır.
AYNI ZAMANDA MAVİ CİVCİV ÜRETİMİ YAPTIGIMIZ İÇİN TECRÜBELİ OLARAK BUNU SÖYLEYEBİLİYORUZ.. TAVUKLARIMIZ FOTOGRAFLARDA GÖRÜLDÜGÜ GİBİ AMERİCANO CİNSTİR..WHİTE,BLACK,GREY OLARAK ÜÇ RENKTE ÜRETİM YAPMAKTAYIZ... EN AZ GÖNDERİM 12 ADETDİR.ADET FİYATI 18,34 TL GELİYOR. ÜCRETSİZ KARGO DAHİL. .
mavi yumurta, kökeni güney amerika'da yer alan şili'de olan araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. bu tavukların vücut özelliklerine göre kuyrukları yoktur ve bunun yerine kulak kuyrukları bulunmaktadır. yumurtasının renginin mavi olmasının sebebi ise, araucana'ların genlerinden gelen pigmentlerdir.
İlgili 34 soru bulundu
Siyah tavuklar yumurtalarını krem ile hafif pembe bir ton arası yumurtlar. Her bir yumurtanın ağırlığı ortalama 80 ila 115 gram arasında değişmektedir.
horoz bey kloak denilen açıklığından tavuk hanımın kloak açıklığına spermlerini gönderir ve döllenme gerçekleşir.
Yüksek miktarlarda demir, çinko, kalsiyum, folik asit ve protein içerir. Kansızlık rahatsızlığına demir içermesinden dolayı faydalıdır. Kemik ve dişlerin yapısını kalsiyum içerdiği için korur. Vücudun ihtiyacı olan 13 temel besini içerir.
Türkiye'de "yeşil yumurtacı" ismiyle bilinen, yeşil ve mavi renkteki yumurtaları dolayısıyla geçen yıl süs tavuğu besleyenlerden fazla talep gören Şili kökenli "araucana" cinsi tavuklar, az bulunması nedeniyle mezatlarda yüksek fiyattan satılıyor.
Fakat buradaki en önemli nokta; "gerçekten yumurtayı doğru seçebiliyor muyuz?" sorusu oluyor. Bununla birlikte doğru şekilde pişirilmeyen yumurta da sandığınız kadar faydalı olmayabiliyor. Bu nedenle piştikten sonra etrafında yeşil bir halka görüyorsanız, bu o yumurtada sorun var demektir.
Herhangi bir zararı bulunmayan mavi yumurtalar yaygın şekilde tüketiliyor. Araucana ise çok meşhur bir egzotik tavuk ırkı. Artık yumurtalarının neden mavi olduğunu biliyorsunuz!
Ancak en çok merak edilen konu ise diğer yumurtalardan daha mı faydalı olduğudur. Mavi yumurta hem besin değeri hem de lezzeti ile kahvaltı sofralarında çokça tüketiliyor.
Mavi yumurtalar, diğer yumurtaların(beyaz, kahverengi) tüketildiği gibi tüketilmektedir. Yüksek protein, mineral ve vitamin içerdiği için sporcular için tavsiye edilmektedir.
HOROZ YUMURTASI MİLYON DOLAR DEĞERİNDE
Geleneksel bilgilere göre oldukça da pahalı bir yumurta. 40 yılda birkaç milyon dolar ettiği söylenen bir yumurta. 40 yılda içerisinde tuhaf bir jel oluşurmuş o yüzden oldukça da değerli imiş diye duyduk. İçerisinde kaygan bir madde var ve zaman içerisinde jöle kıvamına geliyor.
Mavi yumurta, kökeni Güney Amerika'da yer alan Şili'de olan Araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. Bu tavukların vücut özelliklerine göre kuyrukları yoktur ve bunun yerine kulak kuyrukları bulunmaktadır. Yumurtasının renginin mavi olmasının sebebi ise, Araucana'ların genlerinden gelen pigmentlerdir.
Araucanas tavuğu yani mavi yumurtlayan tavuk cinsi diğer tavuklardan ayıran özelliği yumurtalarının mavi renk olmasıdır. Yumurtalarının mavi olmasının sebebi tavuğun vücudunda ki oocyanin maddesinden dolayıdır. Araucanas yumurtası genel olarak, Yumurtanın içi mavi değildir sadece kabuklarında mavi rengi görülür.
Yumurtada bu beyaz kısmın bulunmasının civcivle hiçbir alakası yok. Bu beyaz kısım, yumurtanın sarısını ortada sabit tutmaya yarıyormuş. Aynı zamanda bu kısım yumurtanın taze olduğunu da gösteriyormuş. Yumurta rafta bekletildiğinde yani bayatlamaya başladığında bu beyaz kısım giderek yok olmaya başlıyor.
Kolesterol değerinin asgari miktarda olması, kalori değerinin çok yüksek olması, boyutu ve rengiyle diğer yumurtalardan farklı olan yeşil yumurta ülkemizde Bursa İnegöl'de üretiliyor. Yeşil yumurtanın adet fiyatı ise 15 ila 25 TL arasında değişmektedir.
Hristiyan geleneği, doğurganlığın sembolü ve yeni bir yaşam döngüsünün başlangıcı olan yumurtaların kırmızıya boyanmasını ister, çünkü bunlar İsa'nın Kanını sembolize eder.
1-Ligorin Tavukları: Dünya üzerinde en önemli tavuk türlerinden biridir. Bu hayvanın yumurta verimi oldukça yüksektir. Ortalama yıllık 300 adet yumurta verebilen bu tavuğun, zaman zaman verdiği yumurta sayısı 340 kadar çıktığı görülmüştür. Günümüzde yumurta verimi en yüksek olarak bilinir.
0 Numaralı Kod: Organik Yumurta
Bu kod, yumurtanın organik bir şekilde beslenen tavuktan alındığını ifade eder. Bu kod sayesinde tavuğa yetiştirildiği süre boyunca hiç hormon verilmediği ve tamamen organik yem ile beslendiği anlaşılır. Yumurta türleri arasında en sağlıklı olan yumurta çeşididir.
Mavi yumurtanın 'dünyanın en yüksek besin değerlerine sahip yumurta' olduğu ve söyleniyor. Ayrıca 'A, D, E ve B vitaminleri bakımından yüksek olduğundan bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Kuşlarda, kloak adı verilen bir açıklık bulunur. Bu, penis gibi bir çıkıntı değil, vajina benzeri bir açıklıktır. Diğer canlılarda görmeye alıştığımızın aksine, kuşlarda kloak hem sindirim, hem üreme, hem de boşaltım sistemlerinin dışarıya açıldığı noktadır.
Horoz, döllediği tavuğun bir başka horozla cinsel ilişkiye girmesini engellemek için, tavuğu tekrar döller gibi yaparmış! Üstüne çıkar, orgazm olur gibi yapar ama sperm bırakmazmış. Salak tavuk da, tekrar çiftleştiğini zannettiği için, iki gün boyunca başka horozların yaklaşmasına izin vermezmiş.
Horoz yumurtlayamaz. Mantikli düşündüğün zaman sen dogurabilir misin. Imkansiz doguramazsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri