1 porsiyon tavuklu pilav, tek öğünde alınması gereken kalori ihtiyacını karşılamaya yetmektedir. Tavuğu çok koymak ya da yağda aşırıya kaçmak, yemeği olduğundan fazla kalorilendireceği için kilo alımına neden olabilir. Bu yüzden diyette doğru tüketim miktarı oldukça önemlidir.
Diyette tavuklu pilav yenir mi? Tavuk pilav gibi besinlerin spora katkısı yüksek seviyede olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Övgü Doğruyol'a göre tavuk pilav ikilisini tükettiğiniz süreçte sağlık problemi yaşamıyorsanız bir sorun yok.
1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Pilav 335,61 kaloridir. Tavuklu Pilav içeriğinde 46,77 Karbonhidrat(g), 15,93 Protein(g), 9,03 yağ(g), 0,92 lif(g), 170,15 Sodyum(mg), 232,14 potasyum(mg), 19,15 Kalsiyum(mg), 80,38 A Vitamini(ui), 0,02 C Vitamini(mg), 0,66 ve Demir barındırır. Tavuklu Pilav kalorisi ve besin değerleri…
Aşırı tuz tüketiminin önüne geçen bir diyet programı olduğundan pirinç diyeti, böbreklerin sağlıkla çalışmaya devam etmesine destek oluyor. Tüm bu etkileri ve görece düşük kalorili bir diyet olması sayesinde kişiden kişiye farklılık gösterse de haftada 4 kiloya kadar ciddi bir miktarda kilo verdirdiği de biliniyor.
Göbek Eritme Diyeti
Vücudun ihtiyaç duyduğundan fazla karbonhidrat tüketimi bel ve göbek bölgesinde yağlanmalara neden olmaktadır. Bundan dolayı çok fazla karbonhidrat içeren pilav, makarna, ekmek gibi besinlerden uzak durmaya özen gösterilmelidir.
İlgili 45 soru bulundu
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
1 porsiyon tavuklu pilav, tek öğünde alınması gereken kalori ihtiyacını karşılamaya yetmektedir. Tavuğu çok koymak ya da yağda aşırıya kaçmak, yemeği olduğundan fazla kalorilendireceği için kilo alımına neden olabilir. Bu yüzden diyette doğru tüketim miktarı oldukça önemlidir.
Karbonhidratlı yiyeceklerin başında gelen ekmeği bırakarak ayda ortalama 4-5 kilo verebilirsiniz. İlk aşamada tümüyle ekmeği bırakmak yerine her öğünde sadece 1 dilim ekmek tüketilebilir. Ekmek yemeyi bırakmaya çalışırken gözden kaçabilen en önemli nokta ise ekmekteki karbonhidratın başka yiyecekten karşılanmasıdır.
Bu diyet yapılırken en çok kullanılan malzeme beyaz pirinç olmaktadır. Pirinç, etken maddeleri ve bol lifli olması sayesinde lapa halini aldığında yağ yakma özelliği taşımakta olduğundan kilo vermenizi hızlandırır.
Diyet yaparken pilav türleri tüketilebilir. Ölçülü olacak şekilde tabaklarınızda pirinç ya da bulgur pilavı yer alabilir. Haftanın günlerini pilav türlerine bölebilirsiniz. Bir akşam pirinç pilavından ortalama 6 kaşık yerken diğer akşam bulgur pilavından 8 kaşık tüketebilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Diyette pilav ne kadar yenmeli? Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir. 1 yemek kaşığı pirinç pilavı yaklaşık 20 kalori içerdiği için pirinç pilavını yerken yemek kaşığı ile hesap yapmanız daha sağlıklı sonuçlar verir.
TAVUK & PİLAV
Spor yaparken kesilmenizi önler. Ayrıca kas büyümesini büyük ölçüde destekler. Tavuk pilav kombinasyonunu spordan en az 1-2 saat öncesinde almalısınız.
Sporcu pilavı sporcuların ihtiyaç duydukları enerjiyi alabilmelerini sağlamaktadır. Pirincin içindeki karbonhidrat, vitamin ve mineraller ile sağlıklı beslenme sağlanmaktadır. Pirincin içindeki nişastanın atılması ve lapa olmaması için mutlaka çok iyi yıkanması tavsiye edilmektedir.
Adını duyduğunuzda aklınıza sadece ayaküstü yenen bol tereyağlı pilav ve tavuk ikilisi geliyor olabilir ancak tavuklu pilav sporcuların ve özellikle vücut geliştirme yani “bodybuilding” yapan sporcuların son zamanlarda vazgeçilmez besini.
Vücuttaki ödem oranını azaltır. Kronik hastalık riskini azaltır. Psikolojik olarak iyi hissetmenize yardımcı olur. Uyku problemlerini düzene sokmaya yardımcı olur.
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Metabolizma hızınız yavaş olabilir
Metabolizma hızınızın yüksek olması gün içinde daha fazla enerji harcamanızı sağlıyor. Bunun aksine metabolizma hızınız yavaş ise daha az yemek yemenize rağmen, daha zor kilo veriyorsunuz. Gerçek bazal metabolizma hızınız, tükettiğiniz oksijenin miktarıyla belirleniyor.
Spordan sonra neden tavuk pilav? Çünkü bunlar, spor esnasında size güç, dayanıklılık ve ekstra performans sağlar. Spor yaparken kesilmenizi önler. Ayrıca kas büyümesini büyük ölçüde destekler. Tavuk pilav kombinasyonunu spordan en az 1-2 saat öncesinde almalısınız.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir.
İşte bu nedenle pilav fazla miktarda ve sık sık tüketildiğinde içeriğindeki yüksek karbonhidrat nedeniyle oldukça kilo aldıran bir yemektir. Özellikle pilavın yanında nohut ya da kuru fasulye gibi bakliyatlar ile birlikte tüketildiğinde kalori değeri daha da artmaktadır.
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
- Göbek eritmek için hangi spor veya egzersizleri önerirsiniz? Yürüyüş, bisiklet ve diğer kardiyo hareketleri yağ yakımının artmasına yardımcıdır. Bunun yanında karın hareketleri bu bölgedeki kas kitlesinin artmasına katkı sağlar. Mekik, plank, crunch gibi egzersizler kas yapılanmasına yardım eder.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri